David Alaba (desno) je že v 25. sekundi srečanja z razdalje, sicer s kančkom sreče, matiral Gianluigija Buffona in Bayern popeljal v vodstvo. Foto: Reuters
David Alaba (desno) je že v 25. sekundi srečanja z razdalje, sicer s kančkom sreče, matiral Gianluigija Buffona in Bayern popeljal v vodstvo. Foto: Reuters
Thomas Müller
Na 2:0 je v 63. minuti iz neposredne bližine povišal Thomas Müller. Foto: Reuters
Mark Clattenburg in Arturo Vidal
Mark Clattenburg v pogovoru z Arturom Vidalom, potem ko je Čilenca s podplatom v mečno mišico zadel Franck Ribery. Clattenburg je nevaren štart Francoza spregledal, kar je Vidala zelo ujezilo. Foto: Reuters
Lionel Messi je v 38. minuti izkoristil izjemno podajo Danija Alvesa in zatresel mrežo PSG-ja. Argentinec je drugi polčas zaradi poškodbe stegenske mišice spremljal s klopi. Foto: Reuters
Xavi
Xavi je v 89. minuti proslavljal zadetek in najbrž tudi zmago. Prekmalu. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović in Blaise Matuidi
Zlatan Ibrahimović in Blaise Matuidi sta zadela za PSG in preprečila zmagoslavje Barcelone. Foto: Reuters
Dani Alves
Oster dvoboj Danija Alvesa in Zlatana Ibrahimovića. Foto: EPA
Ezequiel Lavezzi
Ezequiel Lavezzi je po podaji Ibrahimovića in lepem preigravanju zadel vratnico. Foto: Reuters

Juventus je dobro igral le prvih 15 minut, nato pa so do konca tekme prevladovali Bavarci, ki so vodstvo iz prve minute podvojili po dobri uri igre. Črno-beli enostavno niso imeli svojega večera, za nameček bosta morala povratno srečanje zaradi kartonov izpustiti Arturo Vidal in Stephan Lichtsteiner.

Dva zadetka več sta padla na tekmi v Parizu, kjer je PSG gostil Barcelono. Katalonci so dvakrat vodili, a so se Parižani obakrat vrnili. Špansko zmagoslavje je v 94. minuti preprečil Blaise Matuidi.

Šok za 'staro damo'
Bayern je senzacionalno povedel že v 25. sekundi srečanja. David Alaba je sprožil z razdalje, žoge se je rahlo dotaknil Arturo Vidal in ji rahlo spremenil let, tako da je pristala za hrbtom nemočnega Gianluigija Buffona. To je bil prvi zadetek, ki ga je Juventus prejel po 490 minutah igre v Ligi prvakov.

Juventus v uvodnih minutah boljši
Takoj po vodilnem zadetku so se gostitelji hitro povlekli v obrambo, Italijani so prevladovali na sredini igrišča, dolgo so pletli mrežo okrog Bayernovega kazenskega prostora in si priigrali tudi dve polpriložnosti: v 12. minuti je Andrea Pirlo s prostim strelom za las zgrešil vrata Manuela Neuerja, že minuto pozneje je s strelom z razdalje poskusil tudi Vidal, a je žoga švignila dober meter mimo desne vratarjeve vratnice.

Po ogrevanju se je Bayernov stroj zagnal
V drugem delu prvega polčasa so Bavarci zaigrali precej bolje, strnili so vrste v obrambi, dobili so bitko na sredini igrišča in priložnosti so se začele vrstiti kot po tekočem traku. V 18. minuti se je žoga po Riberyjevi podaji pred vrata odbila do rezervista Arjena Robbna, ki je v 16. minuti zamenjal poškodovanega Tonija Kroosa. Nizozemec si je žogo fantastično ustavil in jo s polvolejem poslal naravnost v Buffona. Dve minuti pozneje je Mario Mandžukić ukradel žogo Andrei Barzagliju, Franck Ribery je stekel proti vratom in z desnico sprožil mimo gola.

Pritisk Bayerna ni pojenjal, po dobre pol ure igre je po izvrstni akciji Thomasa Müllerja na desni strani in njegovi podaji pred vrata vnovič do žoge prišel Robben in za slab meter zgrešil tarčo. Zadnjo priložnost nemških podprvakov je v prvem polčasu zapravil Bastian Schweinsteiger, ki je v 42. minuti z roba kazenskega prostora meril previsoko.

