Maribor ni doma premagal Olimpije že skoraj štiri leta, zadnjih pet derbijev v Ljudskem vrtu pa se je končalo z remijem. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor ni doma premagal Olimpije že skoraj štiri leta, zadnjih pet derbijev v Ljudskem vrtu pa se je končalo z remijem. Foto: www.alesfevzer.com

Praznik nogometa z lepim obiskom (6600 gledalcev) ni ponudil presežkov. Začasni trener Maribora Radovan Karanović sicer ostaja neporažen (5 točk v treh tekmah), a igra še ni takšna, kot si jo želijo navijači. Olimpija je kar zadovoljna z razpletom, saj zaradi kartonov nista igrala napadalca Mustafa Nukić in Almedin Ziljkič, priložnost je v prvi postavi dobil še ne 18-letni Miha Kompan Breznik (in jo tudi izkoristil). Na koncu je bila Olimpija celo bližje zmagi, toda strel Aldairja je v sodnikovem podaljšku Ažbe Jug ubranil, odbito žogo pa je Lamine Tall precej nespretno poslal prek vrat.

Maribor za centimeter ob vodstvo
Maribor je bolje odprl tekmo, v 4. minuti je vratar Vidmar po podaji Mirka Mutavčića pravočasno počistil pred Ognjenom Mudrinskim. Po tretjini igre v prvem polčasu je Hrvat Marko Alvir prejel lepo podajo Gregorja Sikoška, z dobrih desetih metrov je močno sprožil z levico in zadel vratnico.

Ob koncu polčasa Olimpija pritisnila
Olimpija - trener Milošević je priložnost ponudil štirim najstnikom (ob Brezniku še Tallu, Sešlarju in Ratniku) se je nato le otresla pritiska, najbližje zadetku je bila v 43. minuti, ko je Lamine Tall dobro meril z glavo. Vratar Jug se je moral zelo potruditi, da je žogo odbil v kot. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo po 45 minutah 3:1, v kotih pa 0:6.

V strelih v okvir vrat je bilo 5:3, v kotih pa kar 2:10 v korist Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
V strelih v okvir vrat je bilo 5:3, v kotih pa kar 2:10 v korist Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Vidmar in Jug ukrotila vse žoge
V drugem polčasu so Mariborčani kmalu izpeljali obetavno akcijo, Nino Žugelj je odločno krenil s sredine igrišča proti golu Nejca Vidmarja, prišel do dobrega strela, toda Vidmar je žogo odbil. Vajeti igre so nato v svoje roke vse bolj prevzemali gostje iz Ljubljane. V 56. minuti je bilo vroče pred mariborskimi vrati po podaji Aldairja, a je Jug žogo pravočasno odbil. Le malo pozneje je Dino Špehar nevarno sprožil z 18 metrov, Jug se je izkazal s parado. V kazenskem prostoru je v 76. minuti poskusil Tomislav Tomić, a so njegov strel blokirali.

Tall zapravil "match point"
V 86. minuti so si izjemno priložnost priigrali vijoličasti. Na desni strani je Mirko Mutavčić pripravil izjemno akcijo, žogo je poslal pred gol, kjer pa Vid Koderman iz bližine ni najbolje streljal, tako da je Nejc Vidmar njegov poskus ubranil. V petminutnem sodnikovem podaljšku je bila Olimpija bližje zmagi. Ko je Portugalec Aldair krenil v protinapad, bi prav lahko odločil dvoboj, toda Jug se je spet izkazal, nato pa je Tall zgrešil nemogoče.

Dobrih 20 minut za Kronavetra
Od 72. minute je priložnost (po poškodbi Blaža Vrhovca) dobil Rok Kronavater, ki to sezono bolj malo igra. Karanović je poskusil tudi z rezervistoma Sirkom in Kodermanom. Olimpija je sprožila več strelov (6:10), a manj v okvir vrat (5:3). V kotih je bilo kar 2:10 v korist Olimpije, v posesti žoge pa je bil v rahli prednosti Maribor (53:47). Zmaji z 20 točkami ostajajo na tretjem mestu, Maribor je z dvema točkama manj četrti.

Remi na zadnjih petih derbijih v Mariboru
Olimpija ima v zadnjem obdobju na prvenstvenih večnih derbijih več uspeha, saj je neporažena na zadnjih osmih obračunih (trikrat je zmagala), medtem ko Maribor zmago na najpomembnejši tekmi sezone čaka od 28. septembra 2019, ko je bilo v Stožicah 4:2. A doma, v Ljudskem vrtu, vijoličasti niso premagali zeleno-belih že vse od 17. novembra 2017, ko je bilo 1:0. Sledile so tri zaporedne gostujoče zmage Ljubljančanov, na zadnjih petih derbijih v mestu ob Dravi pa sta večna tekmeca remizirala.

