Erico Castro (desno) je dvakrat zatresel mrežo Maribora. Foto: EPA
Erico Castro (desno) je dvakrat zatresel mrežo Maribora. Foto: EPA

Castro je bil nazadnje član luksemburškega Differdangea, s katerim se je Maribor letos poleti meril v kvalifikacijah za Konferenčno ligo in ki ga je z nekaj težavami tudi izločil. Pri Luksemburžanih je bil eden najvidnejših igralcev prav Castro, ki je v obračunu s Štajerci dosegel dva zadetka. Med 120-minutno dramo v Ljudskem vrtu je bil natančen za izenačenje na 1:1 z bele točke. Mrežo je zatresel tudi na prvi tekmi v Luksemburgu za vodstvo z 1:0.

Šuler: Castro je ustrezal zahtevanim merilom
"Iskali smo specifičen profil napadalca, ki ga trenutno nimamo v ekipi. Predvsem za tekme, ko se nasprotniki zaprejo in potrebujemo dodatno fiziko, iznajdljivost. Vemo, da je najzahtevnejša naloga najti napadalca, tudi na višji ravni. Castro je ustrezal zahtevanim merilom, spoznali smo ga v dveh medsebojnih obračunih in nam lahko pomaga s svojimi značilnostmi," je pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Dodal je, da bo Castro ekipi dodal konkurenčnost, predvsem pa možnost dodatne izbire pri uresničevanju ciljev, torej dodano vrednost v boju za prvaka. "Tokrat ne gre za prodajno naravnanega igralca, ampak za trenutno rešitev. Izkušnje in moč sta njegovi odliki, ki nam prinašata drugačno razsežnost. Verjamem, da tudi zadetke," je povedal Šuler.

Castro je dejal, da nogomet res piše zanimive zgodbe. "Ko sem bil tukaj kot član Differdangea, sem občutil ozračje na tribunah z nasprotne stani. Vesel sem, da bodo navijači na tem čudovitem stadionu zdaj pomenili podporo zame in soigralce. Nazadnje sem odšel domov razočaran zaradi poraza v podaljških, a sem spoznal, da ima Maribor zelo dobro ekipo, ki premore veliko individualne kakovosti," je povedal mariborski novinec.

Maribor je v novi sezoni Prve lige po štirih tekmah z desetimi točkami na vrhu lestvice skupaj s Celjem, v soboto ga čaka obračun z Domžalami.