Borut Pahor je sobotno popoldne preživel v športnem in dobrodelnem duhu. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Borut Pahor je sobotno popoldne preživel v športnem in dobrodelnem duhu. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Bilje
Za belo moštvo Valterja Birse so ob Pahorju med drugim igrali nogometaši Etien Velikonja, Matej Mavrič Rožič in Adrijan Fegic, rokometaš Vid Kavtičnik, telovadec Aljaž Pegan, alpski smučar Boštjan Kline, biatlonec Klemen Bauer, odbojkar Davor Čebron, predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič, predsednik uprave Postojnske jame Marjan Batagelj in pater Bogdan Knavs ... Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Bilje
... za "modre" Tima Matavža pa nogometaša Branko Ilić in Miha Zajc, alpska smučarja Andrej Jerman in Rok Perko, veslač Jani Klemenčič, rokometaš Jure Dobelšek, odbojkar Mitja Gasparini, zabavljač Denis Avdić in Pahorjev tajnik Matjaž Nemec. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Birsa in Matavž pripravila dobrodelni spektakel v Biljah

Predsednik Borut Pahor je bil med najopaznejšimi udeleženci zdaj že tradicionalnega, natančneje četrtega dobrodelnega spektakla v Biljah pri Novi Gorici, kjer se je zbrala kopica znanih imen iz sveta športa, zabave in družbe.
Najprej zadeli "beli"
Eno tretjino, torej približno 20 minut, smo častnega pokrovitelja dogodka spremljali v vratih Birsove ekipe, nato je svoje mesto prepustil drugim. Malce drugače je bilo pred dvema letoma, ko je v zadnjih trenutkih tekme celo krenil v napad čez celotno igrišče in po samostojnem prodoru odločil zmagovalca.
Včeraj popoldne je mlado in staro ob zelenici dolgo čakalo, da se je mreža prvič zatresla. Zgodilo se je, malo preden so si igralci v hudi pripeki privoščili krajši oddih. In to na drugi strani igrišča, ne pri Pahorjevih vratih. Po akciji patra Bogdana Knavsa, Birse in Etiena Velikonje so si aplavz gledalcev najprej prislužili "beli".
"Ni se tako lahko odriniti na trampolinu"
Med obema odmoroma je z zabijanjem v koš, postavljen ob stranski črti tik pred tribuno, navduševala akrobatska skupina Dunking Devils. Pahor si je pred tremi tedni pri treningu s temi fanti poškodoval mečno mišico, zato je tokrat njihove vragolije raje spremljal z varne razdalje oziroma je sodeloval zgolj kot statist.
Še prej je "vražjim zabijačem" pokazal, kje na nogi ga je po nezgodi med snemanjem promocijskega spota za evropsko prvenstvo v košarki najbolj bolelo ... "Ni se tako lahko odriniti na trampolinu, kot je morda videti," je še pojasnil vsem zbranim.
Avdić pikro nad Birso
Na igrišču sta najzanimivejši dvoboj bila Birsa in zabavljač Denis Avdić. Zadnji je obračun popestril tako, da je najprej poskušal Šempetrcu sleči hlače, nato pa v mikrofon večkrat izrekel nekaj pikrih besed na njegov račun, denimo v zvezi z redkimi odigranimi tekmami za klub v pretekli sezoni.

"Glede na to, kaj sem mu naredil na igrišču, se mi je želel malce maščevati," se z Avdićevimi humornimi domislicami seveda ni obremenjeval starejši izmed obeh gostiteljev dobrodelne prireditve, ki žal ni dobil priložnosti za igro proti "šefu" v reprezentanci, Srečku Katancu. Ta bi v Bilje zelo rad prišel, če ne bi bil ravno te dni na dopustu v Turčiji.
Zadel tudi Lipko
Medtem sta se mreži na zelenici pogosteje tresli. Mitja Gasparini je zabil gol odbojkarskemu kolegu Davorju Čebronu, zadel je Matavž, pa maskota EuroBasketa 2013 Lipko in tako naprej. Kakšen je bil končni izid, ni pomembno.
"Pomembno je, da je še vedno zanimanje za pomoč otrokom in da uspemo zbrati dovolj sredstev, da se jim lahko pomaga,"
je pozneje, ko se je večer že počasi prevešal v noč, poudaril Birsa. Otroci z oddelka za invalidno mladino v Stari Gori, za katere denar še vedno zbirajo, so mu gotovo hvaležni.

Birsa in Matavž pripravila dobrodelni spektakel v Biljah