Barcelona si želi rekordnega 26. španskega pokala. Foto: EPA
Barcelona si želi rekordnega 26. španskega pokala. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Lionel Messi in Cristiano Ronaldo sta v soboto gol dosegla z bele točke. Foto: EPA
Iker Casillas in Victor Valdes
Iker Casillas in Victor Valdes sta že vrsto let nepogrešljiva člena svoje ekipe. Foto: EPA

Španska velikana se bosta v 18 dneh pomerila kar štirikrat, v soboto je bilo v prvenstvu 1:1, drevi so vložki že večji, saj gre za finale španskega pokala. V zadnji fazi tega tekmovanja bosta Barcelona in Real zaigrala prvič po letu 1990, takrat so lovoriko osvojili Katalonci.

Guardiola napovedal odprto igro (in zmago)
Carles Puyol
je v soboto zaigral prvič po januarju, a je bil na začetku drugega polčasa zamenjan. Na torkovem treningu preventivno ni treniral, a bo skoraj zagotovo na igrišču od prve minute. Trener Josep Guardiola je napovedal: "V primerjavi z zadnjo tekmo bomo spremenili nekaj malenkosti, a bistvo bo ostalo nespremenjeno. Barcelona ima nekaj vrlin, ki jih Real nima, a velja tudi nasprotno. Vsekakor bomo spet skušali igrati napadalni nogomet in seveda zmagati."

Di Stefano se je obregnil ob Mourinha
Legenda Reala Alfredo Di Stefano je po prvi tekmi kritiziral taktiko Joseja Mourinho. 84-letnik je v časopisni rubriki sobotno tekmo povzel kot igranje leva z miško, Mourinha pa pozval, naj v sredo spremeni taktične zamisli. "Barca se do žoge obnaša spoštljivo, z občudovanjem, žogo skorajda razvajajo. Opazovati njihove tekme je navdušujoče. Barcelona igra nogomet, Barcelona pleše, Real pa žogo 'nabija'. Jasno je, da je Barcelona boljša, Real pa je ekipa brez osebnosti," je le nekaj misli Di Stefana.

"Jaz sem trener"
Portugalski strateg se je hitro odzval: "Di Stefano je ena najbolj pomembnih oseb v zgodovini tega kluba, jaz v zgodovini tega kluba ne pomenim ničesar, toda jaz sem trener in trener je tisti, ki odloča. Jaz sem trener in odločitve so moje!"

Stevenson izbral najboljšo enajsterico
Za ogrevanje pa povzemamo le še novinarja Jonathana Stevensona, ki je na BBC-jevi spletni strani objavil idealni enajsterici obeh klubov od leta 2000 naprej. Se strinjate? Koga bi vi postavili v idealno udarno postavo?
Real Madrid: Iker Casillas; Michel Salgado, Fabio Cannavaro, Fernando Hierro, Roberto Carlos; Luis Figo, Claude Makelele, Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo; Ronaldo, Raul.

Barcelona: Victor Valdes; Dani Alves, Gerard Pique, Carles Puyol, Gio van Bronckhorst; Deco, Xavi, Andres Iniesta; Lionel Messi, Samuel Eto'o, Ronaldinho.

Španski pokal, finale, Valencia

Danes ob 21.30:
BARCELONA - REAL MADRID

Vsi zmagovalci španskega pokala:
25 - Barcelona (zadnjič leta 2009)
23 - Athletic Bilbao (1984)
17 - Real Madrid (1993)
9 - Atletico Madrid (1996)
7 - Valencia (2008)
6 - Real Zaragoza (2004)
5 - Sevilla (2010)
4 - Espanyol (2006)
4 - Real Union (1927)
2 - Real Sociedad (1987)
2 - Real Betis (2005)
2 - Deportivo La Coruna (2002)
1 - Arenas Club (1919)
1 - Mallorca (2003)
1 - Bizcaya (1902)