60-letni Abel Braga se je klubu pridružil spomladi leta 2011 in ga popeljal do naslova brazilskega prvaka novembra 2012. Foto: EPA
60-letni Abel Braga se je klubu pridružil spomladi leta 2011 in ga popeljal do naslova brazilskega prvaka novembra 2012. Foto: EPA

Zdaj je klub iz Ria de Janeira izgubil pet tekem zapored in je po 9. krogih oz. četrtini sezone 2013 z 9 točkami zgolj na 18. mestu Brasileiraa, kar pomeni, da je "Tricolor Carioca" na mestih, ki vodijo v drugo ligo.

Prodana nosilca igre, Fred utrujen
Kljub majhnim spremembam v postavi Fluminense že štartal ni dobro in tudi hitro izpadel v Copi Libertadores, toda po julijski prodaji Wallacea v Chelsea in Wellingtona Nema v Šahtar je sistem igre povsem razpadel, prvemu igralcu moštva in napadalcu Fredu pa se pozna utrujenost po odlično odigranem Pokalu konfederacij.

Prihaja Luxemburgo
Novi trener bo nekdanji brazilski selektor in trener Real Madrida Vanderlei Luxemburgo. 61-letnik je bil prejšnji mesec odpuščen pri Gremiu, z novim klubom pa je podpisal pogodbo do konca leta.
Debitiral bo že v sredo na Maracani, ko bo Fluminense pričakal vodilno moštvo brazilskega prvenstva Cruzeiro. Luxemburgo je Brazilijo leta 1999 popeljal do zmage na Copi Americi, brazilski prvak pa je bil petkrat (Corinthians, Cruzeiro, Palmeiras (dvakrat) in Santos).