Antoine Griezmann je v 35. minuti izenačil izid na 1:1. Foto: Reuters
Antoine Griezmann je v 35. minuti izenačil izid na 1:1. Foto: Reuters

Slovenski reprezentančni vratar je v loteriji strelov z 11 metrov ubranil dva poskusa nasprotnika, ko je Lautaro Martinez žogo poslal še čez gol, se je veliko slavje v španski prestolnici lahko začelo. Sicer je večji del povratnega srečanja kazalo na napredovanje Interja, a je v končnici rednega dela skupni izid izenačil Memphis Depay.

Na stadionu Metropolitan v Madridu sta ekipi v prvi polovici prvega polčasa bíli predvsem taktični boj, v nadaljevanju se je igra vendarle razživela, prvi pa so povedli gostje, ki so udarili s protinapadom.

Federico Dimarco je zadel po bliskovitem protinapadu. Foto: Reuters
Federico Dimarco je zadel po bliskovitem protinapadu. Foto: Reuters

Črno-modri so lepo kombinirali na levi strani, Nicolo Barella je naposled z desnico v kazenskem prostoru zaposlil vtekajočega Federica Dimarca, ki je iz bližine slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka poslal v napačno smer.

A veselje gostujočih navijačev se še ni popolnoma poleglo, ko so varovanci Diega Simeoneja v 35. minuti izid izenačili. Žogo je pred vrata poslal Koke, prestregel jo je Benjamin Pavard, a je ni najbolj izbil, okroglo usnje se je nato od Alessandra Bastonija odbilo naravnost do Antoina Griezmanna, ki je hladnokrvno zaključil za 1:1.

Francoski napadalec je Interjevemu vratarju zapretil še v 43. minuti, ko je lepo prodiral in nevarno sprožil, a je njegov strel blokiral rojak in reprezentančni kolega Pavard.

Inter je v drugem polčasu pritisnil, a je domača obramba zdržala. Madridčani niso imeli pravih idej v napadu, večkrat so brezciljno pletli mrežo okrog gostujočega kazenskega prostora, milanska obramba je imela za vsak poskus napada odgovor.

V 76. minuti je domačim navijačem zastal dih, ko je Inter še enkrat dokazal, kako nevaren je v protinapadih. Lautaro Martinez je namreč z lepo globinsko podajo zarezal obrambo nasprotnika, iz oči v oči z Oblakom pa se je znašel Marcus Thuram, ki je žogo poslal krepko čez gol. Nekaj minut pozneje je z roba kazenskega prostora poskusil še Barella, Oblaku je žogo uspelo ukrotiti.

Jan Oblak je z dvema ubranjenima 11-metrovkama postal velik junak Atletica iz Madrida. Ob zadetku, ki ga je prejel v 33. minuti, sicer ni imel možnosti. Foto: Reuters
Jan Oblak je z dvema ubranjenima 11-metrovkama postal velik junak Atletica iz Madrida. Ob zadetku, ki ga je prejel v 33. minuti, sicer ni imel možnosti. Foto: Reuters

Atleticu je začela v grlo teči voda, v končnici tekme je silovito pritisnil na obrambo nasprotnika, v 85. minuti je rezervist Memphis Depay zatresel okvir gola. Nato pa je na stadionu končno završalo: po imenitni podaji Kokeja je Depay z diagonalnim strelom v levo premagal Yanna Sommerja za 2:1! V 93. minuti je imel po Griezmannovi podaji Riquelme na nogi žogo za četrtfinale, a jo je z 12 metrov poslal čez vrata.

Zanimiv je bil predvsem prvi podaljšek, v katerem sta si obe ekipi pripravili veliko priložnost za spremembo izida, a je ostalo pri 2:1. Ker sta mreži obmirovali tudi v drugem podaljšku, so o potniku v četrtfinale odločali streli z bele točke.

Oblak je ubranil poskusa Alexisu Sanchezu in Davyju Klaasnu, medtem ko je Sommerju uspelo ubraniti samo strel Saula Nigueza. Lautaro Martinez je moral v peti seriji nujno zadeti, če je želel Inter ohraniti v igri za četrtfinale, a je žogo poslal krepko čez gol.

Jadon Sancho je bil mož odločitve na Signal Iduna Parku. Foto: Reuters
Jadon Sancho je bil mož odločitve na Signal Iduna Parku. Foto: Reuters

Sancho in Reus popeljala Borussio v četrtfinale
V Dortmundu je Borussia gostila PSV iz Eindhovna. Prva tekma se je na Nizozemskem končala brez zmagovalca (1:1), že v uvodnih minutah pa so gostitelji poskrbeli za zgodnje vodstvo, potem ko je Jadon Sancho z roba kazenskega prostora silovito sprožil v spodnji levi kot vrat Walterja Beniteza. Gostje so se trudili izenačiti, a zaman.

V 77. minuti se je zdelo, da je njihovih upov po uvrstitvi v četrtfinale dokončno konec, ko je na 2:0 po predložku Marca Reusa povišal Niclas Füllkrug, a je bil zadetek pozneje razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V izdihljajih tekme je PSV stavil vse v napad, kar je v peti minuti dodatka kaznoval Reus za končnih 2:0.


Liga prvakov, osmina finala

Povratni tekmi:
ATLETICO MADRID – INTER 2:1 (1:1) 0:1
Griezmann 35., Depay 86.; Dimarco 33.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

11-metrovke:
Depay (zadetek); Calhanoglu (zadetek)
Niguez (Sommer brani); Sanchez (Oblak brani)
Riquelme (zadetek); Klaassen (Oblak brani)
Correa (zadetek); Acerbi (zadetek)
Martinez (strel čez gol)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

BORUSSIA DORTMUND – PSV Eindhoven 2:0 (1:0) 1:1
Sancho 3., Reus 95.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

V krepkem tisku je izid prvih tekem.