Si bo Olimpija podaljšala evropsko sezono? Foto: EPA
Si bo Olimpija podaljšala evropsko sezono? Foto: EPA
Znanec slovenskih zelenic svetoval trenerju Trnave
Trener Trnave pravi, da je Olimpija favorit
Linta verjame, da Olimpija lahko pride v Evropsko ligo

"Strinjam se, da gre za najpomembnejšo tekmo v novejši zgodovini Olimpije. Sem optimist, nasprotnika spoštujem. Tudi če bi bil na drugi strani klub z bolj zvenečim imenom, bi bil optimist. Zavedam se, da ne bo lahko, ampak zaupam svojim fantom," je pred tekmo s slovaškim prvakom Spartakom iz Trnave v uvodu povedal Linta.

"Vzdušje je dobro. Tekma z Mariborom je že arhivirana. Zavedamo se svoje priložnosti. Dobro smo jih preučili. Dobili smo tudi informacije in videomaterial iz Crvene zvezde, ki je izločila Slovake v prejšnjem predkrogu Lige prvakov. O njih vemo praktično vse, zdaj moramo to le še udejanjiti na igrišču," je povedal Linta, ki ne bo mogel računati na poškodovanega Arisa Zarifovića. Vsi preostali nogometaši so pripravljeni.

Brez poškodovanega Zarifovića
"Slovaki so trda, disciplinirana ekipa, fizično zelo dobro pripravljena. Ne dosegajo veliko golov, upam, da bo tako tudi ostalo. Na takih dvobojih odločajo malenkosti. Mi moramo igrati pametno. Zavedati se moramo, da tekma ne traja 10, 15 minut. Idealno bi bilo, da ne dobimo gola in zmagamo. Videli bomo, kakšen bo rezultat po 90 minutah in nato naredili taktiko za drugo tekmo. Ti fantje si zaslužijo, da spišejo zgodovino," je še povedal Linta. Ljubljanski strateg na tekmi sicer ne bo mogel računati na poškodovanega branilca Arisa Zarifovića, vsi drugi pa bodo na razpolago.

Slovake bo v Stožicah podpiralo kar 800 navijačev.
Prenos iz Stožic bo na TV SLO 2 in MMC-ju. Tekma se bo začela v četrtek ob 20.30, studijski del 20 minut prej. Povratna tekma bo 30. avgusta ob 20.30. Prenos boste lahko prav tako spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Znanec slovenskih zelenic svetoval trenerju Trnave
Trener Trnave pravi, da je Olimpija favorit
Linta verjame, da Olimpija lahko pride v Evropsko ligo