Veselje Twenteja ob osvojitvi naslova. Foto: EPA
Veselje Twenteja ob osvojitvi naslova. Foto: EPA

Najboljši strelec moštva Kostaričan Bryan Ruiz je zatresel mrežo v 23. minuti, le nekaj trenutkov po tem, ko je NAC zaradi rdečega kartona ostal brez Csabe Feherja. Zmago je 16 minut pred koncem potrdil Slovak Miroslav Stoch, ki na Nizozemskem igra kot posojeni nogometaš Chelseaja.

"To je fantasičen uspeh. Neverjetno je, kako so se moji varovanci spopadli z velikim pritiskom," je po koncu dejal McClaren. Twente je zbral 86 točk, vsega eno več kot drugi Ajax, ki je tokrat premagal NEC Nijmegen s 4:1. Luis Suarez se je dvakrat vpisal med strelce. Urugvajec je s 35 goli najboljši strelec prvenstva. Tretje mesto je na koncu osvojil PSV iz Eindhovna.

Stevanovič obstal v ligi, Šeliga se bo še boril
Na Nizozemskem so igrali tudi trije Slovenci. Tim Matavž je z Groningenom osvojil osmo mesto in se bo boril v dodatnih tekmah za uvrstitev v Evropsko ligo. Na zadnjem srečanju se je Matavž vpisal med strelce, Groningen pa je s 3:1 ugnal Sparto iz Rotterdama. Ekipo Aleksandra Šelige še čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. Dve mesti pred Sparto, na 14., je bil Vitesse iz Arnhema Dejana Stevanoviča.
Žlogarjevi najboljši na Cipru
Omonia Nikozija, barve katere brani slovenski reprezentant Tonči Žlogar, je 20. osvojila naslov državnega ciprskega prvaka. "Ljudski klub" je prvič po letu 2003 postal prvak in se tako uvrstil v Ligo prvakov. Omonia je za slavje z 1:0 ugnala Apoel.