Marcos Tavares je skupaj še z devetimi nogometaši trenutno najboljši strelec kvalifikacij za letošnjo Ligo prvakov. Deseterica je zabila po tri gole, Tavares pa je zanje potreboval najmanj minut (224). Foto: BoBo
Marcos Tavares je skupaj še z devetimi nogometaši trenutno najboljši strelec kvalifikacij za letošnjo Ligo prvakov. Deseterica je zabila po tri gole, Tavares pa je zanje potreboval najmanj minut (224). Foto: BoBo
Simon Rožman
Simon Rožman je pred obračunom z Nemci obljubljal napad na senzacijo, ta mu je uspela. Foto: EPA
Domžale izločile Freiburg, zdaj jih čaka Marseille
Tavares: Ni še konec, zdaj gremo po Ligo prvakov

Nogometaši Maribora bodo v zadnjem predkrogu Lige prvakov igrali proti izraelskemu prvaku Hapoelu Ber Ševi, Domžale pa bodo morale za vstop v Evropsko ligo izločiti Marseille.

"Razumljivo, da v tej fazi ni več lahkega nasprotnika. Dobili smo Izraelce, ki so zelo močna ekipa. Lahko rečemo tudi tipična domačinska, z dobrimi rezultati na domačem igrišču. Ob tem pa tudi z odličnim ozračjem na stadionu. To me zelo veseli. Domači navijači, zelo podobni našim Violam, pripravijo izjemen spektakel," je po žrebu v Nyonu za spletno stran NK Maribor komentiral športni direktor Zlatko Zahovič. Povratna tekma bo v Ljudskem vrtu v torek, 22. avgusta, ob 20.45.

Izločili Honved in Ludogorca
Hapoel je štirikratni izraelski prvak, prvič je pokal osvojil v letih 1975 in 1976, zadnji dve pa leta 2016 in 2017. Hapoel je v drugem predkrogu s 5:3 izločil madžarskega prvaka Honved (zmagi z 2:1 doma in z 2:3 v gosteh), v tretjem predkrogu pa je presenetil Ludogorec. Skupni izid je bil 3:3, Izraelci pa so slavili zaradi gola več v gosteh (poraz s 3:1).

V ekipi tudi Španec Cuenca
V svojih vrstah ima Hapoel kar nekaj tujcev, tudi nekdanjega člana Barcelone Isaaca Cuenco in Nigerijca Johna Oguja, ki je pred leti igral za ptujsko Dravo. Zahovič: "Ekipo dobro poznamo, saj smo bili zainteresirani za njihovega brazilskega napadalca. Zelo se veselim, Izraelci so naši športni prijatelji, imamo izkušnje z izraelskim nogometom, ki je na vrhunski ravni, z ogromnimi vlaganji. Ampak bi vseeno dejal, da so možnosti 50:50."

Maribor - izraelski klubi 1:1
Slovenski serijski prvak se bo v evropskih pokalih še tretjič pomeril z izraelskim klubom. V sezoni 2011/2012 je v 3. predkrogu Lige prvakov klonil pred Maccabijem Haifo, v sezoni 2014/2015 pa je bil v isti fazi tekmovanja boljši od Maccabija Tel Aviva in se takrat tudi prebil v skupinski del Lige prvakov.

Rijeka dobila Olympiacos
Hrvaški prvak Rijeka, kjer Matjaž Kek deluje že štiri leta, bo svojo prvo pot v evropsko elito iskal prek Olympiacosa. Liverpool, ki po treh letih spet želi igrati v ligi vseh lig, bo za to moral izločiti Hoffenheim. Prve tekme bodo 15. in 16. avgusta, povratne pa 22. in 23. avgusta.

Odziv iz Domžal: "Ne mislimo se ustaviti"
Domžale bodo imele v 4. predkrogu Evropske lige izjemno težkega nasprotnika, saj jih čaka peta ekipa zadnjega francoskega prvenstva Marseille, pri katerem igra eden od zvezdnikov lanskega EP-ja Dmitri Payet. "Pred nami sta novi izjemni tekmi, pravi spektakel se obeta že 17. avgusta v Stožicah. S podporo, kot smo jo bili deležni včeraj, smo že dokazali, da je možno prav vse. V kratkem času bomo v evropskih tekmovanjih gostili še tretjo ekipo iz najmočnejših petih lig, kar je izjemen dosežek. Nikakor pa se tu ne mislimo ustaviti," je povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

4. PREDKROG, žreb, prvaki
Torek, 15. avgusta, ob 18.00:
QARABAG - KÖBENHAVN (Verbič)
Ob 20.45:
APOEL - SLAVIJA PRAGA
Sreda, 16. avgusta, ob 20.45:
OLYMPIACOS - RIJEKA (Črnic)
CELTIC - ASTANA
HAPOEL BER ŠEVA - MARIBOR
Povratne tekme bodo 22. in 23. avgusta. V Mariboru bo dvoboj v torek, 22. avgusta, ob 20.45.

Neprvaki
Torek, 15. avgusta, ob 20.45:
YOUNG BOYS - CSKA MOSKVA
HOFFENHEIM - LIVERPOOL
SPORTING - STEAUA BUKAREŠTA
(Jug)
Sreda, 16. avgusta, ob 20.45:
ISTANBUL BASAKSEHIR - SEVILLA
NAPOLI - NICE


Evropska liga, 4. predkrog:
DOMŽALE - MARSEILLE

SHKENDIJA (MAK) - MILAN
VARDAR - FENERBAHČE
AJAX AMSTERDAM - ROSENBORG
OSIJEK - AUSTRIA DUNAJ
CRVENA ZVEZDA - KRASNODAR
ALTACH (AVT) - MACCABI TEL AVIV
BATE BORISOV - OLEKSANDRIJA (UKR)
CLUB BRUGGE - AEK ATENE
MARITIMO - DINAMO KIJEV
DINAMO ZAGREB - SKENDERBEU (ALB)
(Stojanović)
LUDOGOREC - SÜDUVA (LIT)
PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO
APOLLON LIMASSOL - MIDTJYLLAND
PARTIZAN BEOGRAD - VIDEOTON
HAFNARFJÖRDUR - BRAGA
EVERTON - HAJDUK SPLIT
UTRECHT - ZENIT
LEGIA VARŠAVA - ŠERIF TIRASPOL
VIITORUL CONSTANTA - SALZBURG
VIKTORIA PLZEN - AEK LARNAKA
PAOK SOLUN - ÖSTERSUND

Prve tekme bodo 17. avgusta, povratne pa 24. avgusta.

Domžale izločile Freiburg, zdaj jih čaka Marseille
Tavares: Ni še konec, zdaj gremo po Ligo prvakov