Ivo Iličević je zagotovil Hamburgu remi. Edino moštvo, ki nikoli ni izpadlo iz Bundeslige od ustanovitve (v sezoni 1963/64), bo imelo zelo težko nalogo v ponedeljek. Foto: EPA
Ivo Iličević je zagotovil Hamburgu remi. Edino moštvo, ki nikoli ni izpadlo iz Bundeslige od ustanovitve (v sezoni 1963/64), bo imelo zelo težko nalogo v ponedeljek. Foto: EPA
Rouwen Hennings
Odlični napadalec Rouwen Hennings je že v 4. minuti poskrbel za vodstvo Karslruheja, ki je zadnič igral med elito v sezoni 2008/09. Foto: EPA

Karlsruhe, ki je v nedeljo z zmago nad 1860 Münchnom (2:0) zasedel tretje mesto v drugi ligi, je v prvem polčasu prikazal odlično igro in tudi zasluženo povedel.

Gostitelji so začeli odločno, po kotu je Ivica Olić z glavo v 3. minuti za las zgrešil vrat. Hrvaški napadalec je bil junak ob zmagi nad Schalkejem v soboto, ki je Hamburgu zagotovila dodatni tekmi za obstanek. V naslednji minuti so gostje izpeljali hitro akcijo, Dimitrij Nazarov je našel Rouwena Henningsa, ki je z natančnim strelom z levico poskrbel za šok na Imtech Areni, kjer se je zbralo 56.615 gledalcev.

HSV nikakor ni našel prave igre. V 52. minuti je najprej Manuel Torres zadel okvir vrat, nato pa je v nadaljevanju akcije Nazarov z močnim strelom od daleč stresel prečko. Kazen za neizkoriščene priložnosti je prišla v 73. minuti, ko si je Iličević izmenjal dvojno podajo z rezervistom Dennisom Diekmeierjem, nato pa mojstrsko z desnico poslal žogo v mrežo.

Se bodo "dinozavri" znova izvlekli?
V zadnjih minutah je Hamburg močno pritisnil, a ni prišel do zmagovitega gola. Znamenita ura na Imtech Areni, ki kaže, da je HSV že skoraj 52 let član elite nemškega nogometa, bi se lahko v ponedeljek ustavila. Lani so se "dinozavri" na dramatičen način rešili proti Greuther Fürthu (0:0 in 1:1).

Dodatne kvalifikacije, prva tekma:
HAMBURGER SV - KARLSRUHE 1:1 (0:1)
56.615; Iličević 73.; Hennings 4.

Hamburger SV: Adler, Westermann (56./Diekmeier), Djourou, Rajković, Ostrzolek, Kačar, Diaz, Olić (89./Beister), Holtby (69./Stieber), Iličević, Lasogga.

Karlsruhe: Orlishausen, Valentini, Gordon, Gulde, Max, Peitz, Meffert, Torres, Yabo (75./Krebs), Nazarov, Hennings (93./Micanski).

Sodnik: Deniz Aytekin




Povratna tekma, ponedeljek ob 19.00:
KARLSRUHE - HAMBURGER SV

V Bundesligo sta se iz druge lige uvrstila Ingolstadt in Darmstadt.