Kane je takole postavil piko na i. Foto: Reuters
Kane je takole postavil piko na i. Foto: Reuters

Spet je izstopal Harry Kane, ki je v vsakem polčasu dosegel po en zadetek. Na 33 tekmah za Bayern je dosegel kar 33 zadetkov. "Seveda sem zadovoljen z goloma. Kot napadalec si običajno ocenjen po številu golov in podaj, to sploh velja za tako pomembne tekme, kot so izločilne v Ligi prvakov."

Sorodna novica Kane in Müller po zapravljeni priložnosti Immobileja odrešila Bayernove navijače

Za serijskim nemškim prvakom niso ravno rožnati dnevi. Potem ko je v prvenstvu na prvih 12 tekmah brez poraza osvojil 32 točk, jih je na naslednjih ducat srečanjih zbral "samo" še 22, kar je tudi razlog, da vodilni Bayer pred njim beži za deset točk. Nič kaj spodbuden ni bil niti poraz na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov (1:0), a zdaj se zdi prihodnost bolj svetla.

Po zmagi na "schnitzelburger"
Podobnih misli je bil tudi angleški napadalec: "To dobro vpliva na našo samozavest. Sam bom skušal nadaljevati v tem slogu. Za menoj je dobra sezona, a verjamem, da smo vsi skupaj lahko še boljši. V podobnem slogu moramo nadaljevati tudi na prihodnjih tekmah in gotovo se bomo veselili še več zmag." In kako je praznoval zmago? Po koncu pogovorov z novinarji je napovedal, da si bo privoščil "schnitzelburger."

Zadovoljstva ni skrival niti trener Thomas Tuchel: "To je bila zelo solidna in disciplinirana predstava. Po porazu na prvi tekmi nismo izgubili glave, tako smo igrali nekoliko pogumneje, imeli smo boljši ritem. Po prvem golu se je vse kar sestavilo, drugi gol (tik pred polčasom, op. a.) pa je padel v idealnem trenutku. Dal nam je še dodatno samozavest, zasluženo smo zmagali."

Branilec Joshua Kimmich pa je kratko dodal: "Seveda sem zadovoljen z našo igro. Z dobrimi predstavami pride še boljša samozavest. Danes smo bili zbrani vseh 90 minut, to je bilo ključno."

Maurizio Sarri je le nemočno opazoval razplet tekme. Foto: Reuters
Maurizio Sarri je le nemočno opazoval razplet tekme. Foto: Reuters

Sarri: Drugi gol je vse spremenil
Gol v sodnikovem podaljšku prvega polčasa je kot odločilni izpostavil tudi trener Lazia Maurizio Sarri: "Po tem se je začela popolnoma druga tekma. V prvem polčasu smo igrali dobro, Bayern pa je bil stari Bayern. Res so igrali kakovostno. Na tako pomembnih tekmah se res pozna kakovost ekipe. Drugi gol je vse spremenil, v slačilnici smo bili vsi razočarani, malo stvari smo lahko popravili. Na koncu lahko potegnem pozitivno črto, v Ligi prvakov zbrali več zmag kot porazov."

Napadalec Pedro Rodriguez je dodal: "Škoda, s tem so se končale naše sanje. To je bila lepa priložnost, da s klubom nekaj dosežemo. V prvem polčasu smo igrali dobro, v drugem pa je bilo vse težje. Za spomin nam ostaja res dobra prva tekma."