Kroglice je žrebal ambasador finala Luis Figo. Foto: EPA
Kroglice je žrebal ambasador finala Luis Figo. Foto: EPA
Četrtfinalni pari
Polfinalisti bodo znani 8. in 9. aprila. Foto: EPA
Nogometaši Bayerna
Nogometaši Bayerna so pred žrebom prvi favoriti, da ubranijo naslov. Kvota za njihovo zmago je bila 2,87. Na dnu lestvice je bil Manchester United s kvoto 17. Po žrebu je kvota Bayernu še malce padla (2,75), Unitedu pa skokovito narasla (34). Foto: Reuters
Bayern z Unitedom, PSG s Chelseajem

Prve tekme četrtfinala bodo odigrane 1. in 2. aprila, povratne pa čez teden dni.

Manchester United - Bayern
Vsakič, ko se pomerijo rdeči vragi in bavarski velikani, nas spomin nehote vrne v maj 1999, ko je Manchester United v sodnikovem podaljšku dosegel dva gola in se po dramatični zmagi z 2:1 veselil drugega evropskega naslova.

Tretjič zapored se bodo pomerili v četrtfinalu
A po Barceloni 1999 je uspeh vedno žel Bayern, ki je rdeče vrage dvakrat izločil prav v četrtfinalu. Leta 2001 je bil skupni izid 3:1, leta 2010 pa 4:4 (odločali so goli v gosteh). Glede na letošnjo formo je Bayern nesporni favorit, United pa v vlogi izzivalca.

Moyes: Ni pomembno, kdo je nasprotnik
"Ekipo sem pripeljal do četrtfinala, naslednji cilj je polfinale. Obračunov se že zelo veselim. Dobili smo branilca naslova, zato lahko rečem, da nam je žreb namenil težkega nasprotnika. Pravzaprav pa sploh ni pomembno, kdo je nasprotnik. Nikjer ni zagotovil, da bodo odličnemu izidu proti Olympiacosu sledili še drugi. Toda vseeno imam raje boljši rezultat, kot slabega. Med tednom nam je uspel zares velik podvig," je po žrebu dejal menedžer Manchester Uniteda David Moyes.

Real Madrid - Borussia Dortmund
Gre za ponovitev lanskega polfinala, v katerem so bili Nemci boljši s skupnim izidom 4:3. Lani je na prvi tekmi (4:1) zablestel Robert Lewandowski, ko je zabil vse štiri gole. V bojih na izpadanje sta se pomerila še leta 1998, ko je beli balet napredoval s skupnim izidom 2:0.

Paris SG - Chelsea
V evropskih tekmovanjih sta se srečala le leta 2004, ko sta igrala v isti predtekmovalni skupini. Ekipi sta še najbolj povezani z Josejem Mourinhom in Zlatanom Ibrahimovićem, ki sta sodelovala pri Interju, med njima pa vlada izjemno spoštovanje.

Barcelona - Atletico Madrid
Gre za edini obračun predstavnikov klubov iste države. Barcelona in Atletico se v evropskih tekmovanjih še nikoli nista pomerila. Prva tekma bo za Barcelono nekaj posebnega, saj bo jubilejna 500. v evropskih tekmovanjih.

Podobno kot lani so izžrebali le četrtfinalne pare, žreb polfinala bo 11. aprila. Tekme pa bodo odigrane 22./23. aprila ter 29./30. aprila. Veliki finale bo 24. maja gostila Lizbona.

Liga prvakov, četrtfinale:
BARCELONA - ATLETICO MADRID
REAL MADRID - BORUSSIA (D)
PARIS SG - CHELSEA
MANCHESTER UNITED - BAYERN
Evropska liga, četrtfinale:
ALKMAAR - BENFICA (Oblak)
LYON - JUVENTUS
BASEL - VALENCIA
PORTO - SEVILLA

Bayern z Unitedom, PSG s Chelseajem