Rajko Rep je na kvalifikacijskem turnirju v Prekmurju dosegel pet zadetkov. Na prvi tekmi proti Ukrajini zaradi dveh rumenih kartonov ne bo mogel igrati. Foto: EPA
Rajko Rep je na kvalifikacijskem turnirju v Prekmurju dosegel pet zadetkov. Na prvi tekmi proti Ukrajini zaradi dveh rumenih kartonov ne bo mogel igrati. Foto: EPA


V skupino B so bile na žrebu v Donjecku izžrebane Francija, Srbija, Turčija in Španija.

Igrali bodo na otvoritveni tekmi
Mladi Slovenci so si nastop na prvenstvu od 21. julija do 2. avgusta zagotovili v torek z zmago na kvalifikacijskem turnirju v Prekmurju, ki so ga končali pred Nizozemsko, Rusijo in Belorusijo. EP bo poleg Donjecka gostil še Mariupol. Tekme 1. kroga bodo 21. julija, 2. krog bo 24. julija, 3. krog pa 27. julija.

Skupina A, v katero je bila izžrebana slovenska reprezentanca, bo srečanja igrala v Donjecku. Izbrancem selektorja Miloša Kostiča bo pripadla čast igranja otvoritvene tekme proti Ukrajini.

Slovenska izbrana vrsta se bo na domačih tleh oktobra znova pomerila z angleško, ko bodo na sporedu nove kvalifikacije za EP 2010. Angleži so kvalifikacije končali s popolnim izkupičkom, saj so premagali Škotsko, Slovaško ter Bosno in Hercegovino.

Kostič zadovoljen
Poleg Anglije sta vseh 9 točk v kvalifikacijah osvojili še Španija in Turčija, ki se jima je Kostič pred žrebom želel izogniti, zato je bil po njem zadovoljen: "Vsekakor smo se izognili eminentnim reprezentancam, kot sta Francija in Španija, dejstvo pa je, da so vsi nasprotniki težki. Seveda pa bomo naredili vse, da ta ugoden žreb izkoristimo sebi v prid."

Berič ne bo mogel pomagati

Prvenstvo bo moral zaradi poškodbe sprednje križne vezi v levem kolenu, ki jo je staknil na torkovi tekmi proti Belorusiji, izpustiti napadalec Interblocka Robert Berič. Počivati bo moral vsaj pol leta.

M. R.