Matjaž Kek je lahko zadovoljen z žrebom za SP 2014. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Kek je lahko zadovoljen z žrebom za SP 2014. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Gre za skupino, ki Sloveniji gotovo daje realne možnosti, da razmišlja o najvišjih mestih. Ne vidim nekega izrazitega favorita, vse ekipe so absolutno premagljive, Slovenija je to že dokazala. Obenem pa ekipe, ki so močne in na katere se bo potrebno dobro pripraviti," dodaja slovenski selektor.

Kroglice vedno plešejo po svoje
So se mu vsaj delno izpolnile tihe želje? "Ne gre za to, kar si želiš, ker kroglice vedno plešejo po svoje. Mislim, da je žreb takšen, da lahko dejansko razmišljamo o tem, da je Slovenija tukaj sposobna narediti še en velik rezultat, po drugi strani pa skupina, ki je nevarna. Norvežani, Švicarji, nikakor ne smemo pozabiti na Albanijo, Ciper in Islandijo. To so ekipe, ki nosijo neko nevarnost, vendar mislim, da Slovenija spada med ekipe, ki lahko razmišljajo o napredovanju. Na koncu je treba vse skupaj dokazati na igrišču. Mi smo bili tu deležni prave pozornosti, kot si jo udeleženka zadnjega SP-ja zasluži, toda to je sedaj nova zgodba. Izziv, ki naj bo spodbuda za generacije nogometašev, ki so v reprezentanci, ki prihajajo, da imajo Brazilijo pred očmi. Z dobrimi igrami, z dobro pripravo in seveda z dobrimi rezultati."

Čeferin: Zelo izenačena skupina
Podobnega mnenja je tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki se je tako kot Kek udeležil žreba v Rio de Janeiru. "Izžrebani smo bili v zelo izenačeno skupino. To pomeni, da lahko vsakega premagamo, po drugi strani pa tudi to, da bo vsak tekmec nevaren. Ocenjujem pa, da je žreb za Slovenijo dober in da imamo možnosti priti na SP," je dejal Čeferin.