Arsena Wengerja ima disciplinska komisija Uefe spet pod drobnogledom. Foto: EPA
Arsena Wengerja ima disciplinska komisija Uefe spet pod drobnogledom. Foto: EPA

Francoski strateg je po povratni tekmi osmine finala, ki so jo njegovi varovanci sicer dobili (3:0), a so kljub vsemu izpadli iz Lige prvakov, potožil, da je primorski delivec pravice dosodil preveč prekrškov v korist gostujoče ekipe, prav tako naj bi se Skominova piščalka oglasila že ob vsakem najmanjšem dotiku nad nogometašem Milana.

Prehitro dosojeni prekrški
"Z glavnim sodnikom nocoj nisem bil zadovoljen. Na sredini igrišča je vsakič znova prehitro dosodil prekršek. Vsakič ko je nogometaš Milana padel po tleh, je sledil prosti strel. To so gostje hitro dojeli in do konca tekme pridno izkoriščali," je povedal 62-letnik. A to ne predstavi vse zgodbe. Bojda naj bi Wenger verbalno s Skomino obračunal tudi ob odhodu z zelenice stadiona Emirates, zaradi česar si bo najbrž prislužil prepoved vodenja ekipe na naslednji evropski tekmi. Zaslišanje bo 29. marca.

Trikrat kaznovan v letu dni
Wenger bo torej v zadnjem letu dni kaznovan že tretjič. Prvič je bil kaznovan po lanskem izpadu iz Lige prvakov, ko je podivjal nad sojenjem Massima Busacce, ki je na Camp Nouu izključil Robina van Persieja. Prejel je prepoved vodenja ekipe na naslednji tekmi, kar pa je Francoz prekršil, potem ko je na tekmi z Udinesejem v Londonu s tribune komuniciral s svojimi pomočniki. S tem si je prislužil še dodatno kazen, zaradi katere topničarjev ni smel voditi na naslednjih dveh tekmah.