Cristiano Ronaldo je v zadnjih tednih nekajkrat rešil svojo ekipo z zadetkom v zadnjih trenutkih obračuna in zakril nekaj razpok v Unitedovi igri, ki pa ostajajo in postajajo vse večje. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je v zadnjih tednih nekajkrat rešil svojo ekipo z zadetkom v zadnjih trenutkih obračuna in zakril nekaj razpok v Unitedovi igri, ki pa ostajajo in postajajo vse večje. Foto: EPA

Drugič v dveh tednih je Ole Gunnar Solskjaer s svojimi varovanci v Premier ligi doživel boleč poraz. Najprej ga je s 5:0 na Old Traffordu ponižal Liverpool, zdaj so rdeči vragi na svojem stadionu izgubili še mestni derbi z Manchester Cityjem (0:2).

Vidno nezadovoljni Roy Keane si je sobotni derbi na Old Traffordu ogledal s kolegoma Micahom Richardsom ter Greaemom Sounessom, s katerima je pozneje tudi analiziral obračun. Foto: EPA
Vidno nezadovoljni Roy Keane si je sobotni derbi na Old Traffordu ogledal s kolegoma Micahom Richardsom ter Greaemom Sounessom, s katerima je pozneje tudi analiziral obračun. Foto: EPA

Izgubiti proti omenjenima nasprotnikoma, ki sta v odlični formi, za nameček pa imata še boljšo ekipo, ni tako pretresljivo. Precej bolj v oči bode igra, s katero je United na derbijih razočaral svoje navijače. Solskjaerjevi varovanci niso bili dostojen nasprotnik. Pa to ni bil le slab teden ali dva, to so predstave, ki se vlečejo že dlje časa. In nekdo mora prevzeti odgovornost.

Lani ravnovesje in dobre predstave, letos pa ...
Prejšnjo sezono je United sklenil na odličnem drugem mestu in zdelo se je, da je Solskjaer našel pravi recept oziroma ravnovesje med izkušenostjo in mladostjo. Ekipa je igrala všečno, tudi sicer je nekako vedno našla pot do zmage. A zdi se, da se je s prihodom Cristiana Ronalda to ravnovesje porušilo. Poletne najodmevnejše okrepitve (ob Ronaldu še Jadon Sancho in Raphaël Varane) za zdaj še niso obrodile sadov. Predvsem Sancho, bržčas eden najboljših posameznikov v Bundesligi, na Old Traffordu večinoma zgolj greje klop, medtem ko tudi drugi niso v najboljši formi.

Sorodna novica Manchester City že v prvem polčasu odločil mestni derbi

Ta poraz je zame še hujši kot proti Liverpoolu. Ko je City zadel tik pred koncem prvega polčasa, sem vedel, da je tekme konec. Drugače od Liverpoola se je City zadovoljil z vodstvom z 2:0 in se je do konca derbija le še veselo poigraval z Unitedom. To je bilo z vidika domače ekipe zelo slabo.

Roy Keane

Keane: Poraz še hujši kot proti Liverpoolu
Po novem bolečem porazu je nekdanji igralec in legenda kluba Roy Keane v svojem slogu za Sky Sports komentiral trenutno dogajanje v rdečem delu Manchestra. "Ta poraz je zame še hujši kot proti Liverpoolu. Ko je City zadel tik pred koncem prvega polčasa, sem vedel, da je tekme konec. Drugače od Liverpoola se je City zadovoljil z vodstvom z 2:0 in se do konca derbija le še veselo poigraval z Unitedom. To je bilo z vidika domače ekipe zelo slabo. Razlika je več kot očitna: City ima preprosto boljši, kakovostnejši kader, ki na zelenici sprejema boljše odločitve. V vsem je boljši. Vsi poznamo staro frazo 'možje proti fantom', a United je trenutno tako slab, da je to res neverjetno," je brez dlake na jeziku povedal 50-letni Irec.

McTominay in Fred nista dovolj dobra
Še posebej se je po tekmi osredotočil na Unitedov dvojec Scott McTominay in Fred. "Pri Unitedu pogrešam nogometaše s pravim značajem. Scott McTominay se še vedno uči, Fred igra v vezni liniji. To sta preprosto igralca, ki za United nista dovolj dobra. Kar zadeva obrambo sploh nisem bil presenečen, ko je Eric Bailly žogo poslal v lastno mrežo. Tega je pač sposoben, ves čas igra zelo nekonstantno," je 'udaril' Keane. Ob tem pa je sklenil: "Ta tekma je bila za nogometaše Cityja zelo lahka. Ves čas so se samo poigravali." Njegovo trditev je po tekmi potrdil eden izmed zvezdnikov sinjemodrih Phil Foden. "Danes smo odigrali tekmo življenja. Prav vse se nam je izšlo. Žogo smo imeli ves čas v svoji posesti, priigrali smo si veliko priložnosti. Prevladovali smo od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga. Svoj načrt smo izpeljali do potankosti," je dejal angleški reprezentant.

Sorodna novica Liverpool s "petardo" odpihnil rdeče vrage z Old Trafforda

Guardiola pokazal več spoštovanja
V primerjavi s Keanom je malce več spoštovanja do rdečih vragov pokazal Cityjev glavni trener Pep Guardiola. "United ima zelo nevarno ekipo, zato smo morali imeti tekmo ves čas pod nadzorom. Če takšni ekipi pustiš žogo, te bo kaznovala. Danes smo odigrali tako, kot smo si zamislili. Igrati moraš hitro, žoga mora ves čas krožiti, sodelovati morajo prav vsi igralci. Tekma se je končala z 2:0, igrali smo mirno in preudarno, nisem občutil potrebe po kakršni koli spremembi," je povedal Katalonec, ki je tekmo začel in končal z isto enajsterico nogometašev.

Solskjaer ni v skrbeh za prihodnost
Po porazu je sedma sila Solskjaerja povprašala tudi o prihodnosti. Ni skrivnost, da med navijači uživa vse manj podpore. "Glede prihodnosti me ne skrbi, menim, da se mi čas pri Unitedu še ne izteka. Z vodstvom kluba sem v dobrih odnosih, dobro komuniciramo, komunikacija je odprta in poštena. Delam za Manchester United, želim mu le najboljše. Dokler sem tu, želim vse skupaj izboljšati," je bil jasen Norvežan. Ali mu bo uspelo rešiti trenerski stolček na Old Traffordu, bo pokazal čas. Njegovo ekipo v nadaljevanju meseca čakata dve gostovanji. Najprej bo v Premier ligi 20. novembra gostovala pri Watfordu, tri dni pozneje sledi še gostovanje pri Villarrealu v Ligi prvakov. Zmagi sta več kot nujni.