Alex Ferguson je prišel na zadnjo tiskovno konferenco pred finalom odlično razpoložen. Foto:
Alex Ferguson je prišel na zadnjo tiskovno konferenco pred finalom odlično razpoložen. Foto:
Navijači Barcelone in Manchester Uniteda so preplavili rimske ulice. Približno tretjina jih je brez vstopnic za tekmo. Policisti poročajo o ogromnem številu ponaredkov. Foto: EPA
Napetost v Rimu narašča iz ure v uro

Žreb "domačega moštva" za rimski finale je bil opravljen že konec marca v Nyonu in bil naklonjen tisti polovici, iz katere je v finale prišla Barcelona. Tako se je moral Manchester United kot "gostujoča" ekipa prilagajati Barceloni.


Pri Manchestru so se zaradi boljše razločnosti na igrišču odločili za belo opremo, ker sta njihovi originalna rdeča barva in gostujoča modra preveč podobni Barceloninim barvam.

Ferguson eksplodiral od smeha
Ferguson je na novinarski konferenci bruhnil v smeh, ko so ga predantni novinarji spomnili, da je Barcelona na zadnji tekmi proti ekipi v belih dresih (Real Madrid) zmagala s 6:2. "To ni bila le zmaga, to je bilo uničenje. Morali smo izbrati tretjo barvo, ker sta bila rdeča in modra že zasedeni. Toda ... Zelo smo srečni, ker bomo v belem. Zelo srečni. In mi smo boljši kot Real Madrid," je v smehu govoril Ferguson.

Beli dresi leta 1991 že srečni
Manchester United je bil v beli barvi leta 1991, ko je porazil Barcelono v finalu Pokala pokalnih zmagovalcev. ManU je prvi evropski naslov leta 1968 osvojil v modri opremi, leta 1999 in lani pa v rdeči. Barcelona je bila leta 1992 v oranžnem, pred tremi leti pa v modro-rdečem.

Ferdinand: Pripravljen sem 100-odstotno
Še zadnji novici iz obeh taborov. Steber obrambe Manchestra Rio Ferdinand je sporočil, da je po poškodbi povsem pripravljen na veliki dvoboj. "Zadnje dni sem normalno treniral z moštvom. Če ne bi bil 100-odstotno pripravljen, bi to takoj povedal trenerju," je svoj nastop v Rimu potrdil Ferdinand.

Nared bržkone tudi Henry in Iniesta
Tudi pri Barceloni so prepričani, da bosta Thierry Henry in Andres Iniesta nared za sredin večer. "Imamo zadnji trening in potem bom videl, kako je njuno stanje. Zaenkrat kaže, da bosta zagotovo v postavi," je povedal trener Barcelone Pep Guardiola.

"Igrali bomo svojo igro, a Manchester nas lahko tudi povozi"
Na koncu je še dodal: "Hočem, da se moji igralci na zelenici počutijo dobro in lepo, kot da bi igrali pred celim svetom. Hočem, da so drzni in pokažejo vsem, kako dobri so. To je naš odnos do igre. Igrali bomo svojo igro. Seveda je možno tudi, da igramo slabo in nas Manchester povsem povozi."

R. K.

Napetost v Rimu narašča iz ure v uro