Dele Alli in soigralci se veselijo prestižne zmage nad evropskimi prvaki. Foto: Reuters
Dele Alli in soigralci se veselijo prestižne zmage nad evropskimi prvaki. Foto: Reuters
Kieran Trippier in Dele Alli
Kieran Trippier in Dele Alli sta zrežirala vodilni zadetek Tottenhama. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo ni imel svojega večera v Londonu. Foto: Reuters
Nogometaši Apoela so osvojili veliko točko na stadionu Westfalen. Foto: Reuters
Napoli - Manchester City
Manchester City se je že prebil med najboljših 16, v skupini F še ni oddal točke. Foto: Reuters
Ronaldo po novem porazu Reala: Nismo v krizi

Na šesti medsebojni tekmi je Tottenham prvič okusil slast zmage nad kraljevim klubom, ki bo zelo verjetno končal na drugem mestu v skupini H. Izbranci Mauricia Pochettina imajo tri točke naskoka in so tudi boljši na medsebojnih srečanjih, saj so v Madridu remizirali (1:1). 83.782 gledalcev na Wembleyju je uživalo v zelo kakovostni predstavi.
Obramba Reala brez recepta za izjemnega Allija
Kieran Trippier in Dele Alli sta zrežirala vodilni zadetek Tottenhama v 27. minuti. Trippier je bil na desni strani v prepovedanem položaju, a stranski sodnik tega ni opazil, podal je pred vrata, kjer je 21-letni Alli podstavil desnico. Madridčani so nato do konca prvega polčasa pritiskali. Cristiano Ronaldo je dvakrat zapretil, a vratar Hugo Lloris je bil zbran. Štiri minute pred odmorom je imel izjemni napadalec Harry Kane veliko priložnost, žogo je z desetih metrov že spravil mimo vratarja Francisca Casille, vendar je kapetan Sergio Ramos strel blokiral.
V 56. minuti je Eric Dier zaposlil razigranega Allija, ki se je odločil za strel s 15 metrov z desne strani. Žoga je zadela Ramosa, spremenila smer in končala za hrbtom nemočnega Casille. Evropski prvaki so bili šokirani. Vse moči so usmerili v napad, pustili pa preveč prostora na svoji polovici. V 65. minuti je Kane podal do Christiana Eriksena. Danec se je izognil prepovedanemu položaju in z levo nogo povišal na 3:0. Častni gol za Real je v 80. minuti dosegel Ronaldo s šestih metrov. To je bil že 111. zadetek Portugalca v Ligi prvakov.

Pote še poglobil krizo Borussie
Borussia Dortmund je v veliki krizi. V Bundesligi je v zadnjih treh krogih osvojila le točko, v Ligi prvakov pa ima le še teoretične možnosti za napredovanje, saj še nima zmage. Z Apoelom je še enkrat igrala neodločeno. Na stadionu Westfalen, kjer je sodil Matej Jug, je bilo 1:1. Ciprčani so se branili na vse načine, Borussia pa ogromne premoči (streli 29:4, koti 9:1, posest 78:22 %) ni znala unovčiti.
Po pol ure so Dortmundčani povedli, Šindži Kagava je v kazenskem prostoru našel Raphaela Guerreira, ki je z levo nogo zatresel mrežo. Apoel je izenačil na začetku drugega dela, ko je Carlao prodrl po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je Mickael Pote izenačil z desno nogo s šestih metrov. Mojstrsko se je obrnil in se otresel branilca Ömerja Topraka.

Največjo priložnost za zmago Borussie je imel Pierre-Emerick Aubameyang, ki je v 77. minuti z glavo stresel prečko. Črno-rumeni se bodo v soboto na derbiju Bundeslige srečali z Bayernom.

Napoli v velikih težavah
Zelo pomembna tekma je bila tudi v Neaplju, kjer je vodilna ekipa Serie A doživela nov poraz in tako ostaja le pri treh osvojenih točkah. Manchester City si je z zmago s 4:2 že zagotovil osmino finala.

Lorenzo Insigne je domače popeljal v vodstvo v 21. minuti po podaji Driesa Mertensa. Vodilna ekipa Premier lige je izenačila v 34. minuti, ko je Ilkay Gündogan poslal predložek pred vrata, najvišje pa je skočil Nicolas Otamendi.
Agüero in Sterling moža odločitve
John Stones
je na začetku drugega polčasa po podaji iz kota z glavo poslal žogo od prečke prek golove črte, vratar Pepe Reina se je odzval prepozno. Z bele točke je v 62. minuti izenačil Jorginho, potem ko je Leroy Sane podrl Raula Albiola v kazenskem prostoru. V 69. minuti je po protinapadu zadel Sergio Agüero. Napoli je vse moči usmeril v napad, končni izid pa je postavil Raheem Sterling v sodnikovem dodatku.

