Tim Matavž je za tekmo z Italijo močno vprašljiv, saj ne igra že nekaj tednov. Foto: EPA
Tim Matavž je za tekmo z Italijo močno vprašljiv, saj ne igra že nekaj tednov. Foto: EPA
Matjaž Kek
Matjaž Kek: "Imamo adute, ki nas lahko pripeljejo do pozitivnega rezultata." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Presenečenj ni. Med povabljenci sta tudi poškodovana Tim Matavž in Boštjan Cesar. Kek se je za 23 igralcev odločil zaradi bojazni pred rumenimi kartoni. S prejšnjega seznama manjka Dalibor Stevanović, od začetka pa bo tokrat v kadru Goran Šukalo, ki je proti Albaniji vskočil namesto poškodovanega Roberta Korena.

Nenehno v stiku z Matavžem in Cesarjem
Do manjših sprememb sicer še lahko pride, predvsem zaradi vprašajev za imeni Tima Matavža in Boštjana Cesarja. Oba imata namreč težave s poškodbami. Smo nenehno v kontaktu z obema kot tudi z zdravniškimi službami obeh klubov. Oba igralca se bosta zbora udeležila, po pregledu zdravniškega tima slovenske reprezentance in konzultaciji z dr. Vogrinom pa se bomo odločili, kakšni bodo naslednji koraki,” je o pereči temi v zvezi z Matavžem in Cesarjem povedal Kek.

Italijanski selektor Cesare Prandelli bo svoj seznam objavil v nedeljo. Azzurri se bodo pripravljali v tradicionalni bazi v Covercianu pri Firencah, v Ljubljano pa bodo z letališča v Pisi pripotovali v četrtek popoldne.

Kek: Želja po pozitivnem rezultatu je ogromna
Izgubljati besede o nasprotnikih je povsem brezpredmetno, pomembno je, v kakšnem stanju bomo v tekmi stopili sami. Italija in Severna Irska sta izredno zahtevna tekmeca, predvsem gostovanje Italije v Ljubljani pa je že povzročilo izredno zanimanje prav povsod. Jasno je, da bo stadion ponovno poln, vsi skupaj pa se zavedamo naše odgovornosti pred takšno tekmo. Ob vsem spoštovanju do nasprotnika, želja po pozitivnem rezultatu je ogromna, imamo pa svoje adute, ki nas lahko pripeljejo do želenega rezultata. O Belfastu bomo govorili šele po tekmi z Italijo,” je še povedal Kek.

Vratarji: Samir Handanović (Udinese, ITA), Jasmin Handanović (Empoli, ITA), Vid Belec (Crotone, ITA);

Obrambni igralci: Siniša Andjelković (Palermo, ITA), Mišo Brečko (Koln, NEM), Boštjan Cesar (Chievo, ITA), Branko Ilić (Lokomotiva Moskva, RUS), Bojan Jokić (Chievo, ITA), Matej Mavrič Rožič (KSV Superfund, AVT), Marko Šuler (Gent, BEL), Mitja Viler (Maribor);

Zvezni igralci: Armin Bačinović (Palermo, ITA), Valter Birsa (Auxerre, FRA), Josip Iličić (Palermo, ITA), Andraž Kirm (Wisla Krakov, POL), Robert Koren (Hull City, ANG), Nejc Pečnik (Krila Sovjetov, RUS), Aleksander Radosavljević (Den Haag, NIZ), Goran Šukalo (Duisburg, NEM);

Napadalci: Zlatko Dedić (Bochum, NEM), Zlatan Ljubijankić (Gent, BEL), Milivoje Novaković (Köln, NEM), Tim Matavž (Groningen, NIZ).