Admir Mehmedi se veseli izenačenja na 1:1. Foto: Reuters
Admir Mehmedi se veseli izenačenja na 1:1. Foto: Reuters
Bogdan Stancu
Bogdan Stancu je v 18. minuti takole zadel za 1:0. Foto: Reuters

Romuni so po prvem polčasu vodili z 1:0. V 18. minuti so izkoristili svojo prvo priložnost. Z 11-metrovke je zadel Bogdan Stancu, potem ko je Stephan Lichtsteiner v kazenskem prostoru vlekel za dres Alexandruja Chipciuja. Stancu je z bele točke mrežo zatresel že v petek proti Francozom (1:2) in je prvi nogometaš na tem EP-ju z dvema zadetkoma.
V 57. minuti je izenačil Admir Mehmedi z izjemnim polvolejem z levico. Do njega je odbita žoga prišla po strelu iz kota. Do konca tekme nato večjih priložnosti ni bilo več.

Celotno tekmo si lahko ogledate TUKAJ.

Sicer pa so imeli že v prvem polčasu lepše priložnosti Švicarji. V 7. in 16. minuti je iz ugodnega položaja mimo vrat oziroma v vratarja streljal Haris Seferović, v 20. minuti pa je Ciprian Tatarusanu z izjemno obrambo izpod prečke izbil žogo po močnem voleju Fabiana Schära z 20 metrov. V 38. minuti je bil z glavo blizu izenačenja Blerim Džemaili. Na drugi strani je poskus Cristiana Sapunaruja v 28. minuti iz sredine kazenskega prostora oplazil zunanji del vratnice.

Švicarji, ki so sprožili 19 strelov, od tega šest v okvir vrat, se na EP-jih še nikoli niso prebili v izločilne boje. Zdaj so blizu tega, saj se v osmino finala uvrstijo tudi štiri najboljša tretjeuvrščena moštva.
Oboji obžalovali zamujene priložnosti
"Ne morem reči, da smo zelo zadovoljni z izidom, saj nismo kronali ene izmed najboljših predstav naše reprezentance z zmago. Ob polčasu bi morali voditi z 2:0 ali 3:0. Pripravili smo si veliko priložnosti, a jih nismo izkoristili. " je po tekmi povedal švicarski reprezentant Granit Xhaka.

"Tudi mi smo v prvem polčasu igrali dobro. Nadzorovali smo žogo, igrali povezano in imeli še nekaj priložnosti. Če bi zadeli, bi najbrž zmagali. V drugem polčasu so prevladovali naši tekmeci. Zelo smo trpeli," je srečanje pokomentiral romunski selektor Anghel Iordanescu.

Stancu z bele točke v polno za Romune



Mehmedi na začetku drugega polčasa izenačil na 1:1



Izjemna obramba Tatarusanuja v 20. minuti


EP v nogometu, skupina A, 1. krog:
ROMUNIJA - ŠVICA 1:1 (1:0)
43.576; Stancu 18./11-m; Mehmedi 56.

FRANCIJA
- ALBANIJA 2:0 (0:0)
67.354; Griezmann 90., Payet 96.
Lestvica:                           
FRANCIJA           2  2 0 0  4:1   6
ŠVICA              2  1 1 0  2:1   4
ROMUNIJA           2  0 1 1  2:3   1
ALBANIJA           2  0 0 2  0:3   0