Madridčani so bili zadovoljni s točko. Foto: EPA
Madridčani so bili zadovoljni s točko. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović in Marcelo
Zlatan Ibrahimović ni prišel do izraza. Branilci Reala so ga zelo dobro ustavili. Foto: Reuters
Antoine Griezmann in Branko llić
Branko llić in soigralci so bili brez možnosti na stadionu Vicente Calderon. Foto: EPA
Seydou Doumbia
Seydou Doumbia je v mrežo pospravil odbito žogo, potem ko je David de Gea obranil strel Romana Eremenka z bele točke. Foto: EPA
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne je v sodnikovem dodatku priigral tri točke Cityju. Foto: Reuters
Lukas Podolski
Lukas Podolski je z levico poslal žogo med nogama vratarja Benfice Julia Cesarja za zmago Galatasaraya. Foto: Reuters

Derbi vodilnih ekip skupine A ni navdušil 46.858 gledalcev, ki so videli taktično bitko. V prvem polčasu je bil podjetnejši kraljevi klub. Najnevarneje je bilo v 26. minuti, ko je Jese prišel do strela v kazenskem prostoru, Kevin Trapp je odlično zaprl kot. Vratar PSG-ja se je izkazal še pri dveh poskusih Cristiana Ronalda z glavo.
Parižani so se prebudili na začetku drugega polčasa. Edinson Cavani je v 49. minuti meril mimo vrat. V 65. minuti je poskusil Angel di Maria, Keylor Navas pa je bil na pravem mestu. Najlepšo priložnost za Real v drugem polčasu je imel Ronaldo, ki je zgrešil vrata po podaji Marcela v 72. minuti. V zadnjih minutah so Parižani pritisnili, poskusili so z visokimi žogami na Zlatana Ibrahimovića, vendar je obramba Reala pozorno pazila na Šveda, ki ni imel svojega večera.
Oblak ohranil mrežo nedotaknjeno
Madridski Atletico je v skupini C odpravil Astano s 4:0. Pri colchonerosih je vso tekmo branil Jan Oblak, v obrambi gostov pa je vseh 90 minut igral Branko Ilić.
Gostitelji so povedli v 23. minuti, ko je Saul Niguez s peto zatresel mrežo po podaji Yannicka Carrascoja. Šest minut zatem je z levico s 15 metrov na 2:0 povišal Jackson Martinez. Atletico je bil v prvem polčasu precej boljši tekmec (streli na vrata 7:0).
V 63. minuti je rezervist Oliver Torres z lepim lobom dosegel prvi gol v Ligi prvakov. Dve minuti zatem je Jan Oblak sijajno posredoval pri strelu kapetana Astane Foxija Kethevoame. Končni izid je po podaji Juanfrana z avtogolom postavil Denis Dedečko.
Martial priigral točko rdečim vragom v Moskvi
V Moskvi sta se CSKA in Manchester United razšla brez zmagovalca (1:1). Gostitelji so povedli po četrt ure igre, ko je Anthony Martial v kazenskem prostoru igral z roko, Carlos Velasco Carballo je pokazal na belo točko. Strel Romana Eremenka je David de Gea odbil v vratnico, pritekel pa je Seydou Doumbia in žogo potisnil v mrežo. V drugem polčasu so rdeči vragi pritisnili in izenačili v 65. minuti, ko je po lepi podaji Antonia Valencie z glavo zadel Martial.
V skupini B je vodstvo prevzel Wolfsburg, ki je z 2:0 ugnal PSV iz Eindhovna. Takoj na začetku drugega polčasa je bil natančen napadalec Bas Dost, v 57. minuti pa je končni izid postavil Max Kruse z glavo.
De Bruyne odločil v sodnikovem dodatku
Manchester City je v dramatičnem zaključku na Etihadu premagal Sevillo z 2:1. Španci so bili zelo nevarni na začetku tekme. V 17. minuti je Coke stresel vratnico. Po pol ure so Andaluzijci povedli, po podaji Vitola z desne strani je bil natančen Jevgen Konpljanka, ki se bo novembra v ukrajinskem dresu v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016 zoperstavil slovenski vrsti. Šest minut zatem je na desni strani v kazenski prostor izjemno prodrl Yaya Toure, podal je pred vrata, kjer je Wilfried Bony zadel Adila Ramija, od Francoza pa se je žoga odbila v mrežo.
Vse je že kazalo na delitev točk, ko je v 91. minuti v protinapad krenil Yaya Toure. Podal je na desno stran, kjer je De Bruyne ob neodločnem Vicenteju Iborri prišel do strela z levico in mojstrsko zatresel malo mrežico.
Jalova premoč Juventusa
Borussia iz Mönchengladbacha je osvojila prvo točko v skupini D. Juventusu ni uspelo zatresti mreže Nemcev (0:0). Stara dama je imela premoč, a v prvem polčasu ni bilo strelov v okvir vrat. V 49. minuti je z roba kazenskega prostora nevarno streljal Paul Pogba, a se je izkazal Yann Sommer z lepo parado. Devet minut zatem je vratar gostov obranil še poskus Pogbaja s prostega strela. Italijanski prvaki so skušali tudi v zadnjih minutah osvojiti tri točke, a niso imeli pravih idej. Razmerje v strelih je bilo kar 22:4. Trener Borussie Andre Schubert je vnesel disciplino v ekipo, ki je izgubila uvodnih pet tekem v Bundesligi v letošnji sezoni.

