Etien Velikonja je ušel domačim branilcem, nato pa spretno zadel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja je ušel domačim branilcem, nato pa spretno zadel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Cvijanović
Goran Cvijanović je v 52. minuti poskrbel za potezo tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zlatko Zahovič
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je bil z videnim lahko zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič
Dare Vršič je bil uspešen z enajstmetrovke. Če bi se to zgodilo deset minut prej, bi Olimpija morda iztržila kaj več kot časten poraz. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar se bo zdaj s svojimi varovanci lahko posvetil boju za drugo mesto. Prvo je pač predaleč. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vito Plut
Vito Plut je že na drugi tekmi zapored dosegel dva gola. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Posnetki golov iz M. Sobote, N. Gorice in Celja
Maribor zmagal v Stožicah
Domžale slavile v Fazaneriji

Vijoličasti so tako zelo blizu ubranitvi naslova državnega prvaka, že 10. po vrsti. Tokrat so pred 9.000 gledalci zasluženo dobili tretji derbi sezone. Etien Velikonja je že v 6. minuti z glavo po podaji iz kota načel mrežo domačih, Goran Cvijanović pa v 52. minuti povišal na 2:0. Zadetek Cvijanovića je bil prava mojstrovina. Olimpija je častni gol dosegla v 89. minuti, ko je z enajstmetrovke zadel Dare Vršič. Na vsaki strani se je po enkrat stresel okvir vrat, za kar sta poskrbela Dejan Djermanović in Agim Ibraimi.

Nogometni praznik v Stožicah so nekoliko zasenčili predvsem domači navijači, ki so v 60. minuti z vrženo baklo pred mariborska vrata in petardami sodnika Damirja Skomino "prisilili", da je prekinil tekmo za približno deset minut.

V videonovicah desno si oglejte gole Etiena Velikonje, Gorana Cvijanovića in Dareta Vršiča.

Etien Velikonja zadel z glavo
Po začetni pobudi domačih so se vodstva v 6. minuti veselili gostje. Agim Ibraimi je podal iz kota, Etien Velikonja pa je na prvi vratnici žogo z glavo poslal v mrežo. Velikonja je ušel Eriku Salkiću. V nadaljevanju je srečanje večinoma potekalo med obema kazenskima prostoroma. Olimpija je prek Sretena Sretenovića in Nika Omladiča poskusila s streli od daleč.

Dve priložnosti za Dareta Vršiča
V 30. minuti je Omladič sijajno prodiral, Željko Filipović ga je zrušil na robu kazenskega prostora, tako da je Skomina dosodil prosti strel. K žogi je pristopil Dare Vršič, a zadel le živi zid. Malo pozneje je Vršič prestregel podajo Mitje Vilerja in sam stekel proti Jasminu Handanoviću, vendar je slednji dobil dvoboj "na štiri oči". Takoj zatem je Skomina zaradi bakle v golu Maribora prekinil tekmo za približno minuto.

Cvijanović v slogu največjih velemojstrov
Tudi drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Cvijanović je namreč z izjemnim udarcem z okoli 25 metrov povišal na 2:0. Cvijanović je na levi strani prejel podajo iz avta, ušel Đorđu Ivelji, nato pa "s prve" poslal žogo v levi zgornji kot vrat Elvisa Džafića.

Djermanović v vratnico; bakla blizu Handanovića
V naslednjem napadu Olimpije je Vršič meril mimo leve Handanovićeve vratnice, malo pozneje pa je Djermanović zadel še vratnico. V 60. minuti je tik poleg Handanovića s tribune, kjer so bili ljubljanski navijači, priletela še druga bakla, tako da se je sodnik Skomina odločil prekiniti tekmo. Igralci obeh moštev so zapustili zelenico in se vrnili nazaj po približno 10 minutah. Pred začetkom sta oba kapetana Vršič in Aleš Mertelj pozvala navijače, naj navijajo športno.

Častni gol Vršiča
Po prekinitvi so imeli pobudo domači, nevarno je dvakrat poskusil Boban Jović. Maribor je znova zapretil v 69. minuti, ko je Džafić poskus Ibraimija z roba kazenskega prostora izbil v prečko. Tekma se je nato razživela šele v končnici, ko je Viler s prekrškom ustavil prodirajočega Adnana Bešića, kar je pomenilo enajstmetrovko. Zanesljivo jo je s strelom pod prečko po sredini gola izkoristil Vršič. A za popoln preobrat ali vsaj remi je bilo že prepozno ...


