Fernando Torres je proti Italiji prišel v igro ob koncu tekme in zapravil dve lepi priložnosti. Foto: EPA
Fernando Torres je proti Italiji prišel v igro ob koncu tekme in zapravil dve lepi priložnosti. Foto: EPA
Robbie Keane
Robbie Keane bo v napadu najverjetneje zaigral z Jonathanom Waltersom. Foto: Reuters

Gibanje zadnjih uspehov moštev, ki se branijo in iščejo pot do gola v redkih protinapadih, lahko navdaja Špance z nelagodjem. Chelsea je tako dobil finale Lige prvakov proti Bayernu, Danci so s podobno taktiko šokirali Nizozemce, v manjši meri pa so do remija proti Francozom na tak način prišli tudi Angleži.

Busquets upa na hiter gol
Sergio Busquets
je "bunker" večkrat izkusil pri Barceloni, zato se zaveda, kaj bo ključnega pomena: "Potrpežljivost. Pomembni stvari sta naša filozofija in slog. Poskušali bomo nadzorovati igro in čim hitreje krožiti z žogo. Upam, da bomo hitro dosegli gol. S tem jih bomo prisilili, da se odprejo."

Napadalec ali ne?
Vezist Kataloncev ne pričakuje lahkega dela: "Na takih turnirjih ni ničesar podarjenega. Ne pričakujte visoke zmage. Na prejšnjem svetovnem prvenstvu, denimo, so bile tekme odločene z razliko enega gola." Še vedno ostaja uganka, ali bo selektor Vicente del Bosque začel tekmo s klasičnim napadalcem. Proti Italiji je Fernando Torres prišel v igro šele 15 minut pred koncem.

Keane: Tudi s šestimi vezisti niso nič slabši
Irski selektor Giovanni Trapattoni pričakuje špansko enajsterico s Torresom, nekdanjim soigralcem Robbieja Keana pri Liverpoolu. "Fernando je odličen igralec in dober človek. Ne vem, ali bo igral, ampak tudi če bodo na igrišče postavili šest vezistov, ne bodo nič slabši, saj imajo vsi izjemno kakovost," meni Keane.

"Vemo, da je pred nami zelo težka naloga. Igramo proti eni izmed najboljših reprezenatnc na svetu, toda tukaj nismo samo, da bi zapolnili število udeleženk," še dodaja Keane, ki je stal nasproti Špancem pred desetimi leti na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Takrat se je tekma osmine finala končala z 1:1, Španci pa so bili uspešnejši v streljanju enajstmetrovk.

SKUPINA C, Gdansk
Četrtek ob 20.45:

ŠPANIJA - IRSKA

Verjetni postavi:
Španija:
Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba; Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, David Silva, Torres.

Irska: Given; O'Shea, Dunne, St Ledger, Ward; Duff, Andrews, Whelan, McGeady;
Keane, Long.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)