Jug in Vidmar na derbiju v Lj. vrtu mreži ohranila nedotaknjeni
Dino Stančič, s šestimi goli na vrhu strelske lestvice, je na tekmi igral s številko 46 na hrbtu, ki je pripadala Mihi Hladu, mlademu nogometašu Tabora, ki okreva po težji poškodbi glave. Tekma v Sežani je imela zato dobrodelno not, saj zbirajo denar za Mihovo okrevanje. Foto: www.alesfevzer.com
Dino Stančič, s šestimi goli na vrhu strelske lestvice, je na tekmi igral s številko 46 na hrbtu, ki je pripadala Mihi Hladu, mlademu nogometašu Tabora, ki okreva po težji poškodbi glave. Tekma v Sežani je imela zato dobrodelno not, saj zbirajo denar za Mihovo okrevanje. Foto: www.alesfevzer.com

Delitev točk v Sežani
Sobotno dogajanje je odprla tekma CB24 Tabor Sežana – Domžale, ekipi sta se razšli z remijem brez golov Sežanci so neporaženi pet tekem. Gostitelji so zapretili že po minuti, iz bližine je iz prve udaril Rodrigue Bongongui, z obrambo pa se je izkazal Ajdin Mulalić.

Na drugi strani je Dejan Georgijević po protinapadu v peti minuti zgrešil cilj. Zeni Husmani je bil naslednji pri Domžalah s strelom, z 20 metrov je meril preveč po sredini. Bongogui je v prvem polčasu imel še eno obetavno priložnost, a mu ni uspelo zadeti.

Po prvem polčasu, kjer sta obe ekipi imeli nekaj priložnosti, se je igra umirila. V 79. minuti je Dejan Georgijević sam prišel po levi strani pred vrata, toda na koncu slabo izvedel poskus loba. V 84. minuti je Arnel Jakupović z desne strani zadel zunanji del sežanske mreže.

Domžalčani do točke v Sežani

Krivičić ni izkoristil lepe priložnosti
V končnici so gostitelji pritisnili, eno lepših priložnosti je imel v 87. minuti Marko Krivičić, ko se je znašel sam v bližini gola, a se je zapletel in padel, namesto da bi streljal, tako da je ostalo pri začetnem izidu.

12. krog:
MARIBOR – OLIMPIJA 0:0
6.600 gledalcev

Maribor: Jug, Sikošek, Voloder, Mitrović, Mutavčić, Makoumbou, Vrhovec (72./Kronaveter), Požeg Vancaš (81./Sirk), Alvir, Žugelj, Mudrinski (81./Koderman).

Olimpija: Vidmar, Korun, Boakye, Crnomarković (62./Ratnik), Kompan Breznik, Tomić, Elšnik, Sešlar (77./Kapun), Špehar (91./Andrejašič), Aldair, Tall.

Sodnik: David Šmajc (Predoslje)


CB24 TABOR SEŽANA – DOMŽALE 0:0
500 gledalcev.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Ristić, Guerrico, Mavretič (od 82. Tolić), Krivičić, Mihaljević (65./Ovsenek), Bongongui (57./Kljun), Stančič, Kouao (65./Kosi).

Domžale: Mulalić, Alić, Šoštarič Karič, Vuklišević, Klemenčič, Husmani, Markuš (80./Jakupović), Ibričić, Jurilj (59./Vuk), Podlogar (59./Žinič), Georgijević.

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem).


Nedelja ob 15.00:
BRAVO – MURA

Ob 17.00:
KOPER – CELJE

Odigrano v petek:
KALCER RADOMLJE – ALUMINIJ 2:2 (0:1)
250; Varga 53., Guček 56.; Prša 41., Ðerlek 47./11-m

Lestvica:                             
KOPER               11  7 2 2 21:11 23
BRAVO               11  6 4 1 12:5  22
OLIMPIJA            12  6 2 4 17:14 20
MARIBOR             12  5 3 4 18:18 18
CB24 TABOR SEŽANA   12  4 4 4 15:10 16
MURA                11  4 4 3 14:16 16
DOMŽALE             12  3 3 6 16:21 12
CELJE               11  3 2 6 12:15 11
ALUMINIJ            12  2 5 5 10:15 11
KALCER RADOMLJE     12  2 3 7 12:22  9