Častni predsednik fundacije je legendarni slovenski telovadec Miroslav  Cerar. Foto: www.alesfevzer.com
Častni predsednik fundacije je legendarni slovenski telovadec Miroslav Cerar. Foto: www.alesfevzer.com
OKS zbiral sredstva za športnike iz šibkejših okolij

Častni predsednik fundacije je izjemni olimpionik Miroslav Cerar, častni pokrovitelj pa predsednik Slovenije Borut Pahor.

Ljubitelji športa so denarna sredstva darovali ne le v dvorani hotela Union, ampak tudi preko SMS sporočil med neposrednim prenosom na Televiziji Slovenija; do konca prireditve so zbrali 45.000 evrov. Akcija se s tem dogodkom ni končala, ampak bo mogoče sredstva darovati do konca letošnjega leta.

"Zavedamo se, da marsikateri športnik nima tistih ugodnosti, ki bi jih potreboval za svoje delo. Slovenski športniki smo zelo prepoznavni v tujini z uspehi na velikih tekmovanjih ... Ob tej priložnosti želim, da bi akcija uspela in da bi lahko mladim športnikom pomagali, da bi še bolje nadaljevalni športno pot, obenem pa ne bi pozabili svojih študijskih obveznosti," je uvodoma dejal Cerar, ki je na velikih tekmovanjih osvojil 30 medalj.

Pahor je poudaril, da morajo imeti vsi ljudje, posebej pa mladi, enake možnosti ne glede na socialno okolje. "Šport nastaja v klubih in društvih, vsi pa nimajo enakih pogojev. Nekoč smo imeli odmevno akcijo Podarim - dobim, zdaj pa naši športniki veliko manj dobivajo, kot dajejo. Želim si, da bi ta naša današnja akcija, s katero želimo pomagati tistim, ki imajo manjše možnosti od drugih, postala tradicionalna," je povedal predsednik OKS Bogdan Gabrovec na slovesnosti, ki se jo je udeležil tudi predsednik slovenske vlade Miro Cerar.

Poleg Cerarja in podpredsednika OKS ter veslaške legende Iztoka Čopa, so bili v dvorani izmed športnikov med drugimi prisotni judoistka Urška Žolnir, prva slovenska dobitnica posamičnega ženskega zlatega olimpijskega odličja, gimnastični šampion Aljaž Pegan, boksarski šampion Dejan Zavec, slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej, nekdanja evropska prvakinja v skoku v višino Britta Bilač, najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, judoistka Raša Sraka Vukovič in plesni par Nadiya Bychkova in Miha Vodičar, svetovna prvaka, ki sta bila tudi med nastopajočimi. Ekipo Tine Maze je zastopala fizioterapevtka Nežka Poljanšek.

OKS zbiral sredstva za športnike iz šibkejših okolij