Bo Zlatko Dedič dobil priložnost že od prve minute naprej? Foto: Reuters
Bo Zlatko Dedič dobil priložnost že od prve minute naprej? Foto: Reuters
Robert Koren
Robert Koren ponosno razlaga o odličnem vzdušju v reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pred začetkom kvalifikacijskega ciklusa v računicah za prvi dve mesti na Estonijo skorajda nihče ni računal, zdaj pa so po presenetljivi zmagi v Beogradu opozorili na svojo kakovost. "Prav gotovo so samozavestni in iščejo novo priložnost. Čaka nas težka tekma. Naš cilj je jasen, rabimo točke in naredili bomo vse, da naredimo pozitiven izid," je bil jasen Matjaž Kek, ki je v svojem slogu o nasprotnikih še povedal: "Ne bom 'nakladal' - nobenega ne bom poveličeval niti poniževal, vse je jasno."

Tekma med Estonijo in Slovenijo se bo začela ob 20.30, studijski del pa se bo začel še pol ure prej. Prenos si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Kirm in Dedič od začetka?
Na ponedeljkovem večernem treningu sta v udarni formaciji trenirala tudi Andraž Kirm in Zlatko Dedič, kar namiguje, da bi si lahko spet izborila mesto v začetni enajsterici. "Pritisk je sestavni del nogometa. V takih tekmah štejejo izkušnje. Novinarji ste želeli pomladitev, pa ste jo dobili. Zdaj govorite o potrebnih izkušnjah. Tako se vrtimo v nekem krogu. A sam svojim fantom popolnoma zaupam. Vsi, ki bodo dobili priložnost, bodo zagotovo igrali po najboljših močeh," je še povedal Kek, ki bo drevi reprezentanco vodil že 40.

Koren: Vzdušje je enkratno
Kapetan Robert Koren razmišlja: "Veliko se govori o delitvi na mlade in stare igralce. Tu je 23 igralcev, morda še več. Vsak je pomemben del te ekipe. Vsi smo velika klapa, vzdušje je enkratno."

Kvalifikacije za EP, skupina C

Danes ob 20.30 (prenos na TVS 2 in MMC):
ESTONIJA - SLOVENIJA

Verjetni postavi:

Estonija: Pareiko, Jääger, Rähn, Sidorenkov, Klavan, Puri, Vasiljev, Dmitrijev, Kruglov, Kink, Saag.

Slovenija: S. Handanovič, Brečko, Šuler, Cesar, Jokič, Birsa, Koren, Radosavljevič, Iličič, Novakovič, Matavž (Dedič).

Ob 17.00:
FERSKI OTOKI - SEVERNA IRSKA

Ob 20.50:
ITALIJA - SRBIJA

Lestvica:                           
ITALIJA 3 2 1 0 7:1 7
ESTONIJA 3 2 0 1 6:4 6
SLOVENIJA 3 1 1 1 6:3 4
SRBIJA 3 1 1 1 5:4 4
SEVERNA IRSKA 2 1 1 0 1:0 4
FERSKI OTOKI 4 0 0 4 2:15 0