Kapetan Aleš Mušič je dosegel edini zadetek za zelenobele, ki bodo sezono v Ligi Ebel začeli 13. septembra v Innsbrucku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kapetan Aleš Mušič je dosegel edini zadetek za zelenobele, ki bodo sezono v Ligi Ebel začeli 13. septembra v Innsbrucku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V Szekesfehervarju so bili gostitelji pred 2.100 gledalci zelo motivirani. Imeli so precej več strelov. Povedli so v 12. minuti, ko je bil natančen Ladislav Sikorcin. V 28. minuti je po podaji Matevža Ermana in Jake Zdešarja izenačil Aleš Mušič. Tri minute zatem so Madžari znova povedli, po podaji Franka Banhama je zadel Attila Nemeth. V 33. minuti je na 3:1 povišal Peter Hetenyi. Končni izid je v 52. minuti postavil nekdanji hokejist Medveščaka Adam Naglich.

Pri zmajih so manjkali Scott Howes, Pascal Morency in Miha Pesjak. V primerjavi s Poletno ligo Rudi Hiti se je v postavo vrnil Damjan Dervarič. Prvič v predsezoni je bil v kadru tudi Jaka Zdešar, ki je imel lepo priložnost, a ni bil natančen. V nedeljo ob 14.30 bodo izbranci Bojana Zajca igrali za tretje mesto s poražencem obračuna Sheffieldom.

Čeprav gre za predsezonski turnir, za Madžare šteje precej več. Spomin na prezgodaj umrlega kapetana si želijo počastiti z dobrimi igrami in zmagami. Do zdaj jim je to odlično uspevalo, saj na turnirju po 60 minutah še niso utrpeli poraza. Brez lovorike so prvič ostali lani, ko so bili v izvajanju kazenskih strelov od njih uspešnejši Münchenčani.

Turnir v Szekesfehervarju, polfinale:
SAPA FEHERVAR - TELEMACH OLIMPIJA
4:1 (1:0, 2:1, 2:0)
2.100; Sikorcin 12., Nemeth 31., Hetenyi 33., Naglich 52.; Mušič 28.