3. krog, skupina A:
PARIS SG - REAL MADRID 0:0

Paris SG: Trapp, Aurier, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell, Motta, Verratti (80./Lavezzi), Matuidi, di Maria (67./Pastore), Ibrahimović, Cavani (67./Lucas).

Real Madrid: Navas, Danilo, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Vazquez, Isco (69./Modrić), Jese (73./Čerišev), Ronaldo.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)



MALMÖ - ŠAHTAR 1:0 (1:0)
Rosenberg 18.
Djurdjić (Malmö) je v 55. minuti zapravil 11-m.

Lestvica:                            
REAL MADRID          3  2 1 0  6:0  7
PARIS SG             3  2 1 0  5:0  7
MALMÖ                3  1 0 2  1:4  3
ŠAHTAR               3  0 0 3  0:8  0


Skupina B:
CSKA MOSKVA - MANCHESTER UNITED 1:1 (1:0)
Doumbia 15.; Martial 65.
V 15. minuti je de Gea obranil strel Eremenka z 11-m.

CSKA Moskva: Akinfejev, Mario Fernandes, V. Berezuckij (41./A. Berezuckij), Ignaševič, Ščenikov, Tošić, Wernbloom, R. Eremenko (84./Pančenko), Musa, Džagojev (87./Cauna), Doumbia.

Manchester United: de Gea, Valencia, Jones, Smalling, Rojo (64./Blind), Schweinsteiger (46./Fellaini), Schneiderlin, Lingard (80./Depay), Rooney, Ander Herrera, Martial.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)



WOLFSBURG - PSV EINDHOVEN 2:0 (0:0)
Dost 47., Kruse 57.
Locadia (PSV) je v 90. minuti zapravil 11-m.

Lestvica:                             
WOLFSBURG            3  2 0 1  4:2  6 
CSKA MOSKVA          3  1 1 1  4:4  4 
MANCHESTER UNITED    3  1 1 1  4:4  4 
PSV EINDHOVEN        3  1 0 2  4:6  3 


Skupina C:
ATLETICO MADRID
- ASTANA 4:0 (2:0)
Saul Niguez 23., Jackson Martinez 29., O. Torres 64., Dedečko 89./ag

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Savić, Godin, Siqueira, Tiago (46./O. Torres), Gabi, Ferreira-Carrasco, Saul Niguez, Jackson Martinez (67./F. Torres), Griezmann (58./Correa).

Astana: Erić, Dedečko, Postnikov, Ilić, Bejsebekov, Ahmetov, Mužikov (83./Kožamberdi), Žukov (64./Pikalkin), Šetkin (80./Kulbekov), Kethevoama, Junior Kabananga.

Sodnik: Aleksej Kulbakov (Belorusija)



GALATASARAY - BENFICA 2:1 (2:1)
Inan 19./11-m, Podolski 33.; Gaitan 2.

Lestvica:                            
ATLETICO MADRID      3  2 0 1  7:2  6
BENFICA              3  2 0 1  5:3  6
GALATASARAY          3  1 1 1  4:5  4
ASTANA               3  0 1 2  2:8  1


Skupina D:
JUVENTUS - BORUSSIA (M) 0:0

MANCHESTER CITY - SEVILLA 2:1 (1:1)
Rami 36./ag, De Bruyne 91.; Konopljanka 30.

Man. City: Hart, Zabaleta (60./Kolarov), Otamendi, Mangala, Sagna, Fernandinho, Y. Toure, De Bruyne (93./Kompany), Jesus Navas, Sterling, Bony (76./Fernando).

Sevilla: Sergio Rico, Coke (84./Mariano), Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas, Iborra, Krychowiak, Vitolo, Banega (66./Krohn Dehli), Konopljanka (78./N'Zonzi), Gameiro.

Sodnik: Bas Nijhuis (Nizozemska)

Lestvica:                            
JUVENTUS             3  2 1 0  4:1  7
MANCHESTER CITY      3  2 0 1  5:4  6
SEVILLA              3  1 0 2  4:4  3
BORUSSIA (M)         3  0 1 2  1:5  1