Milko Đurovski je potrdil odhod z mesta trenerja Zavrča, a ni želel govoriti o vzrokih in podrobnostih. Foto: www.alesfevzer.com
Milko Đurovski je potrdil odhod z mesta trenerja Zavrča, a ni želel govoriti o vzrokih in podrobnostih. Foto: www.alesfevzer.com

Nekoč simpatična nogometna zgodba malega vaškega kluba, ki se je ekspresno, v petih letih, z dna slovenske ligaške piramide prebil v desetčlansko Prvo ligo TS, zdaj postaja tragikomedija. Zavrč bo po novem vodil Ivica Solomun - z njim na klopi v vlogi glavnega trenerja so v Halozah tudi začeli sezono. A po odslovitvi Hrvata se je sprožil niz zgoraj omenjenih trenerskih prihodov in odhodov.

Tri tekme, dve zmagi in remi ter odhod
Legenda jugoslovanskega nogometa Milko Djurovski prav tako kot Slobodan Matić, ki je skupaj s športnim direktorjem Dušanom Petkovićem prestopil oz. pobegnil v Luko Koper, na klopi Zavrča ni okusil poraza. Najprej je Djurovski popeljal Zavrč v prvi pokalni polfinale na račun Drave (3:0), nato pa ugnal Domžale (1:0) v gosteh in nazadnje doma nesrečno remiziral s Krškim (1:1).

Vuk zavrnil načrt priprav in predpisal pasulj
Po izidih tako ni bilo vzrokov za novo spremembo, a očitno se je znova vmešal kontroverzni Miran Vuk. Alfa in omega Zavrča naj bi namreč zavrnil načrt priprav v času reprezentančnega premora, prav tako pa naj bi igralcem predpisal jedilnik s pasuljem, da bodo tako pridobili na moči. Sam Vuk, ki je med drugim tudi v osebnem stečaju, uradno nima več vodstvene funkcije v klubu, a po drugi strani kot župan Zavrča in pokrovitelj še vedno vleče vse niti v klubu.

Solomun sicer prevzema Zavrč na trenutno 5. mestu Prve lige TS, a z vsega tremi točkami zaostanka za tretjeuvrščenimi Domžalami, skupaj s pokalnim polfinalom pa je jasno, da Miran Vuk vztraja pri zahtevi, da si klub iz občine s 1.400 prebivalci priigra nastopanje v Evropi.

Goriško pismo slovenskemu nogometu

Veliko prahu so dvignili dogodki na tekmi Gorica - Luka Koper, ko so Goričanom razveljavili kar dva gola, Koprčani pa so na koncu zmagali z 1:2. Zdaj se je oglasil še predsednik ND Gorica Hari Arčon in pozval k odgovornemu ter enakopravnemu odnosu do novogoriških igralcev.
"Odgovornost do vseh igralcev na najvišji nogometni ravni v Sloveniji mora v vsakem trenutku zagovarjati dejstvo, da ne obstaja šibkost posameznika, ki bi lahko spreminjala osnovna pravila igre na samem igrišču." Povezava na celotno pismo