Nacho je zatresel mrežo le dve minuti po vstopu v igro. Foto: EPA
Nacho je zatresel mrežo le dve minuti po vstopu v igro. Foto: EPA
Laurent Blanc in Rafael Benitez
Laurent Blanc in Rafael Benitez sta se pozdravila pred tekmo. Foto: Reuters
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann je četrt ure pred koncem zapravil lepo priložnost. Foto: EPA
Raheem Sterling
Raheem Sterling je že v 8. minuti načel mrežo Seville. Foto: Reuters
Stephan Lichtsteiner
Stephan Lichtsteiner je zadel v slogu najboljših napadalcev. Foto: Reuters
Wayne Rooney
Wayne Rooney je odločil na Old Traffordu. Foto: Reuters
PSG-jev trener Blanc jezen po porazu z Realom

Gostje so tokrat začeli precej odločneje. V 17. minuti se je poškodoval Marco Verratti, zamenjal ga je Adrien Rabiot. Štiri minute zatem je Blaise Matuidi meril naravnost v roke Keylorja Navasa. Nevarneje je bilo v 23. minuti, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Zlatan Ibrahimović, a je z desnico zavrtinčil žogo za las mimo vrat. Švedski napadalec je po pol ure igre s prostega strela streljal mimo vrat.
Nacho vstopil in takoj ukanil zmedenega Trappa
Kraljevi klub ni imel večjih priložnosti. V 33. minuti je poškodovanega Marcela zamenjal Nacho. Le dve minuti zatem je poskrbel za vodstvo Reala, potem ko je Thiago Silva blokiral strel Tonija Kroosa, se je žoga odbila na nogo Nacha, ki je z leve strani z levico sijajno zadel žogo in jo z volejem poslal v malo mrežico. Vratar Kevin Trapp je slabo ocenil let žoge in je stekel preveč v desno, zato je bil pri strelu Nacha nemočen.
Rabiot v vratnico
PSG je odgovoril silovito. V 37. minuti je rezervist Rabiot z močnim strelom s 23 metrov stresel vratnico. Napadi francoskih prvakov so se vrstili, po podaji Maxwella z desne strani sta pred vrati za las zgrešila Ibrahimović in Edinson Cavani. V sodnikovem dodatku je Angel di Maria sijajno našel Cavanija, ki se je znašel sam pred Navasom, vendar je zelo slabo streljal.
Trapp obranil poskus Isca
V drugem polčasu so Parižani še naprej poskušali izenačiti, a niso bili dovolj konkretni. Četrt ure pred koncem je do strela z leve strani prišel Isco, izkazal pa se je Trapp.
Di Maria dvakrat v okvir vrat
V 78. minuti je kot izvedel di Maria, poskušal je kar naravnost s strelom na vrata in zadel je vratnico. Vratar Parižanov je bil na pravem mestu tudi devet minut pred koncem, ko je odbil strel Kroosa. V 89. minuti je di Maria s prostega strela z 20 metrov stresel še prečko, žogo je mojstrsko zavrtinčil prek živega zidu z levico.
Parižani so imeli na stadionu Santiago Bernabeu presenetljivo veliko posest (41:59) in tudi več strelov (13:16).

Astana do velike točke proti Atleticu
Astana je presenetljivo prišla do točke proti madridskemu Atleticu (0:0). Colchonerosi so imeli v prvem polčasu premoč, najlepšo priložnost je v 45. minuti zapravil Koke, ko je s prostega strela stresel prečko. V 74. minuti je bilo znova vroče pred vrati Astane, ko je po podaji Kokeja do strela prišel napadalec Antoine Grizemann, vendar je z diagonalnim strelom meril za las mimo vrat.

Jan Oblak v vratih Atletica ni imel veliko dela. Branko Ilić je odigral vseh 90 minut za gostitelje, ki so se izkazali z disciplinirano igro v obrambi, ni pa jim uspelo do konca izpeljati protinapadov.

Man. City po izjemnem začetku v Sevilli že v osmini finala
Manchester City se je že prebil v osmino finala po zmagi v Sevilli (1:3). Sinjemodri so na stadionu Sanchez Pizjuan začeli sanjsko. V 8. minuti je Fernandinho podal na levo stran kazenskega prostora do Raheema Sterlinga, ki je matiral Sergia Rica. Tri minute zatem je vratar Seville še uspel odbiti strel Wilfrieda Bonyja z desetih metrov, Fernanihno pa je z glavo zatresel prazno mrežo z bližine. Takoj zatem je Jesus Navas z desne strani stresel še vratnico.

Po četrt ure igre se je Sevilla le zbrala. V 25. minuti je Coke lepo preigraval v kazenskem prostoru, nato pa z desne strani podal pred vrata, kjer je Benoit Tremoulinas z glavo znižal na 1:2. Končni izid je postavil Bony z desnico z desetih metrov po podaji Navasa z desne strani. V drugem delu so gostje rutinsko zadržali prednost.

Johnson zadel po napaki Chellinija
Na Borussia Parku sta se Borussia in Juventus pred 46.217 gledalci še drugič razšla brez zmagovalca (1:1). Gostitelji so začeli zelo odločno. Mahmoud Dahoud je v 13. minuti s 25 metrov zadel prečko. Pet minut zatem je Giorgio Chiellini žogo izbil iz kazenskega prostora naravnost na nogo Raffela, ki zaposlil Fabiana Johnsona. Američan je z desnico zatresel mrežo.

