Rajko Hrvat je favorit za eno od medalj. Foto: BoBo
Rajko Hrvat je favorit za eno od medalj. Foto: BoBo

Hrvat je progo preveslal v času 6:57,88 in se tako prvič v svoji karieri prebil pod mejo sedmih minut.

"Očitno sem po rezultatih naredil svoj osebni rekord že v predtekmi. Po eni strani sem presenečen, po drugi pa zelo vesel. Ko sva se s trenerjem odločila, da nadaljujeva tekme kot na Bledu, sem to sprejel in tako tudi opravil," je bil zadovoljen Hrvat, ki je bil sploh najhitrejši med vsemi v kvalifikacijah.

"Na začetku sem bil malo zadržan, vendar manj kot na Bledu, in očitno mi je izboljšanje starta na pripravah uspelo. Ko sem prišel v vodstvo, sem z visokim, vendar ne maksimalnim ritmom nadzoroval tekmece in se zadnjih 300 metrov samo še odpeljal v cilj," je še povedal Hrvat, ki ga polfinale čaka v soboto ob 10.00.

Gašper Fistravec in Janez Zupan se bosta med dvojnimi dvojci morala zadovoljiti z borbo za finale C. Zupan in Fistravec sta po četrtem mestu v predtekmovanju osvojila tudi četrto mesto v repesažu in za mesto zgrešila uvrstitev med najboljših 12. Slovenca sta se za tretje mesto, ki je še vodilo v polfinale, borila predvsem z Azerbajdžanom. Končnica pa je postregla z drugačnim razpletom. Azerbajdžan je padel na šesto mesto, na tretjo sta se prebila Poljaka, peta pa sta bila Belorusa. V boju za zmago v skupini je Madžarska v finišu prehitela Litvo.