Zlatko Zahovič je po koncu tekme takole tolažil Aleksandra Rajčevića. Foto: Aleš Fevžer
Zlatko Zahovič je po koncu tekme takole tolažil Aleksandra Rajčevića. Foto: Aleš Fevžer
Goran Cvijanović
Goran Cvijanović: "Življenje gre naprej. Ko bomo prespali tekmo in se bodo glave ohladile, bomo lahko ponosni. Razočaranje je seveda prisotno, a tudi znova igrati v Evropski ligi ni kar tako. Mislim, da smo imeli na obeh tekmah več kot dovolj priložnosti, da zadenemo. Če ne dosežeš gola, tekmec pa izkoristi prvo priložnost, se zgodi to, kar se je nam. To je tisto, kar nas še loči do tistega koraka naprej, ki si ga vsi želimo." Foto: Aleš Fevžer
Aleš Mejač
Aleš Mejač je na dveh tekmah edini zatresel mrežo Viktorie. Foto: Aleš Fevžer
Vijoličasti ostali brez Lige prvakov

"Mislim, da smo imeli lani manj možnosti za napredovanje kot letos. Letos si je vsakdo želel in pričakoval, da nam lahko uspe. Žal se nam ni izšlo. Pokopali so nas naivno prejeti zadetki na prvi tekmi," je po še drugem porazu proti češkim prvakom v 4. predkrogu Lige prvakov (0:1) dejal branilec Aleksander Rajčević, ki ga je po zadnjem sodnikovem žvižgu na sredini igrišča po ramenu trepljal Zlatko Zahovič. Športni direktor je nato v roko segel tudi Čehom.

V 3. minuti je bilo dvoboja praktično konec, čeprav je do konca ostalo še veliko časa. Toda šok je bil prevelik, tekmec premočan, Maribor pa veliko premalo razpoložen za preobrat. Zadetek v Ljudskem vrtu so vijoličasti prav tako prejeli na naiven način, se je strinjal "Rajče": "Obotavljali smo se, kdo bo izbil žogo. Slabo smo jo izbili, potem pa se je po podaji naprej zgodilo, kar se je. Škoda. Treba pa je priznati, da so Čehi dobra ekipa. Z njihovimi izkušnjami so bili konkretnejši kot mi in to je odločilo zmagovalca."

Ibraimi misli hitro preusmeril k rojstnemu dnevu
Agim Ibraimi
je opozoril, da Maribor večkrat slabo začenja tekme. "Na vsaki evropski tekmi je enako. Ne vem, zakaj se nam to dogaja, a v prvih 15 minutah smo večkrat "brezvezni". Po njihovem golu je bilo zelo težko najti rešitve. Dobro so se postavili ter iskali globinske žoge in protinapade. Maksimalno smo se trudili, imeli žogo v posesti, a Čehi so se izkazali za zelo izkušeno in dobro ekipo. Viktorii lahko samo čestitam za zmago, ker so bili na obeh tekmah res prava ekipa." Makedonec že vse poletje ni pravi in to še kako manjka Mariboru. Tako kot poškodovani Dejan Mezga.

"Tudi zame je razočaranje letos večje kot lani. Sam sem pričakoval več, a dejstvo je, da je tudi Evropska liga za nas velik uspeh. Upam, da se znova srečamo z Dinamom in jim vrnemo za lani," pravi mariborska desetica, ki ima v mislih tudi vnovično srečanje z bratrancem Arijanom Ademijem. Ta nosi dres Zagrebčanov. Toda ali gre Maribor v Evropsko ligo sploh z Ibraimijem? Ali bo tam nastopal brez njega? Nogometaš zagotavlja, da ostaja v vijoličastem dresu, toda hkrati se zaveda, da je marsikaj odvisno od Zahoviča in njegove pripravljenosti sprejeti morebitno dobro ponudbo: "Govorice o mojem prestopu psihološko name ne vplivajo. Navajen sem že tega, da me selijo. S tem se ne obremenjujem. Razmišljam bolj o tem, da imam jutri rojstni dan in da grem malo "žurat"."

Mertelj: Ne delamo tragedije
"Viktoria je ekipa, ki goji napadalen nogomet z veliko igralci v zaključku napada, kamor jih pride po šest ali sedem. Posebej ko so nam vzeli žogo, je bilo težko. Imajo kakovost v napadu in znajo zadržati žogo. Zadetek na začetku tekme je postavil stvari na glavo, a mi smo še vedno verjeli, da lahko napravimo preobrat. Imeli smo svoje priložnosti, a ni bilo sreče in ni se izšlo. Zdaj si moramo postaviti nove cilje. V domačem prvenstvu želimo biti suvereni, v Evropski ligi pa narediti še kaj več kot lani. Ne delamo tragedije iz tega poraza," je trezno razmišljal Aleš Mertelj in poudaril, da zgodaj prejeti zadetek ni bil posledica začetnega krča v vrstah Maribora: "Verjetno je bila njihova taktika, da takoj napadejo in poskušajo zadeti čim prej. Ne bi rekel, da smo bili na začetku v krču. Bili smo motivirani in psihološko dobro pripravljeni na to tekmo."

Mejač: Očitno je realnost Evropska liga
Aleš Mejač
, ki je bil v Plznu odkritje tekme v vezni vrsti in je dosegel tudi zadetek, je tokrat priložnost dobil v 75. minuti, ko je zamenjal Damjana Boharja, sicer enega izmed redkih razpoloženih nogometašev Maribora: "Zadetek v 3. minuti je vse presekal. Tudi v glavah igralcev se je v tistem trenutku pojavilo razmišljanje, da je težko priti nazaj. To je bil hladen tuš za vse, tudi za navijače. Nekako so tudi oni vedeli, da nimamo več veliko možnosti. Poskušali smo, imeli nekaj priložnosti, a pač ni šlo. Ni bil naš večer, tudi sreča ni bila na naši strani. Če bi hitro izenačili, bi znova dobili krila, a žoga ni šla v mrežo in rezultat je ostal takšen, kakršen je. Mislim pa, da smo vsi odigrali častno in dali vse od sebe. Škoda, ker smo vsako leto zelo blizu, pa nam vedno malo zmanjka. Očitno je naša realnost Evropska liga."

Vijoličasti ostali brez Lige prvakov