Sanjska vrnitev Lichtsteinerja po operaciji srca
Stara dama je v nadaljevanju pritisnila in izenačila v predzadnji minuti prvega dela, ko je Paul Pogba sijajno poslal žogo prek obrambe gostiteljev, pritekel je Stephan Lichtsteiner in z volejem z desnico zatresel malo mrežico. Švicarski reprezentant se je po enem mesecu in operaciji na srcu vrnil v moštvo Juventusa. 31-letni bočni branilec je moral septembra zaradi težav z dihanjem na operacijo, s katero so mu odpravili nepravilno bitje srca.

Buffon rešil staro damo
Gostitelji so imeli dobre pol ure igralca več, saj je bil v 53. minuti izključen Hernanes zaradi prekrška nad Alvarom Dominguezom. Borussia je imela v zadnjih minutah veliko premoč. Lars Stindl je z glavo v 77. minuti s treh metrov streljal naravnost v Gianluigija Buffona. V predzadnji minuti je vratar Juventusa natančen strel rezervista Thorgana Hazarda s konicami prstov odbil v prečko.
Rooney končal strelsko sušo rdečih vragov
V skupini B je vodstvo prevzel Manchester United, ki je ugnal moskovski CSKA z 1:0. Na Old Traffordu je odločil Wayne Rooney z glavo v 79. minuti po natančni diagonalni podaji Jesseja Lingarda v kazenski prostor. Rdeči vragi so zatresli po več kot 400 minutah.

4. krog, skupina A:
REAL MADRID - PARIS SG 1:0 (1:0)
Nacho 35.

Real Madrid: Navas, Danilo, Ramos, Varane, Marcelo (33./Nacho), Casemiro, Modrić, Kroos, Isco (82./Kovačić), Jese (63./Vazquez), Ronaldo.

Paris SG: Trapp, Aurier, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell, Thiago Motta, Matuidi (75./Lucas), Verratti (17./Rabiot), di Maria, Ibrahimović, Cavani.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)



ŠAHTAR - MALMÖ 4:0 (1:0)
Gladkij 29., Srna 48./11-m, Eduardo 55., Teixeira 73.
RK: Arnason 89./Malmö

Lestvica:                            
REAL MADRID *        4  3 1 0  7:0 10
PARIS SG             4  2 1 1  5:1  7
ŠAHTAR               4  1 0 3  4:8  3
MALMÖ                4  1 0 3  1:8  3


Skupina B:

MANCHESTER UNITED - CSKA MOSKVA 1:0 (0:0)
Rooney 79.

Manchester United:
de Gea, Young, Smalling, Blind, Rojo, Schweinsteiger (89./Herrera), Carrick, Lingard, Mata (74./Depay), Martial (66./Fellaini), Rooney.

CSKA Moskva: Akinfejev, Mario Fernandes, Ignaševič, A. Berezucski, Ščenikov, Wernbloom, Džagojev (85./Pančenko), Tošić (76./Golovin), Natcho (55./Doumbia), Milanov, Musa.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)



PSV EINDHOVEN - WOLFSBURG 2:0 (0:0)
Locadia 56., de Jong 86.

Lestvica:                            
MANCHESTER UNITED    4  2 1 1  5:4  7
PSV EINDHOVEN        4  2 0 2  6:6  6
WOLFSBURG            4  2 0 2  4:4  6
CSKA MOSKVA          4  1 1 2  4:5  4


Skupina C:

ASTANA - ATLETICO MADRID 0:0

Astana: Erić, Ilić, Postnikov, Aničić, Šomko, Džolčijev (90./Bejsebekov), Canas, Maksimović, Kethevoama, Mužikov (78./Žukov), Junior Kabananga (80./Ščetkin).

Atletico: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Siqueira, Saul Niguez (73./Ferreira Carrasco), Gabi, Tiago, Koke (82./O. Torres), Griezmann, F. Torres (64./Jackson Martinez)

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)


BENFICA - GALATASARAY 2:1 (0:0)
Jonas 52., Luisao 67.; Podolski 58.
RK: Gaitan 85./Benfica

Lestvica:                             
BENFICA              4  3 0 1  7:4  9 
ATLETICO MADRID      4  2 1 1  7:2  7 
GALATASARAY          4  1 1 2  5:7  4 
ASTANA               4  0 2 2  2:8  2 


Skupina D:

BORUSSIA (M) - JUVENTUS 1:1 (1:1)
Johnson 18.; Lichtsteiner 44.
RK: Hernanes 53./Juventus

Borussia (M):
Sommer, Nordtveit, Christensen, A. Dominguez, Wendt, Xhaka, Dahoud, Traore, Johnson (78./T. Hazard), Stindl, Raffael.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Chiellini, Bonucci, Evra, Hernanes, Marchisio, Sturaro (87./Lemina), Dybala (63./Cuadrado), Pogba, Morata (75./Barzagli).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)



SEVILLA - MANCHESTER CITY 1:3 (1:3)
Tremoulinas 25.; Sterling 8., Fernandinho 11., Bony 36.

Sevilla: Sergio Rico, Coke (55./Mariano), Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas, Iborra (46./Krohn Dehli), Krychowiak, Vitolo, Banega, Konopljanka, Llorente (65./Immobile).

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov, Fernando, Y. Toure, Fernandinho (90./Demichelis), Jesus Navas, Sterling (73./De Bruyne), Bony (86./Delph).

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)



Lestvica:                            
MANCHESTER CITY *    4  3 0 1  8:5  9
JUVENTUS             4  2 2 0  5:2  8
SEVILLA              4  1 0 3  5:7  3
BORUSSIA (M)         4  0 2 2  2:6  2

* - v osmini finala

PSG-jev trener Blanc jezen po porazu z Realom