Jan Oblak je sredi prvega polčasa zamenjal Miguela Angela Moyo. V rednem delu in podaljšku ni imel veliko dela, izkazal pa se je pri streljanju 11-metrovk. Foto: EPA
Jan Oblak je sredi prvega polčasa zamenjal Miguela Angela Moyo. V rednem delu in podaljšku ni imel veliko dela, izkazal pa se je pri streljanju 11-metrovk. Foto: EPA
Nogometaši Atletica se veselijo uvrstitve med osem najboljših. Foto: EPA
Joao Moutinho in Jeremy Toulalan
Joao Moutinho in Jeremy Toulalan se veselita preboja v četrtfinale Lige prvakov. Foto: EPA
Olivier Giroud
Olivier Giroud je poskrbel za vodstvo topničarjev. Foto: Reuters
Aaron Ramsey
Aaron Ramsey je poskrbel za izjemno napeto končnico na stadionu Louisa II. Foto: Reuters

je začel na klopi Madridčanov, a je vstopil že v 23. minuti, ko se je poškodoval Miguel Angel Moya. Zaradi poškodbe stegenske mišice bo manjkal kar nekaj časa. Do končnice polčasa so odločnejši delovali gostitelji.
Mario Suarez edini strelec v 120 minutah
Gostitelji so povedli v 27. minuti, ko je Josip Drmić slabo izbil žogo z glavo iz kazenskega prostora, Cani je lepo podal do Maria Suareza, ki je z 20 metrov z leve strani močno streljal, pred vrati je Emir Spahić spremenil smer žogi, ki je končala za hrbtom Bernda Lena.
V drugem polčasu je Atletico narekoval ritem igre, poskušal prebiti zbrano Bayerjevo obrambo, toda neuspešno. Tudi Arda Turan je v 80. minuti iz ugodnega položaja z dobrih desetih metrov slabo streljal, tako da Bernd Leno ni imel težkega dela. Tako kot ga ves redni del tekme na drugi strani ni imel niti Oblak.

Bayer katastrofalno izvajal enajstmetrovke
V podaljšku si ekipi prav tako nista priigrali resne priložnosti, pri enajstmetrovkah pa je že takoj Raul Garcia poslal žogo visoko čez gol. Toda naslednji izjemno slab strel Hakana Calhanogluja po sredini vrat je Oblak obranil, Antonie Griezmann pa je nato Atleticu priigral prednost. Simon Rolfes je z izvrstnim strelom z bele točke izid znova izenačil, Suarez je nato Špance spet popeljal do vodstva, Ömer Toprak pa je žogo poslal čez vrata. Leno je zatem poskrbel za novo dramo z obranjeno enajstmetrovko Kokeja, Gonzalo Castro je zanesljivo izenačil, Fernando Torres je bil tudi uspešen, odločilni strel pa je Stefan Kiessling poslal prek vrat in slavje na stadionu Vicente Calderon se je začelo.

Prvič po letu 2004 Monaco v četrtfinalu
Monaco je velik korak k preboju v četrtfinale napravil že na prvi tekmi, ki jo je v Londonu dobil s 3:1. Na povratni tekmi so bili izbranci Arsena Wengerja precej boljši tekmec (streli 3:17, v okvir vrat 0:7, koti 0:5, posest 38:62 %), a so bili neučinkoviti in Monaco se je prvič po letu 2004 prebil med osem najboljših v Evropi.
Giroud zadel v drugem poskusu
Topničarji so pritisnili od začetka, a v uvodne pol ure se je gostiteljem še uspelo enakovredno kosati. Povedli so v 36. minuti, ko je Danny Welbeck v kazenskem prostoru zaposlil Olivierja Girouda. Francoz je z leve strani streljal naravnost v Danijela Subašića, odbita žoga je prišla nazaj do Girouda, ki jo je z desnico poslal pod prečko.
Ramsey unovčil napako Kurzawe
V drugem polčasu se je Monaco le še branil, Arsenal je ves čas pritiskal. V 53. minuti je Subašić dobro posredoval po prostem strelu Mesuta Özila, deset minut zatem pa je nemški reprezentant s 15 metrov meril mimo vrat. V 79. minuti je po podaji Özila do strela prišel rezervist Theo Walcott, ki je stresel vratnico. Branilec Layvin Kurzawa je imel žogo že v svoji posesti, a jo je podal naravnost do Aarona Ramseyja, ki je z 12 metrov z desno nogo poskrbel za napeto končnico.
Subašić preprečil tretji zadetek
Sedem minut pred koncem je Özil s prostega strela podal pred vrata, kjer je Giroud nevarno streljal z glavo, Subašić pa se je izkazal z izjemno parado. Tudi pet minut dodatka ni prineslo spremembe izida in topničarji so izpadli.
Pred dvema letoma enaka zgodba proti Bayernu
Ponovila se je zgodba izpred dveh let, ko je Bayern na stadionu Emirates slavil z 1:3, potem pa je Arsenal z odlično igro na Allianz Areni dobil povratno tekmo (0:2), a ostal praznih rok. Bavarci so dva meseca pozneje na Wembleyju postali evropski prvaki.

Osmina finala, povratne tekme:
ATLETICO MADRID
- Bayer Leverkusen * 4:2, 1:0 (1:0) 0:1
Mario Suarez 27.
11-m: Raul Garcia (čez gol), Griezmann, Mario Suarez, Koke (Leno brani), Torres; Calhanoglu (Oblak brani), Rolfes, Toprak (čez gol), Castro, Kiessling (čez gol).
* - po streljanju 11-m

Atletico Madrid: Moya ( 23./Oblak), Juanfran, Gimenez , Miranda, Jesus Gamez , Mario Suarez , Koke, Cani ( 46./Raul Garcia), Arda Turan, Mandžukić ( 83./Torres ), Griezmann.

Bayer Leverkusen: Leno, Hilbert, Toprak , Spahić , Wendell , Castro, L. Bender ( 104./Papadopoulos ), Bellarabi, Calhanoglu , Son ( 77./Rolfes), Drmić ( 69./Kiessling ).

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)



MONACO - Arsenal 0:2 (0:1) 3:1
Giroud 36., Ramsey 79.

Monaco: Subašić, Fabinho, Wallace, Abdennour, Kurzawa, Toulalan, Kondogbia , Joao Moutinho, Dirar ( 86./Echiejile), Martial ( 60./Ferreira-Carasco), Berbatov ( 70./Bernardo Silva).

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal ( 83./Gibbs), Coquelin ( 63./Ramsey), Santi Cazorla, Welbeck ( 72./Walcott), Özil, Sanchez , Giroud.

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)




Sreda ob 20.45:
BARCELONA - MANCHESTER CITY 2:1
BORUSSIA (D) - JUVENTUS 1:2

V krepkem tisku je izid prvih tekem. Žreb četrtfinala bo v petek.