Proti Islandcem je Ronaldo poskušal 10-krat, sinoči proti Avstrijcem 11-krat, a žoga nikakor noče v gol, pri tem pa je proslavil oba vratarja Islandca Hannesa Halldórssona in Avstrijca Roberta Almerja. Foto: Reuters
Proti Islandcem je Ronaldo poskušal 10-krat, sinoči proti Avstrijcem 11-krat, a žoga nikakor noče v gol, pri tem pa je proslavil oba vratarja Islandca Hannesa Halldórssona in Avstrijca Roberta Almerja. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo selfie
Če je bil po uvodnem remiju piker do islandskega proslavljanja točke in če si je nakopal posmeh javnosti, je tokrat hitro pokazal dobro voljo ob vdoru navijača, ki se je želel fotografirati z njim. Foto: Reuters

"Malce sem žalosten, ker nisem želel na takšen način podreti rekorda. Da sem presegel število nastopov Luisa Figa za Portugalsko, je razlog za ponos. Moj cilj je bil postati Portugalec z največ nastopi in goli," je Cristiano Ronaldo po tekmi z Avstrijo (0:0) priznal, da se sobotni večer v Parizu ni končal po načrtih.

Uefa je odprla disciplinske postopke proti madžarski, portugalski in belgijski nogometni zvezi zaradi težav z navijači. Madžari so se v postopku znašli zaradi neredov svojih navijačev (ti so metali različne predmete in uporabljali pirotehniko, pred tekmo pa so se spopadli z varnostniki) na tekmi proti Islandiji v Marseillu, odločitev o kazni pa bo znana v torek. Portugalci so se v Uefinem primežu znašli zaradi vdora navijača na zelenico v Parizu na tekmi z Avstrijo, Belgijci pa zaradi incidentov (pirotehnika in metanje predmetov) na tekmi z Irsko v Bordeauxu.

Šest madžarskih navijačev bo še eno noč preživelo v zaporu, nato pa bodo v ponedeljek stopili pred francosko sodišče. Trojica je obtožena nasilja nad organi reda in miru na tribunah stadiona, preostali trije navijači pa so obtoženi prižiganja pirotehnike na javnem mestu. Madžari so se sicer pred omejeno tekmo najprej stepli med seboj, nato pa v pretep "vključili" še varnostnike.


"To je del nogometa"

Res je zdaj rekorder Portugalske tako po številu golov kot nastopov, a je hkrati s strelom z bele točke v levo vratnico zapravil priložnost, da bi odločil tekmo in poskrbel za prepotrebno zmago. "Imeli smo veliko priložnosti, a nismo znali zaključiti. Tudi sam sem zgrešil veliko - enajstmetrovko in še druge strele, a to je del nogometa," je Ronaldo na kratko pojasnil nepričakovano strelsko krizo.

Sam bolj podjeten od kar 10 reprezentanc
Truda in poskusov CR7 nihče ne more oporekati, saj je na tekmah z Islandijo in Avstrijo skupno poskusil s kar 21 streli, kar je več, kot so poskušale s streli celotne reprezentance Italije, Irske, Turčije, Walesa, Avstrije, Albanije, Češke, Severne Irske, Islandije in Švedske! A kaj, ko so se tako Islandci kot Avstrijci dobro pripravili na največjega zvezdnika EP 2016 in skupno ustavili 10 njegovih strelov, sam Ronaldo je bil sedemkrat nenatančen, za njegov standard pa v 180 minutah igre samo štirikrat ustrelil v okvir vrat.

"Kot igralci moramo verjeti, da je še vse mogoče. Če zmagamo na tretji tekmi, se uvrstimo naprej. Tudi navijači in Portugalci morajo verjeti. Takšna neučinkovitost ne more trajati za vedno," je kapetan pozval in opozoril soigralce in navijače, da je usoda Portugalske še naprej v njihovih nogah.

Iz prostih strelov ne gre in ne gre
Ronaldo nadaljuje neuspešen niz prostih strelov, pri katerih se postavi v značilno držo, a kljub temu na velikih tekmovanjih iz 36 prostih strelov še ni dosegel gola. Vmes je sicer zatresel avstrijsko mrežo, a iz prepovedanega položaja, na koncu pa v 78. minuti izsilil najstrožjo kazen, ko ga je podrl Martin Hinteregger. Odgovornost je prevzel sam, a v nasprotju s finalom Lige prvakov, ko je ukanil Jana Oblaka in ustoličil Real Madrid na evropski prestol, je tokrat zgrešil.

Strel z bele točke naravnost v vratnico je pričakovano sprožil nov val bodic, šal, spletnih memov in sporočil, v katerih se smeši nogometnega superzvezdnika, ki se v Franciji še ni proslavil. Z izjavami po tekmi z Islandijo si je celo zabil avtogol, ki je načel njegovo skrbno negovano javno podobo.

Popravil javni vtis, ko je omogočil selfie
Tokrat je CR7 že ob odhodu z zelenice poskrbel za vsaj eno pozitivno novico. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu na Parku princev je namreč na igrišče pritekel navijač, ki se je želel fotografirati s Portugalcem. Kljub samo remiju in zapravljeni 11-m je Ronaldo najprej privolil v fotografiranje, ob tem pa s kretnjami in besedami ustavil varnostnike, da so počakali na slikanje, pri tem pa je živčnemu navijaču komajda uspelo pripraviti fotoaparat na mobilniku za selfie.

"Ne moremo se smiliti samemu sebi. Čaka nas finale 22. junija, ki naj bo prvi izmed naših finalov na prvenstvu," se je proti ključni tekmi ozrl Nani in dal vedeti, da proti Madžarski v Lyonu Portugalcem ne preostane drugega kot zmaga.
Ronaldo poskrbel za selfie

Spletna šala: Ko ponudiš Ronaldu priložnost za gol.

Ronaldo z bele točke stresel le vratnico