Sadio Mane in Leroy Sane sta z verbalnim obračunavanjem začela že na igrišču. Foto: EPA
Sadio Mane in Leroy Sane sta z verbalnim obračunavanjem začela že na igrišču. Foto: EPA

Münchenčani so bili na Etihadu popolnoma nemočni in vrsta Pepa Guardiole si je pred povratno tekmo na Allianz Areni priigrala lepo prednost. Takoj po tekmi sta si nogometaša že na igrišču izmenjala nekaj ostrih besed, njun spopad pa se je nadaljeval v garderobi. Senegalski napadalec, ki je pred sezono v Nemčijo prišel iz Liverpoola, je nato udaril nemškega reprezentanta, sicer nekdanjega člana sinjemodrih iz Manchestra. Razgreteža so morali ločiti soigralci.

Po pristanku v Münchnu je Mane domov odšel z zasebnim prevozom, Sane pa s soigralci s klubskim avtobusom. Maneja je klub začasno suspendiral, tako da ga ni v kadru za sobotno srečanje Bundeslige s Hoffenheimom. Bayern je sporočil, da nogometaša ni v ekipi zaradi neprimernega vedenja, in dodal, da bo tudi finančno kaznovan. Bild je medtem poročal, da se je Mane, sicer dvakratni afriški nogometaš leta, pritoževal nad načinom komuniciranja Sanejem z njim po težkem porazu. Za zdaj nobeden od njiju še ni komentiral incidenta.

O težavah v Bayernovi garderobi so nemški mediji pisali že pred kratkim, ko je prišlo do trenerske menjave. Na vroči stolček je namesto Juliana Nagelsmanna sedel Thomas Tuchel, ki je začel udarno z zmago na derbiju Bundeslige proti Borussii Dortmund, s čimer so Bavarci zasedli vrh lestvice, toda nato so najprej izpadli iz nemškega pokala, zdaj pa so prejeli še pošteno zaušnico v Ligi prvakov.

Bo po enajstih letih vitrina znova prazna?
V zadnjem desetletju je bilo v Münchnu nenavadno mirno. Rumeni mediji niso imeli sočnih zgodb, zdaj pa je dokončno počilo. Zloglasni FC Hollywood se je vrnil. Novinarji imajo vsak dan zgodbe o dogajanju zunaj zelenic. Ko so najuspešnejši nemški klub vodili Jupp Heynckes, Pep Guardiola in Hansi Flick, je bila vitrina polna, težav pa malo.

Letošnja sezona je najslabša za Bayern po letu 2012, ko je bila vitrina zadnjič prazna. V Bundesligi je do konca še sedem krogov, Dortmundčani zaostajajo le dve točki in imajo ugodnejši razpored.