31-letni Jan Oblak je doživel enega lepših večerov svoje kariere. Foto: Reuters
31-letni Jan Oblak je doživel enega lepših večerov svoje kariere. Foto: Reuters
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Prvič se je to zgodilo leta 2015 proti Bayerju, drugič leto pozneje proti PSV-ju in zadnjič sinoči proti Interju, ki je prišel v Madrid s popotnico trinajstih zaporednih zmag in neporaženostjo v letu 2024.

Škofjeloška hobotnica je pri streljanju enajstmetrovk ustavila dva strela, zadnji Lautara Martineza je zletel visoko čez gol in Atletico se je po dveh letih spet lahko veselil uvrstitve med osem najboljših ekip v Ligi prvakov.

Oblak je bil izbran za igralca tekme z obrazložitvijo, da je držal svojo ekipo v igri z nekaj pomembnimi obrambami po Interjevih protinapadih in seveda z dvema ustavljenima streloma z bele pike.

"Vedno govorim, da je treba imeti pri enajstmetrovkah nekaj sreče, saj moraš izbrati pravo stran. Če igralec strelja perfektno, je strel nemogoče ustaviti. Na srečo sem nocoj obranil dve, a najpomembnejše je, da smo napredovali," je dejal Oblak in dodal: "Vzdušje je bilo izjemno, tako kot vedno na domačem igrišču. Naši navijači nikoli ne razočarajo. Nam lahko spodrsne, a oni ne zatajijo. Nocoj so igrali določilno vlogo. Ogromno so nam pomagali."

Izjemno ozračje na stadionu Metropolitano v Madridu je hvalil tudi trener Atletica Diego Simeone. "Občudujem navijače. Bilo je zelo čustveno že ob prihodu na stadion in na začetku tekme. Prišli smo po slabi tekmi s Cadizom in igralce sem prosil, naj ne iščejo podpore navijačev, ampak naj jim jo dajo," je povedal Simeone.

"Naši navijači na tem stadionu igrajo odločilno vlogo. Ves svet je to videl. Moji igralci so ob podpori kar rasli proti izjemnemu tekmecu. Koke je dal vse od sebe, Griezmann je grizel, dokler ni mogel več teči. Memphis je prišel v igro in pokazal, zakaj ga potrebujemo," je še povedal Simeone.

Po mnenju kapetana Kokeja je bil prav vstop Memhisa Depaya prelomni trenutek tekme. "Spremenil je potek igre. Imamo tudi enega najboljših, če ne že najboljšega vratarja na svetu. To je nocoj tudi pokazal," je Oblaka hvalil Koke.

Sorodna novica Oblak z dvema ubranjenima 11-metrovkama popeljal Atletico v četrtfinale

Trener Interja Simone Inzaghi ni skrival razočaranja. "Seveda smo žalostni, ampak moramo biti ponosni, na vse, kar smo naredili v Ligi prvakov. V drugem polčasu bi morali igrati bolje. V podaljških smo imeli več energije, a smo delali preveč napak," je dejal Inzaghi.

"Po golu Dimarca se je zdelo, da je tekma v naših rokah, vendar so hitro izenačili. S tem so dobili dodatno energijo in samozavest, kar je veljalo tudi za njihove navijače. Morali bi zadržati vodstvo dalj časa. Nismo navajeni izgubljati, razočarani smo predvsem, ker smo vodili z 2:0. Svojim igralcem nimam česa očitati, nasprotno, ponosni morajo biti na svojo predstavo," je sklenil Inzaghi.

Žreb četrtfinala in polfinala bo v petek v Nyonu. Poleg Atletica so v četrtfinalu še Real Madrid, Barcelona, Bayern, Borussia Dortmund, Manchester City, Arsenal in Paris SG. Nacionalnega ključa ni več, tako da se lahko vsak pomeri z vsakim.

Simeone: Oblak nas je rešil