Maribor ima na lestvici še vedno visokih 12 točk naskoka pred Olimpijo, ki pa je povsem drugače začela pomladanski del prvenstva, saj je Nafto v gosteh premagala z 0:6. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor ima na lestvici še vedno visokih 12 točk naskoka pred Olimpijo, ki pa je povsem drugače začela pomladanski del prvenstva, saj je Nafto v gosteh premagala z 0:6. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Spodrsljaj vijoličastih in visoka zmaga zmajev
Triglavani šokirali Maribor

S to primerjavo je svoj prispevek o tekmi Triglav - Maribor v rubriki Na val na šport začinil radijski reporter Boštjan Janežič in nadaljeval: "Spodrsne lahko tudi najboljšim, a to je daleč od izjav, ki jih je v zadnjem času v javnost posredoval "la macchina" Maribora Zlatko Zahović. Mariborčani so imeli zaradi Evropske lige deset dni krajši zimski premor brez tekmovalnih tekem. Lahko bi se ukvarjal s teorijo, da so Štajerci podcenjevali Gorenjce in se ukvarjali z neulovljivo prednostjo pred tekmeci, toda vratar Kranjčanov Žan Pelko je bil zbran in razpoložen."

Po veliki zmagi zadnje ekipe Prve lige Triglava nad Mariborom z 2:1 so se razpisali tudi na spletni strani kranjskega kluba in bili navdušeni tudi zaradi nepričakovano bučne podpore navijačev:

Igralci so bili po tekmi navdušeni, s tribun že dolgo ni bilo vzklikov domačemu klubu. Ko gre ekipi za nohte, da nekaj vzklikov lahko tisti kanček dodatne energije, s katero se prepreči predložek, prodor, protinapad ... Po tekmi je večji del publike počakal na sedežih in z aplavzom še enkrat nagradil fante, ki so jih prišli pozdravit za vloženi trud in fanatizem. "A ste vi Japonci? Greste kot kamikaze," je dejal nekdo.

Na spletni strani so še zapisali, da je Mitja Viler, igralec Maribora, med stiskom roke športnemu direktorju Triglava izrazil občudovanje nad igro tekmecev: "Pa to ni mogoče. A boste na vsaki tekmi tako trmasti in fanatični? Kako ste vi 'fajtali', ampak bodite takšni tudi proti Olimpiji, Domžalam."

Petkov občni zbor ND-ja Gorica je pokazal, da se v klubu znova ubadajo z resnejšimi finančnimi težavami. V naslednji sezoni bodo proračun s slabega milijona evrov znižali na 750.000 evrov, v sezoni 2013/14 pa na 600.000 evrov. Po pisanju Primorskih novic so trenerjem in zaposlenim že znižali prihodke za 30 odstotkov, v prihodnji sezoni pa bo na plačilnem seznamu namesto 25 le še 15 nogometašev.


Morda je Mariboru manjkal tudi pogum

Državni prvaki so si komaj opomogli od šoka. "Žal se ni izšlo po naših željah, bil sem prepričan, da nam bo uspelo zadeti večkrat od nasprotnika. Nismo bili dovolj sproščeni, natančni, morda tudi pogumni, tako da nas je nasprotnik s svojimi osamljenimi protinapadi kaznoval in na koncu nam niti popolna ofenziva ni prinesla več od enega gola," je za spletno stran NK-ja Maribor povedal trener Darko Milanič.

V klubu seveda ni panike, saj je prednost pred tekmeci še vedno velika, bo pa treba na naslednjih tekmah res pokazati vso kakovost, saj tekmeci hitro kaznujejo neučinkovitost: "Tekma prinaša opozorilo, da moramo biti vselej na svojem maksimumu - ne le miselno, ampak tudi v izvedbi. Izvedba tokrat ni bila, kot bi morala biti," je še povedal Milanič, ki je pohvalil mariborske navijače za lep obisk nedeljske tekme.

Spodrsljaj vijoličastih in visoka zmaga zmajev
Triglavani šokirali Maribor