Cristiano Ronaldo je dosegel že 14. gol v letošnji Ligi prvakov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je dosegel že 14. gol v letošnji Ligi prvakov. Foto: EPA
Gareth Bale
Gareth Bale je že v 3. minuti spretno matiral Weidenfellerja. Foto: EPA
Isco
Isco je z roba kazenskega prostora povišal na 2:0. Foto: EPA
Javier Pastore
Javier Pastore je v zadnji akciji na tekmi na Parku princev dosegel izejmno pomemben zadetek. Foto: EPA
Ezequiel Lavezzi
Ezequiel Lavezzi je že v 4. minuti zadel za vodstvo francoskih prvakov. Foto: EPA

Borussii se je zelo poznala odsotnost Roberta Lewandowskega, ki je lani na prvem srečanju v Dortmundu dosegel kar štiri zadetke. Poljski napadalec je manjkal zaradi kartonov.
Bale poskrbel za odličen štart Reala
Kraljevi klub je začel sanjsko. Že v 3. minuti se je Karim Benzema na desni strani otresel Erika Durma in podal do Daniela Carvajala, ki je v sredini našel Garetha Bala. Valižan je z levico spretno poslal žogo mimo Romana Weidenfellerja v mrežo.
Isco izkoristil veliko napako Mhitarjana
Gostitelji so narekovali silovit ritem, dvakrat je zapretil Cristiano Ronaldo, v kazenskem prostoru rumeno-črnih je bilo vseskozi vroče. V 27. minuti je Henrik Mhitarjan zapravil žogo pred svojim kazenskim prostorom. Do žoge je prišel Isco, ki je z natančnim strelom z desnico povišal na 2:0. Weidenfeller ni imel možnosti, saj je šla žoga tik ob vratnici v mrežo. Še največjo priložnost za Borussio v prvem delu je imel Kevin Grosskreutz, ki se je v protinapadu odločil za strel s 25 metrov, Iker Casillas je bil zbran.
Ronaldo izenačil rekord Messija
V drugem polčasu sta uvodoma zapretila Bale in Pierre-Emerick Aubameyang, a nista bila natančna. V 55. minuti je mimo gola meril še Mhitarjan.
V 57. minuti je Luka Modrić lepo zaposlil Ronalda, ki se je sam znašel pred Weidenfellerjem in ga rutinsko matiral z levico. Zvezdnik Reala je igral stoto tekmo v Ligi prvakov. Od Portugalcev jih ima po podatkih več le Luis Figo (103). To je bil njegov 14. gol v letošnji sezoni najbolj elitnega klubskega tekmovanja, s tem se je izenačil z dosežkom Lionela Messija iz sezone 2011/12.
Dve minuti zatem je imela najlepšo priložnost Borussia, predložek Marca Reusa je odbil Casillas, do žoge je prišel Henrik Mhitarjan, ki je streljal s sedmih metrov, Pepe pa je uspel preusmeriti žogo prek vrat. Izbranci Jürgena Kloppa v zaključku niso uspeli znižati, Bale je v 84. minuti zapravil priložnost za 4:0.
Mojstrski zaključek Lavezzija
V Parizu so gostitelji povedli že v 4. minuti, ko je Blaise Matuidi podal pred vrata z leve strani, John Terry je slabo odbil žogo z glavo, Ezequiel Lavezzi pa je z izjemnim strelom z levico poslal žogo pod prečko z desetih metrov.

Hazard izenačil z bele točke
Lavezzi je imel priložnost še v 25. minuti, a je zatresel le zunanji del mreže. Dve minuti zatem je Thiago Silva v kazenskem prostoru podrl Oscarja, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Eden Hazard. Z desnico je ukanil Salvatoreja Siriguja. Pet minut pred odmorom je Hazard z izjemnim volejem zadel vratnico.

Avtogol Davida Luiza
V uvodu drugega polčasa je Lavezzi previsoko meril z glavo. Parižani so znova povedli v 61. minuti, ko je Lavezzi izvedel prosti strel z leve strani, žogo je zavrtinčil pred vrata, švignila je mimo Petra Čecha in Zlatana Ibrahimovića, David Luiz pa jo je z bližine poslal v lastno mrežo. V 68. minuti so Parižani doživeli pravi šok, saj je zaradi poškodbe stegenske mišice z igrišča moral Ibrahimović.

Joker Pastore postavil piko na i
Parižani so v zaključku tekme znova pritisnili. Edinson Cavani v 84. minuti ni bil natančen. Minuto zatem je Laurent Blanc v igro poslal Javierja Pastoreja. 24-letni Argentinec je v zadnji akciji sodnikovega dodatka z levico matiral Čecha, ki ni najbolje posredoval ob bližnji vratnici.

Četrtfinale, prve tekme:
REAL MADRID - BORUSSIA (D) 3:0 (2:0)
Bale 3., Isco 27., Ronaldo 57.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Modrić, Alonso, Isco ( 71./Illarrmendi), Bale, Benzema ( 75./Morata), Ronaldo ( 80./Casemiro).

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek ( 67./Schieber), Sokratis, Hummels, Durm, Kehl ( 74./Jojić), Sahin, Reus , Mhitarjan ( 64./Hofmann), Grosskreutz , Aubameyang.

Sodnik: Mark Clattenburg (ANG)


PARIS SG - CHELSEA 3:1 (1:1)
Lavezzi 4., Luiz 61./ag, Pastore 93.; Hazard 27./11-m

PSG: Sirigu, Jallet, Alex , Silva, Maxwell, Verratti ( 76./Cabaye), Motta , Matuidi, Cavani , Ibrahimović ( 68./Lucas Moura), Lavezzi ( 85./Pastore).

Chelsea: Čech, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires , Luiz , Willian , Oscar ( 73./Lampard), Hazard, Schürrle ( 59./Torres).

Sodnik: Milorad Mažić (SRB)

Povratni tekmi bosta 8. aprila.




Odigrano v torek:
MANCHESTER UNITED - BAYERN 1:1 (0:0)
Vidić 58.; Schweinsteiger 66.
RK: Schweinsteiger 90.

BARCELONA - ATLETICO MADRID 1:1 (0:0)
Neymar 71.; Diego 56.

Povratni tekmi bosta 9. aprila.