Marlos priigral Šahtarju nove tri točke
V drugem obračunu skupine F je Šahtar dosegel novo zmago, s katero ostaja na drugem mestu, tokrat je s 3:1 premagal Feyenoord, ki po štirih tekmah še nima niti točke. Odločil je Brazilec z ukrajinskim potnim listom Marlos, ki je dosegel dva zadetka.

Kampl in soigralci poraženi v Portu
V skupini G je Kevin Kampl odigral vseh 90 minut za RB Leipzig. Porto je ugnal rdeče bike s 3:1 in se jim oddolžil za poraz pred dvema tednoma. Gostitelje je v vodstvo popeljal kapetan Hector Hererra v 13. minuti, unovčil je veliko zmedo v obrambi nemških podprvakov.
Trener Leipziga Ralph Hassenhüttl je na začetku nadaljevanja v igro poslal Tima Wernerja. Najboljši nemški napadalec je v 48. minuti po odlični podaji Marcela Sabitzerja z desno nogo izenačil. Porto je do zmage prišel v zadnje pol ure. Danilo Pereira je v 61. minuti zadel z glavo po podaji Alexa Tellesa s prostega strela. Pomembno zmago Portugalcev je v 93. minuti potrdil 33-letni Urugvajec Maxi Pereira po protinapadu.

Že popoldne sta se v prvi tekmi te skupine pomerila prvi in zadnji. Vodilni Bešiktaš je remiziral z Monacom (1:1), tako da bo moral na zanesljivo potrditev napredovanja počakati do naslednjega kroga.

Skupina F:
NAPOLI - MANCHESTER CITY 2:4 (1:1)
Insigne 21., Jorginho 62./11-m; Otamendi 34., Stones 48., Agüero 69., Sterling 92.

Napoli: Reina, Hysaj, Raul Albiol, Koulibaly, Ghoulam (31./Maggio), Jorginho (82./Ounas), Allan (75./Rog), Hamšik, Jose Callejon, Mertens, Insigne.

Man. City: Ederson, Danilo, Stones, Otamendi, Delph, Fernandinho, Gündogan (71./Silva), Sterling, De Bruyne, Sane (90./Gabriel Jesus), Agüero (76./Bernardo Silva).

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)


ŠAHTAR - FEYENOORD 3:1 (2:1)
Ferreyra 14., Marlos 17., 68.; Jorgensen 12.

Lestvica:                            
MANCHESTER CITY *   4  4 0 0 12:3 12 
ŠAHTAR              4  3 0 1  7:5  9 
NAPOLI              4  1 0 3  7:9  3 
FEYENOORD           4  0 0 4  3:12 0 
* - v osmini finala        





Skupina G:

PORTO - RB LEIPZIG 3:1 (1:0)
Herrera 13., Danilo Pereira 62., Maxi Pereira 93.; Werner 48.
Kampl (RB Leipzig) je igral vso tekmo.

BEŠIKTAŠ - MONACO 1:1 (0:1)
Tosun 54./11-m; Rony Lopes 45.

Lestvica:                            
BEŠIKTAŠ            4  3 1 0  8:3 10 
PORTO               4  2 0 2  9:7  6 
RB LEIPZIG          4  1 1 2  5:8  4 
MONACO              4  0 2 2  3:7  2 


Skupina H:
TOTTENHAM
- REAL MADRID 3:1 (1:0)
Alli 27., 56., Eriksen 65.; Ronaldo 80.

Tottenham: Lloris, Alderweireld (24./Sissoko), Sanchez, Vertonghen, Trippier, Winks (66./Dembele), Dier, Davies, Alli, Eriksen, Kane (79./Llorente).

Real Madrid: Casilla, Achraf, Nacho, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić (81./Theo Hernandez), Kroos, Isco (73./Mayoral), Benzema (73./Asensio), Ronaldo.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)

BORUSSIA (D) - APOEL 1:1 (1:0)
Guerreiro 29.; Pote 52.
Sodil je Matej Jug.

Lestvica:                              
TOTTENHAM *         4  3 1 0 10:3 10   
REAL MADRID         4  2 1 1  8:5  7   
BORUSSIA (D)        4  0 2 2  4:8  2   
APOEL               4  0 2 2  2:8  2   
* - v osmini finala          
Ronaldo po novem porazu Reala: Nismo v krizi