Maribor in Olimpija morata odigrati še prestavljeni derbi iz 4. kroga, a datuma za obračun v Stožicah še ni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor in Olimpija morata odigrati še prestavljeni derbi iz 4. kroga, a datuma za obračun v Stožicah še ni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor - Olimpija
Leta 2005 oživljena Olimpija še ni zmagala v Ljudskem vrtu. Doslej je na 8 prvenstvenih gostovanjih osvojila le tri točke, Maribor pa je doma zadnje tri derbije dobil za en gol (3:2, 1:0 in 2:1). Foto: BoBo

Ena sama zmaga na zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih v zadnjem mesecu je izkupiček Maribora, ki je po porazu v Kopru (2:1) na začetku tega tedna dobil novega trenerja. Ante Šimundža je v četrtek debitiral s porazom v Wiganu (3:1), zdaj pa ga čaka prvenstveni debi na derbiju. Dan po tekmi v Angliji je klubsko vodstvo izreklo nekaj disciplinskih kazni zaradi nešportnega življenja.

Spremljajte neposredni televizijski prenost iz Ljudskega vrta na TVS 2 in MMC-ju. Komentiral bo Aleš Potočnik.


"Zmaji" še zaupajo staremu trenerju

Nič kaj bolj rožnato ni pri Olimpiji, ki je v zadnjih šestih krogih ob dveh zmagah kar štirikrat izgubila, nazadnje pri Krki (1:0), ki se bojuje za obstanek. V Stožicah so vseeno še enkrat izrekli zaupanje v Andreja Razdrha, pripeljali še Aleksandra Radosavljevića in Tadeja Apatiča ter napovedali, da bodo ceno neuspeha plačali igralci.

Maribor za 1. mesto, Olimpija za -4
Skratka, prestižna zmaga bi močno olajšala življenje zmagovalcu, poraženca pa še dodatno spravila v škripce. Obenem Maribor potrebuje vsaj točko, da se znova zavihti na 1. mesto Prve lige Telekoma Slovenije, kjer je vsaj en dan Luka Koper. Na drugi strani bi Olimpija z uspehom v Ljudskem vrtu znižala zaostanek za večnimi tekmeci na sprejemljive 4 točke. Ob tem treba še opomniti, da morajo "vijoličasti" in "zeleno-beli" še odigrati derbi iz 4. kroga, ki si ga NZS želi izpeljati do konca leta 2013.

Napovedi trenerjev pred derbijem:

Ante Šimundža, trener Maribora: "Zagotovo bomo zarotirali nekaj nogometašev, saj naporne evropske tekme puščajo posledice. Olimpija je ekipa, ki ima zelo rada žogo in igra napadalen nogomet. Vemo, kako se jim postaviti po robu in verjamem, da nas bodo podprli tudi navijači."

Andrej Razdrh, trener Olimpije: "Derbi kot derbi, te tekme so vedno zanimive in napete. Dali bomo vse od sebe in upamo na pozitiven rezultat. Kljub zamenjavi trenerja velikih skrivnosti ni, odločali bosta individualna kakovost in dnevna forma."

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 13. krog

Danes ob 15.00:
TRIGLAV - RUDAR

Ob 17.00 (prenos na TVS 2 in MMC-ju):
MARIBOR - OLIMPIJA

Verjetni postavi:

Maribor: Handanović; Milec, Rajčević, Arghus, Viler; Bohar, Mertelj, Cvijanović, Mezga; Tavares, Mendy.

Olimpija: Džafić; Jović, Anđelković, Mlinar Delamea, Fink; Omladič, Radosavljević, Ivelja, Eteme; Šporar, Nikezić.

Odigrano v soboto:
CELJE - LUKA KOPER 0:3 (0:0)
200; Palčič 58., Žibert 80., Galešić 90./11-m

GORICA - ZAVRČ 4:0 (3:0)
700; Coda 21., Misuraca 29./11-m, Kurbus 35./ag, Lapadula 60./11-m

DOMŽALE - KRKA 4:0 (0:0)
470, Parker 52., 61., S. Vuk 71.,
Husmani 83.