Marcos Tavares:
Marcos Tavares: "Imamo veliko priložnost, da spišemo zgodovino." Foto: MMC RTV SLO
Viktoria optimistična pred povratnim dvobojem
Tavares in Čačić pred povratno tekmo proti Viktorii

Nogometaši Maribora bodo v sredo ob 20.45 napadali uvrstitev v Ligo prvakov. Najmanj dve žogi bosta morali končati v mreži Čehov, ki so prvo srečanje dobili s 3:1. V taboru vijoličastih se zavedajo, da je Viktoria močna ekipa, a zagotavljajo, da so pripravljeni in verjamejo v preobrat.

Pripravljeni za napadalno igro
"Viktoria Plzen je dobra ekipa. Imajo hitra napadalca in krilnega napadalca, ampak mi smo pripravljeni. Tu doma bo boljši rezultat kot v Plznu," je dejal kapetan Tavares in nadaljeval: "Ne vem, kaj bodo pripravili za tekmo. Moramo biti skoncentrirani, imeti moramo mirno glavo in čakati na najboljši trenutek, da damo gol."

Maribor se želi po 14 letih znova uvrstiti v najelitnejše klubsko tekmovanje na stari celini. "Za nas je to velika stvar. V garderobi je vse v redu. Imamo veliko priložnost, da spišemo zgodovino," zatrjuje brazilski napadalec in dodaja: "Igrati moramo bolj ofenzivno. Pripravljeni smo na to."

Navijači veliko upanje in energija
V uspeh Mariborčanov je prepričan tudi trener Ante Čačić, ki zanika trditve, da so na Češkem igrali defenzivno. Pred tekmo je Hrvat optimističen: "Nismo igrali obrambno. Imeli smo 12 strelov, šest v okvir vrat. Jutrišnja postavitev bo takšna, kot je bila vsaka do zdaj. Ko ima tekmec žogo, mora ekipa igrati defenzivno. Proti takšni ekipi ne morejo igrati nepripravljeni igralci. Pred nami je zahteven obračun, konec koncev je to četrti predkrog. Tekma, ki jo je oddelal Maribor v Plznu, nam daje možnosti, da igramo 90 minut. Verjamem, da bomo na koncu srečni."

Za Viktorio bi bila uvrstitev v Ligo prvakov prav tako druga v zgodovini, a njeni spomini na igranje med elito so bolj sveži kot mariborski, saj je tam nastopala pred dvema letoma. "Naši navijači so prepoznali, na kakšen način lahko ekipa pride do rezultata. Od prve do 90. minute bodo naš 12. igralec. So naše veliko upanje in energija. Prepričan sem, da ne bomo ponovili napak, ki smo jih napravili tam. Če nam uspe, da ne dobimo zadetka v prvem polčasu, smo blizu Lige prvakov," je prepričan Čačić.

Sodnik Nemec Brych
V začetno enajsterico slovenskih prvakov se bo po poškodbi vrnil Brazilec Arghus, kartone je v Plznu odslužil Željko Filipović. Vezista Dejana Mezge še ne bo na zelenici, vsi preostali igralci pa so pripravljeni na nov evropski obračun. Sodil bo Nemec Felix Brych.

Viktoria optimistična pred povratnim dvobojem
Tavares in Čačić pred povratno tekmo proti Viktorii