Darko Milanič: "Igral se je dober nogomet, z veliko tempa in priložnostmi. Odlično smo začeli tekmo in zadeli. Prvi gol je bil šok za tekmeca, gostitelji so potem nekaj časa potrebovali, da so prišli k sebi. V prvem polčasu smo bili boljši tekmec, če Olimpiji ne bi podarili dveh, treh žoge, sploh ne bi bila nevarna. Mi smo imeli kar nekaj obetavnih situacij, v katerih bi mogoče lahko odigrali malo bolj mirno in lažje prišli do zadetka. V drugem polčasu smo po drugem zadetku igrali premalo, Olimpija je imela pobudo, vendar smo se vseeno dolgo zelo dobro upirali in na koncu zmagali. Odigrali smo dobro in zrelo. Vidi se, da imamo veliko težkih tekem za sabo in da se fantje znajo odzvati tako, kot morajo. Prekinitev nam gotovo ni šla na roko. Premor prekine ritem, čakaš v slačilnici in ne veš, ali se bo vse skupaj sploh nadaljevalo. Malo sem se bal tega. Ker so fantje dobro stali na igrišču, sem z menjavami čakal do konca, da malo prekinem ritem. Mislim, da je bila to pravilna odločitev. Poudaril bi še, da prvenstvo še ni odločeno, tekem je še veliko."

Bojan Prašnikar: "Dejstvo je, da mora biti na takšni tekmi zapravljanje številnih priložnosti kaznovano. Prihajali smo do izjemnih priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili, tako da lahko rečemo, da je bila to za nas tekma zamujenih priložnosti. Imeli smo 15 strelov na gol, toliko kot na vseh treh dozdajšnjih skupaj. Zalomilo se je že ob prvi prekinitvi. Dejansko smo se dobro pripravili na tekmo, a individualne napake so nas zelo drago stale. Želeli smo si zmage, edino ta je štela, zato smo veliko vložili v fazo napada. Toda v dveh ali treh trenutkih nas je nezbranost stala te tekme. Če bi gol dosegli prej, bi bilo lahko precej drugače. V drugem polčasu smo namreč imeli vse v svojih rokah, imeli pobudo, samo čakalo se je, kdaj bomo dosegli zadetek. Je pa to maksimum s to ekipo, ki smo jo imeli na voljo. Naša ekipa ni stara, je zelo mlada, na drugi strani poskušamo iskati trende hitrejšega nogometa. Boj za drugo mesto ostaja, to je primarni cilj, ki je po tem porazu še bolj aktualen."


Preobrat Domžal v Murski Soboti
Domžale so v razburljivi tekmi v Murski Soboti s 4:3 premagale Muro, potem ko so v 75. minuti še zaostajale s 3:1 - mož odločitve Liridon Osmanaj. Tekma je bila polna preobratov. Mura je ob polčasu zaostajala z 0:1, toda v 63. minuti je po zadetku Dragana Jelića vodila z 2:1. Jelić je bil pri naslednjem golu podajalec, strelec pa Nusmir Fajić, ki je sam prišel pred vratarja Nejca Vidmarja. Vrnitev Domžal je najprej napovedal izjemen zadetek Mitje Zatkovića s 25 metrov. Izenačil je Saša Živec, ki je prejel dolgo podajo Nejca Skubica in dosegel svoj tretji gol na tretji tekmi v dresu Domžal. Odločilni zadetek so gostje dosegli v sodnikovem podaljšku. Zatkovič je podal Liridonu Osmanaju, ki je z več kot 20 metrih neubranljivo zadel zgornji desni kot vrat Aleša Luka.

Vito Plut dvakratni strelec
Hit Gorica
je pred svojimi navijači z dvojčkom Vita Pluta ugnala Nafto (3:1). Vodilni gol je Belokranjec dosegel v 36. minuti, ko je ukradel žogo Blažu Dolinarju, nato pa z okoli 12 metrov meril v daljši spodnji kot vrat Aleša Ajleca. Domači so povišali vodstvo po 55 sekundah drugega polčasa, ko se je Plut sam znašel pred Ajlecem in ga rutinirano matiral. V 56. minuti so gostje znižali zaostanek, potem ko je Da Silva z glavo poslal žogo čez črto. Izid tekme pa je v sodnikovem podaljšku po samostojnem prodoru postavil Rok Buzeti, ki je kaznoval slabo izbijanje Ajleca.

