Jan Oblak se je izkazal že v 4. minuti, ko je z roko odbil nevaren strel Garetha Bala. Foto: EPA
Jan Oblak se je izkazal že v 4. minuti, ko je z roko odbil nevaren strel Garetha Bala. Foto: EPA
Carlo Ancelotti in Diego Simeone
Carlo Ancelotti in Diego Simeone, ki se zelo spoštujeta, sta se pozdravila že pred srečanjem na Vicente Calderonu. Foto: EPA
Milorad Mažić in Mario Mandžukić
Mario Mandžukić je močno krvavel, sodnik Milorad Mažić pa ni ničesar videl. Foto: EPA
Arturo Vidal
Arturo Vidal je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Foto: EPA

V ponovitvi finala iz lanske sezone so bili branilci naslova precej boljši v prvem polčasu, a niso uspeli matirati slovenskega vratarja. V drugem polčasu je bil Atletico vsaj enakovreden.
Razmerje v strelih na vrata je bilo 8:16 (v okvir 2:8), gostje so imeli 58 odstotkov igralenga časa žogo v svoji posesti.
Bale ni uspel ukaniti Oblaka
V 4. minuti se je po veliki napaki Diega Godina sam pred Oblakom znašel Gareth Bale. Slovenski vratar je stekel iz vrat in z roko sijajno odbil strel Valižana. Pet minut pozneje je zanesljivo posredoval po prostem strelu Cristiana Ronalda. Gostje so bili boljši na sredini igrišča, zato so imeli večjo posest. Carlo Ancelotti je namesto Pepeja v obrambo postavil hitrega Raphaela Varana, ki je odlično igral in hitro prenašal žogo na polovico Atletica.
Tudi Jamesu ni uspelo
Po pol ure je z 20 metrov znova poskušal Bale, pred Oblakom je žoga odskočila, vendar jo je uspel zadržati. V 37. minuti je do strela z roba kazenskega prostora prišel James Rodriguez, Kolumbijec je zavrtinčil žogo z zunanjim delom levice, znova pa se je izkazal Oblak. V naslednji akciji si je veliko napako privoščil Sergio Ramos, do žoge je po podaji Gabija prišel Antoine Griezmann, ki pa je slabo streljal z 20 metrov, Iker Casillas je žogo odbil.
Ramos s komolcem zadel Mandžukića
V 51. minuti je zavrelo na Vicente Calderonu. Sergio Ramos je ob skoku za žogo v kazenskem prostoru s komolcem v glavo zadel Maria Mandžukića. Hrvat je močno krvavel, sodnik Milorad Mažić pa ni pokazal na belo točko, Ramos ni prejel nobene kazni. Mandžukić se nikakor ni mogel pomiriti, vsem delivcem pravice je povedal nekaj sočnih. Ko se je vrnil v igro, ga je v glavo zadel še Varane. Mandžukić je v jezi žogo prijel z roko in prejel rumeni karton. Na igrišču je še naprej potekala taktična bitka, Mandžukić pa se je v 61. minuti zapletel še z Danielom Carvajalom.
Tudi "El Nino" ni uspel zadeti
Real je bil vse manj nevaren. V 84. minuti je vstopil Fernando Torres in takoj poživil igro. Tri minute pred koncem je padel v kazenskem prostoru, Ramos mu je zaprl prostor, a Mažić upravičeno ni pokazal na belo točko. Atletico je pritiskal v zadnjih minutah, a do izrazite priložnosti ni več prišlo.

Vidal edini strelec v Torinu
Na drugi tekmi je Juventus premagal Monaco z 1:0. Ekipa s kneževine je v uvodne četrt ure nekajkrat resno ogrozila vrata Gianluigija Buffona, najnevarnejši pa je bil Yannick Ferreira-Carrasco.

Stara dama se je v drugi polovici razburljivega prvega polčasa znebila pritiska. Najlepši priložnosti sta v 27. minuti zapravila Carlos Tevez in v 45. minuti Arturo Vidal.

Izbranci Massimiliana Allegrija so v drugi polovici tekme vendarle izkoristili prednost domačega igrišča. Edini gol so dosegli v 57. minuti, ko je Ricardo Carvalho v kazenskem prekršku podrl Alavara Morato, z bele točke pa je zadel Vidal.

Četrtfinale, prve tekme:
ATLETICO MADRID - REAL MADRID 0:0

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Mario Suarez , Koke ( 83./Torres), Gabi, Arda Turan, Griezmann ( 77./Raul Garcia ), Mandžukić .

Real Madrid: Casillas, Carvajal ( 86./Arbeloa), Varane, Ramos , Marcelo , Modrić, Kroos, James Rodriguez, Bale, Benzema ( 75./Isco), Ronaldo.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)


JUVENTUS - MONACO 1:0 (0:0)
Vidal 57./11-m

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Vidal, Pirlo ( 74./Barzagli), Marchisio, Pereyra ( 87./Sturaro), Morata ( 83./Matri), Tevez.

Monaco: Subašić, Raggi ( 71./Berbatov), Carvalho , Abdennour, Kurzawa, Fabinho, Kondogbia, Dirar ( 51./Bernardo Silva), Joao Moutinho, Martial ( 87./Matheus), Ferreira Carrasco.

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

Povratni tekmi bosta 22. aprila.


Sreda ob 20.45:
PARIS SG - BARCELONA

PORTO - BAYERN