Müller zadel za dvojno vodstvo
Pritisk 4-kratnih evropskih prvakov v nadaljevanju ni pojenjal, že v 49. minuti je po hitrem protinapadu zvito s strelom ob bližnjo vratnico poskusil Mandžukić, dobrih pet minut pozneje je Buffonove dlani s prostim strelom ogrel še Alaba. Stadion je od navdušenja eksplodiral po dobri uri igre, ko so varovanci Juppa Heynckesa povedli z 2:0. Luis Gustavo je sprožil z razdalje, Mandžukić je odbito žogo poslal nazaj pred vrata, kjer je iz neposredne bližine Müller zatresel prazno mrežo.

Juventus brez idej
V drugem polčasu si Italijani niso pripravili praktično nobene zrele priložnosti (dvakrat je sicer proti vratom sprožil Vidal), še najbolj vroče je bilo v 76. minuti, ko je v kazenskem prostoru po trku z Dantejem padel branilec Lichtsteiner, a mu je glavni sodnik Mark Clattenburg za domnevno zaigran padec pokazal rumeni karton. Ob koncu tekme bi lahko gostitelji povedli celo s 3:0, a se Buffonova mreža po dvojnem Müllerjevem strelu ni zatresla.

Lavezzi v vratnico, Messi v polno
V drugi tekmi večera je Barcelona z remijem pri PSG-ju naredila pomemben korak proti polfinalu. Parižani, pri katerih je v prvi postavi zaigral David Beckham, so silovito začeli srečanje in že v 5. minuti prek Ezequiela Lavezzija zadeli vratnico. A povedli so gostje, in sicer v svoji prvi pravi priložnosti. V 38. minuti je Dani Alves sijajno podal za hrbet domače obrambe, kamor se je prikradel Lionel Messi in z diagonalnim strelom v levi spodnji kot matiral Salvatoreja Siriguja. Med odmorom je v slačilnici ostal Messi, ki je staknil poškodbo stegenske mišice, tako da ga je zamenjal Cesc Fabregas.

Matuidi izenačil v 94. minuti
Prizadevanja Parižanov za izenačenje so obrodila sadove v 79. minuti, ko je Zlatan Ibrahimović odbito žogo po vratnici Thiaga Silve z nekaj metrov pospravil za hrbet Victorja Valdesa. Ko je že kazalo, da bo ostalo pri izidu 1:1, sta padla še dva gola. Najprej je v 89. minuti Sirigu podrl Alexisa Sancheza - ki je padec tudi lepo odigral - kar je pomenilo enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Xavi. Toda domači se niso vdali, za kar so bili nagrajeni v 94. minuti, ko je prav z zadnjim strelom na tekmi izenačil Blaise Matuidi. Matuidi je sprožil z roba kazenskega prostora, žoga je oplazila branilca Bartro in presenetila Valdesa, ki je bil "na napačni" nogi.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme:
BAYERN
- JUVENTUS 2:0 (1:0)
Alaba 1., Müller 63.

Bayern: Neuer, Lahm, van Buyten, Dante, Alaba, Gustavo, Schweinsteiger, Muller, Kroos (16./Robben), Ribery (92./Shaqiri), Mandžukić (91./Gomez).

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (74./Pogba), Matri (65./Vučinić), Quagliarella (65./Giovinco).

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)

Povratna tekma bo 10. aprila.


PARIS SG - BARCELONA 2:2 (0:1)
Ibrahimović 80., Matuidi 94.; Messi 38., Xavi 89./11-m

Paris SG: Sirigu, Jallet, Alex, Silva, Maxwell, Moura, Beckham (70./Verratti), Matuidi, Pastore (76./Gameiro), Lavezzi (66./Menez), Ibrahimović.

Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano (84./Bartra), Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Xavi, Villa (81./Tello), Messi (46./Fabregas), Sanchez.

Sodnik: Wolfgang Stark (Nemčija)

Povratna tekma bo 10. aprila.


Sreda ob 20.45:
MALAGA - BORUSSIA DORTMUND
REAL MADRID - GALATASARAY

Povratni tekmi bosta 9. aprila.

Polfinale bo 23./24. aprila, povratne tekme pa bodo teden dni pozneje. Finale bo 25. maja v Londonu (Wembley).