Keisuke Honda je žogo spretno potisnil v kamerunsko mrežo. Foto: Reuters
Keisuke Honda je žogo spretno potisnil v kamerunsko mrežo. Foto: Reuters
Keisuke Honda in Samuel Eto'o
Samuel Eto'o ima za seboj imenitno sezono pri Interju, s kamerunsko reprezentanco pa bo težko dosegel odmevnejši rezultat. Foto: Reuters

Tekma je bila zlasti pol prve ure nezanimiva in brez strela na gol, nato pa so Japonci izpeljali napad po desni strani. Daisuke Macuj je podal z desne strani, žoga je preletela kamerunsko obrambo, Keisuke Honda pa jo je z nekaj metrov spretno potisnil v mrežo.

Kamerun je v drugem polčasu vendarle prevzel pobudo. Prvi zvezdnik ekipe Samuel Eto'o je v 49. minuti imenitno preigraval, opravil s štirimi nasprotnimi igralci in v kazenskem prostoru podal Ericu Choupo-Motingu, ki pa pri strelu ni bil najbolj natančen. Dobrih pet minut pred koncem tekme je Stephane Mbia sprožil močan strel s 30 metrov in stresel prečko.

MMC-jevi uporabniki ste za igralca tekme izglasovali strelca edinega gola Keisukeja Hondo (57 odstotkov vseh glasov). Več o nagradni igri preberite tukaj.

Nekaj minut prej so Japonci izpeljali nevarno akcijo. Makoto Hasebe je poskusil z več kot 20 metrov, vratar Hamidou Souleymanou pa je strel obranil. Odbito žogo je dobil Sindži Okazaki in zadel vratnico, vendar se je pozneje izkazalo, da je bil v prepovedanem položaju.

V videoposnetkh desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

To je prva zmaga Japonske na prvenstvih zunaj domovine. Redko kdo jo je pričakoval, saj je bila ekipa na zadnjih prijateljskih tekmah (štirje zaporedni porazi) zelo neprepričljiva, pojavljala so se tudi nesoglasja.

"Pošteno povedano, vzdušje zadnje čase ni bilo najboljše, toda danes je reprezentanca pokazala vse, kar zna in izvlekli smo odličen izid," je povedal japonski selektor Takeši Okada.

1. krog, skupina E, Bloemfontein
JAPONSKA - KAMERUN 1:0 (1:0)
30.620; Honda 39.

Japonska: Kavašima, Abe, Nakazava, Tulio , Komano, Nagatomo, Okubo ( 82./Jano), Endo, Hasebe ( 88./Hasebe), Macui ( 69./Okazaki), Honda

Kamerun: Souleymanou, Mbia, Bassong, Nkoulou , Assou-Ekotto, Makoun ( 75./Njitap), Eyong, Webo, Matip ( 63./Emana), Eto'o, Choupo-Moting ( 75./Idrissou)

Sodnik: Olegario BENQUERENCA (POR)

Johannesburg:
NIZOZEMSKA
- DANSKA 2:0 (0:0)
Agger 46./ag, Kuyt 85.


Lestvica:
NIZOZEMSKA 1 1 0 0 2:0 3
JAPONSKA 1 1 0 0 1:0 3
KAMERUN 1 0 0 1 0:1 0
DANSKA 1 0 0 1 0:2 0