Gesta Cristiana Ronalda po zmagovitem zadetku. Na klopi Reala ga je na enak način posnemal Jose Mourinho. Foto: Reuters
Gesta Cristiana Ronalda po zmagovitem zadetku. Na klopi Reala ga je na enak način posnemal Jose Mourinho. Foto: Reuters
Edin Džeko
Edin Džeko je takole dosegel prvi zadetek na tekmi. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Ronaldu do zadnje minute ni šlo vse po načrtih, temu primeren pa je bil tudi njegov izraz na obrazu. Foto: EPA
Marcelo
Marcelo - v tretje gre rado. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je v Parizu z 11-metrovke načel mrežo Dinama Kijeva. Postal je prvi nogometaš, ki se je v Ligi prvakov vpisal med strelce v majicah šestih različnih klubov (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan). Foto: EPA
Porto
Lucho Gonzalez (levo) je prvi zadel ob zmagi Porta v Zagrebu z 2:0. Foto: EPA

Kakšen drugi polčas v Madridu je bil to! Angleški prvak je dvakrat vodil, na koncu pa ostal praznih rok. Varovanci Roberta Mancinija so prvič povedli v 68. minuti po protinapadu in prodoru Yaye Toureja ter zadetku rezervista Edina Džeka. Real je bil šokiran, saj je od začetka prevladoval na zelenici, vendar se je hitro pobral. Osem minut pozneje je namreč z lepim strelom pod prečko z roba kazenskega prostora izenačil Marcelo, ki je bil že predtem v drugem polčasu dvakrat zelo blizu zadetka.
Trije zadetki v zadnjih petih minutah
Zadnjih pet minut bo šlo v anale. Najprej je branilec Manchestra Aleksander Kolarov s prostega strela z desne strani poslal predložek proti daljšemu kotu, žoga pa je po odboju od tal končala v mreži tik ob desni vratnici vrat Ikerja Casillasa. Mancini je na klopi z dvignjeno roko in nasmeškom najbrž že proslavljal prestižno zmago ... Toda veselil se je prehitro, saj je bil to račun brez krčmarja.
Že minuto pozneje je namreč iz obrata znova izenačil Karim Benzema z natančnim strelom ob vratnici z roba kazenskega prostora. V 90. minuti pa je za popolno navdušenje na tribunah poskrbel Cristiano Ronaldo, ki je na levi strani preigral Pabla Zabaleto, prodrl proti vratom, streljal s približno 15 metrov in kot tretji premagal Joeja Harta. Ta bi morda lahko bolje posredoval, toda strel je bil močan, za nameček pa mu je pogled zakrival še Vincent Kompany.
Ronaldo je po zmagovitem zadetku s koleni zadrsal po zelenici, na klopi Reala pa ga je posnemal trener Jose Mourinho.
Hart v prvem delu dobro branil
V prvem polčasu so bili gostitelji precej boljši tekmeci. Prvo lepo priložnost na Santiagu Bernabeuu je imel v 8. minuti prav Ronaldo. Na levi strani kazenskega prostora je preigral Kompanyja in streljal po tleh v daljši kot, a se je izkazal Hart. Cityjev vratar je bil na pravem mestu še ob enem nevarnem strelu Portugalca v 12. minuti, ko je tik pred njim z glavo preusmeril žogo Gonzalo Higuain, Hart pa je tudi z nekoliko sreče ostal nepremagan. Do odmora sta zapretila še Sami Khedira in še enkrat Higuain. Oba sta merila prek vrat.
Obrambno usmerjeni Manchester City, ki je vso tekmo potrpežljivo prežal na napake Reala, je zagrozil samo enkrat, vendar je po protinapadu Toureja v 38. minuti Xabi Alonso blokiral strel Davida Silve.
Lewandowski odločil v Dortmundu
Na drugi tekmi skupine D je bila Borussia Dortmund kljub zapravljeni 11-metrovki z 1:0 boljša od Ajaxa. Edini zadetek je v 87. minuti dosegel Poljak Robert Lewandowski.
Proto junak na San Siru
V skupini C je skromni Milan pred le tretjino polnim San Sirom (27.000 gledalcev) samo remiziral proti Anderlechtu. Gostujoči vratar Silvio Proto se je izkazal s štirimi izjemnimi obrambami.
Liga prvakov, 1. krog, skupina A:
DINAMO ZAGREB - PORTO 0:2 (0:1)
Lucho Gonzalez 41., Defour 90.

PARIS SG - DINAMO KIJEV 4:1 (3:0)
Ibrahimović 19./11-m, Silva 29., Alex 33., Pastore 90.; Veloso 87.

Skupina B:
MONTPELLIER - ARSENAL 1:2 (1:2)
Belhanda 9./11-m; Podolski 16., Gervinho 18.

OLYMPIACOS - SCHALKE 1:2 (0:1)
Abdoun 58.; Höwedes 41., Huntelaar 59.
Huntelaar je v 61. minuti z bele točke zadel vratnico.

Skupina C:
MALAGA - ZENIT 3:0 (2:0)
Isco 3., 76., Saviola 13.

MILAN - ANDERLECHT 0:0

Skupina D:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 3:2 (0:0)
Marcelo 76., Benzema 87., Ronaldo 90.; Džeko 68., Kolarov 86.

Real Madrid:
Casillas, Arbeloa, Pepe, Varane, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira ( 73./Modrić), Essien ( 65./Özil), Ronaldo, Higuain ( 73./Benzema), Di Maria.
Manchester City: Hart, Maicon ( 74./Zabaleta), Kompany , Nastasić, Clichy, Y. Toure, Javi Garcia , Barry, Silva ( 63./Džeko ), Tevez, Nasri ( 37./Kolarov).
Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

BORUSSIA DORTMUND - AJAX 1:0 (0:0)
Lewandowski 87.
Vermeer je v 57. minuti ubranil 11-metrovko Hummelsu (Borussia).