Ousmane Dembele je zadnjo tekmo za Borussio odigral 5. avgusta na superpokalu proti Bayernu. Foto: Reuters
Ousmane Dembele je zadnjo tekmo za Borussio odigral 5. avgusta na superpokalu proti Bayernu. Foto: Reuters

Vse od odhoda Neymarja v Pariz je bil 20-letni Francoz glavna želja Barce. Podpisal bo petletno pogodbo, v dogovoru pa so še dodatki, ki bi lahko prestop podražili celo do 147 milijonov evrov.

Dembele je bil pri rumeno-črnih iz Dortmunda suspendiran od 10. avgusta, nekaj dni zatem, ko je prišla prva ponudba iz Barcelone, ker je neupravičeno izpustil trening ekipe. Pozneje sta se kluba nekajkrat skušala dogovoriti za prestop, a neuspešno.

V lanski sezoni je Dembele na 49 tekmah za rumeno-črne zadel desetkrat, v dresu francoske izbrane vrste pa ima do zdaj sedem nastopov.

Valverde: Njegova hitrost in tehnika bosta za nas pomenili veliko olajšanje
"Brez dvoma gre za izjemno nadarjenega nogometaša. Je preprosto eden najboljših v Evropi. Zagotovil bo globino igre, to smo nazadnje močno pogrešali. Dobro se znajde na več položajih, zelo je gibljiv in odpira se mu veliko možnosti. Njegova hitrost in tehnika bosta za nas pomenili veliko olajšanje," je pojasnil trener Ernesto Valverde pojasnil.

"Visca Barca, Visca Catalunya!" (naj živi Barca, naj živi Katalonija) pa je bil prvi odziv novega člana Barcelone na družbenih omrežjih. Dobil bo dres s številko 11, ki jo je nosil Neymar.

Nova odkupna klavzula kar 400 milijonov evrov
Barcelona, ki je za Neymarja od pariškega PSG-ja kot odškodnino dobila 222 milijonov evrov, se bo skušala pred podobnimi manevri tekmecev v prihodnosti zavarovati s še višjo odkupno klavzulo - ta bo za Dembeleja znašala kar 400 milijonov evrov.

To je uradno drugi najdražji na seznamu velikih mednarodnih prestopov. Na vrhu je Brazilec Neymar, njegov odhod v PSG za 222 milijonov evrov je v Barceloni tudi sprožil lov na usluge Dembeleja, Francoz pa je zdaj z rojakom Paulom Pogbajem na drugem mestu.