Nekaj več kot eno leto je trajalo obdobje Slaviše Stojanovića na klopi slovenske reprezentance. Nanjo je sedel 24. oktobra 2011. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nekaj več kot eno leto je trajalo obdobje Slaviše Stojanovića na klopi slovenske reprezentance. Nanjo je sedel 24. oktobra 2011. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tim Matavž
Pod čigavim vodstvom bo v prihodnosti v reprezentančnem dresu tresel mreže Tim Matavž? Foto: BoBo

"Kvalifikacije za SP se niso začele po naših željah in pričakovanjih. Kot selektorju mi je žal, da nam nekatere okoliščine res niso šle na roko, in se čutim odgovornega za trenutne rezultate. Prav tako sem prepričan, da je Slovenija na poti, da dobi novo izredno uspešno reprezentanco. Rad bi se zahvalil NZS-ju za čast in ponujeno priložnost in korektnost v sodelovanju do zadnjega dne. Reprezentantom in reprezentanci pa želim veliko sreče, medsebojnega razumevanja in podpore na vseh ravneh," je po prekinitvi sodelovanja v izjavi za javnost povedal Stojanović.
"Slave", ki je v četrtek dopolnil 43 let, je na selektorskem mestu 24. oktobra lani nasledil Matjaža Keka. Na devetih tekmah pod njegovim vodstvom je Slovenija po dvakrat zmagala in remizirala ter petkrat izgubila. V kvalifikacijah za SP 2014 je po treh porazih na štirih jesenskih tekmah ostala s slabimi obeti za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Braziliji.
Matavž potrdil dobro formo
Medtem ko je Slovenija čakala na uradno potrditev Stojanovićevega odstopa, ki je v nedeljskem popoldnevu postajal vse verjetnejši, se je znova izkazal Tim Matavž. Napadalec PSV-ja iz Eindhovna in standardni slovenski reprezentant je v nizozemskem prvenstvu ob zmagi na derbiju proti Twenteju s 3:0 v 80. minuti dosegel zadetek za 2:0 in si dve minuti pozneje še izmenjal dvojno podajo z Lucianom Narsinghom, ki je postavil končni izid. Mrežo gostov je v 38. minuti načel Georginio Wijnaldum.

PSV sam na vrhu
PSV je po 16 krogih Eredivisie zdaj sam na vrhu lestvice s 36 točkami. Vitesse in do tega kroga vodilni Twente sta jih zbrala po 34, na četrtem mestu je Ajax s 33, peti pa Feyenoord z 31 točkami.

Matavževa forma v zadnjih dneh (v četrtek je trikrat zadel v Evropski ligi v Neaplju) je razveseljiva, zdaj pa je dokončno jasno, da bodo Primorec in njegovi reprezentančni soigralci v nadaljevanje kvalifikacij za SP vstopili z novim selektorjem.

Se vrača Katanec?
V javnosti se je že od začetka prejšnjega tedna glasno govorilo, da vodstvo Nogometne zveze Slovenije resno razmišlja o menjavi Stojanovića. V sredo bo seja izvršnega odbora NZS-ja, na kateri bodo gotovo razpravljali tudi o imenovanju novega selektorja. Z NZS-ja so sporočili, da ga bodo poiskali v najkrajšem mogočem času. Prvi favorit je, kot kaže, Srečko Katanec, ki je v petek za časnik Delo potrdil, da se je že dvakrat sestal s predsednikom Aleksandrom Čeferinom. A hkrati je dodal, da je "do tega, na kar namigujete, še daleč." Katanec je slovensko reprezentanco popeljal na Euro 2000 in SP 2002.