Prva spomladanska zmaga Celja
Celjani
pa so brez večjih težav odpravili zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva, Triglav (3:0), kar je po treh remijih njihova prva zmaga v spomladanskem delu. Že v 4. minuti je Mario Močić po podaji s kota "s prve" zadel za 1:0. Devet minut pozneje je bilo že 2:0, potem ko je Roman Bezjak z roba kazenskega prostora ukanil Žana Pelka. V drugem polčasu je za prvo večje razburjenje poskrbel triglavan Rok Dolžan, ki je v 68. minuti po drugem rumenem kartonu moral z igrišča. Tretji zadetek domačih je v 82. minuti prispeval Tadej Kotnik.

Že v torek je Luka Koper s 3:1 ugnala Rudar.


25. KROG

OLIMPIJA - MARIBOR 1:2 (0:1)
9.000; Vršič 89./11-m; Velikonja 6., Cvijanović 52.

Olimpija: Džafić; Jović (80./Bešić), Kašnik, Sretenović, Salkić; Vršič, Ivelja , Omladič (64./Škerjanc), Radujko; Djermanović (73./Lovrečič), Nikezić .

Maribor: Handanović ; Milec , Potokar, Rajčević, Viler; Ibraimi , Mertelj, Cvijanović (92./Lesjak), Filipović ; Velikonja (87./Berić), Volaš.

Sodnik: Damir Skomina


MURA 05 - DOMŽALE 3:4 (0:1)
1.200; Fajić 51., 75., Jelić 62.; Krcić 37., Zatkovič 77., Živec 82., Osmanaj 91.
RK: Ihbeisheh 90./Domžale

Mura 05: Luk, Kouter, Cipot, Travner, Janža, Bohar (76./Lotrič), Maruško, Dodlek, Rep, Jelić (86./Sreš), Fajić.

Domžale: Vidmar, Skubic, Elsner, Ihbeisheh , Hanžič, Korun (78./Osmanaj), Zatkovič, Balokog, Krcić (69./Gerić), Radovanović (64./Drevenšek), Živec.


HIT GORICA - NAFTA 3:1 (1:0)
400; Plut 35., 46., Buzeti 90.; Da Silva 56.

Hit Gorica: Brljak, Buzeti, Gregorič, Zarifovič, A. Jogan, Vetrih (86./K. Jogan), Ndiaye, Komac, Galešić (76./Žigon), Plut, Arčon (61./Vicente).

Nafta: Ajlec, Tomažič Šeruga, Levačič , Dolinar, Atanasov, Raduha (70./Kajtazi), Korošec, Da Silva, Sreš, Pavel (49./Vranešević), Zelko.


CELJE - TRIGLAV 3:0 (2:0)
350; Močič 3., Bezjak 12., Kotnik 81.
RK: Dolžan 67./Triglav

Celje: M. Kotnik, Krajcer, Krljanović, Bezjak, Kapić, Ristovski (49./Romih ), Gobec , Moćić (69./T. Kotnik), Vidmajer , Žurej (75./Kos), Medved.

Triglav: Pelko, Zolić, Pokorn (83./Koli), Krcić, Dolžan , Diallo , Jelar, Đurić (64./Sever), Jožef (55./ Burgar), Đurković, Šušteršič.


LUKA KOPER - RUDAR 3:1 (3:0)
500; Aganović 32., Đukić 35., Osterc 38.; Majcen 66.
Lestvica:                            
MARIBOR 25 18 4 3 56:27 58
OLIMPIJA 25 12 7 6 43:29 43
HIT GORICA 25 12 6 7 40:27 42
MURA 05 25 11 5 9 33:34 38
LUKA KOPER 25 9 7 9 33:29 34
RUDAR 25 8 7 10 40:37 31
CELJE 25 8 7 10 33:35 31
DOMŽALE 25 9 4 12 32:41 31
NAFTA 25 5 7 13 28:45 22
TRIGLAV 25 4 4 17 10:44 16

Posnetki golov iz M. Sobote, N. Gorice in Celja
Maribor zmagal v Stožicah
Domžale slavile v Fazaneriji