V Novi Gorici sta se merili moštvi, ki sta v preteklosti že osvojili naslov državnega prvaka. Gorica je bila prvak štirikrat, Domžale pa dvakrat. Foto: Aleš Fevžer
V Novi Gorici sta se merili moštvi, ki sta v preteklosti že osvojili naslov državnega prvaka. Gorica je bila prvak štirikrat, Domžale pa dvakrat. Foto: Aleš Fevžer
Luigi Apolloni
Trener Gorice Luigi Apolloni je prvič vodil moštvo pred domačimi gledalci in doživel prvi poraz. Foto: Ervin Čurlič
Jean Philippe Mendy
Jean Philippe Mendy je v Mariboru v 3. minuti načel koprsko mrežo iz bližine po strelu iz kota. Foto: Ervin Čurlič
Rodolfo Vanoli in Alen Ščulac
Koprski trener Rodolfo Vanoli in njegov pomočnik Alen Ščulac nista imela razlogov za zadovoljstvo. Foto: Ervin Čurlič
Eterović edini strelec v Celju
Dramatična končnica v Novi Gorici osrečila Domžale
Maribor napolnil mrežo Kopra

Domžale so z 1:2 slavile v Novi Gorici, Rudar pa z 0:1 v Celju.
Mendy in Bohar zadela v prvem polčasu ...
Državni prvaki so igrali brez poškodovanih Dejana Mezge in Arghusa, trener Ante Čačić pa je spočil glavne nosilce igre. Mariborčani so povedli že v 3. minuti, ko je po podaji iz kota Damjana Boharja iz bližine zadel Jean Philippe Mendy, lani igralec Kopra. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa so Koprčani iskali izenačenje. Najlepšo priložnost je v 39. minuti zapravil Mitja Lotrič, protinapad pa so še v isti minuti izkoristili gostitelji. Bohar je potegnil na koprsko polovico in po podaji do Alena Ploja tudi končal akcijo za 2:0.
... Črnic in Ibraimi pa po dvakrat v drugem
Visoko zmago Maribora sta v drugem polčasu napovedala zadetka Matica Črnica. V 47. minuti je z leve strani roba kazenskega prostora z natančnim strelom sijajno zadel nasprotni zgornji kot. Devet minut pozneje je najboljši igralec tekme Bohar izpeljal akcijo po desni strani in žogo poslal v sredino, tam pa je Črnic neovirano povišal na 4:0. Za 5:0 je z 11-metrovke zadel rezervist Agim Ibraimi, potem ko je Domen Črnigoj v kazenskem prostoru podrl Aleša Mejača, Makedonec pa je dosegel tudi zadnji gol na tekmi. Častni zadetek za goste je prispeval Ivica Guberac s prostim strelom s približno 25 metrov, ko je žoga presenetila Jasmina Handanovića.
Pihler s prvencem v prvi ligi osrečil Domžale
Novogoričani so se po dveh zaporednih gostovanjih prvič predstavili domačim gledalcem. Odločno so začeli tekmo in si v uvodnih minutah priigrali nekaj priložnosti. Najnevarnejši je bil Massimo Coda, a se je večkrat izkazal vratar Nejc Vidmar. Tako je bilo tudi v 54. minuti, ko je italijanski napadalec močno sprožil s 25 metrov in je Vidmar žogo s pestmi odbil v kot.
V 88. minuti je sledila kazen za neučinkovitost domačih nogometašev. Po predložku Erika Janže z desne strani na drugo vratnico je Darko Zec žogo vrnil pred vrata, kjer so belo-modri žogo odbili do Igorja Banovića, ta pa je neubranljivo zadel za vodstvo Domžal z 0:1. V 92. minuti je po globinski podaji v kazenski prostor s strelom z desne strani v daljši kot izenačil Welle Ndiaye, a so imeli gostje še dovolj časa in moči, da so ob koncu triminutnega sodnikovega dodatka zadeli še enkrat. Po podaji z desne strani je bil na drugi vratnici popolnoma sam 19-letni rezervist Aleks Pihler in je z volejem poskrbel za veliko zmago gostov. Na 11. tekmi v prvi ligi je bil to njegov prvi zadetek v tem tekmovanju.
Eterović zastreljal 11-m, a nato popravil napako
Celjani so po porazu v Zavrču doživel nov poraz in še naprej ostajajo brez točk. Lokalni derbi proti Rudarju na Areni Petrol je v 55. minuti odločil Mate Eterović. Že v 4. minuti je sodnik Mitja Žganec pokazal na belo točko po prekršku nad gostujočim vezistom Daliborjem Radujkom, a je Matic Kotnik z lepo obrambo ubranil strel Mateja Eterovića.
Do konca prvega polčasa je sledilo nekaj priložnosti na obeh straneh, gosti pa so unovčili že prvo pravo v drugem delu. Eterović je v 55. minuti izkoristil podajo Elvisa Bratanovića in "knape" popeljal v vodstvo. Gosti so bili po zadetku še dvakrat nevarni, v končnici pa so gostitelji poskušali doseči izenačenje, a so Velenjčani odbili vse napade.
3. krog:
MARIBOR - LUKA KOPER 6:1 (2:0)
2.500; Mendy 3., Bohar 40., Črnic 47., 56., Ibraimi 73./11-m, 87.; Guberac 76.
Maribor: Handanović, Trajkovski, Mevlja, Potokar, Mejač, Črnic, Mertelj, Dervišević ( 66./Ibraimi), Bohar ( 64./Dodlek), Ploj, Mendy ( 74./Fajić).
Luka Koper: Nenezić, Blažič, Mavrič, Črnigoj ( 75./Ivetić), Palčič, Čovilo, Guberac, Reja , Pučko, Galešić ( 60./Štulac), Lotrič ( 69./Šturm).
Sodnik:
Dragoslav Perić (Kranj)



GORICA - DOMŽALE 1:2 (0:0)
550; Ndiaye 92.; Banović 88., Pihler 93.
Gorica: Cordaz, Bazzoffia, Lapadula, Vanzo ( 51./Aguilar), Kavčič, Širok, Celcer, Jogan, Vetrih ( 81./Jakovljevič), Ndiaye, Coda.
Domžale: Vidmar, Janža, Ljubović, Zec, Skubic, Banović, Božović, Mijić ( 60./G. Vuk), Parker, S. Vuk ( 60./Požeg Vancaš), Gabrić ( 79./Pihler).
Sodnik: Damir Skomina (Koper)


CELJE - RUDAR 0:1 (0:0)
750; Eterović 56.
Celje: Kotnik, Krajcer, Jugović , Bajde ( 67./Jovanović), Korošec, Gobec, Kolman, Žagar Knez ( 61./Srdić), Žitko , Zajc, Žurej.
Rudar: Rozman, Jeseničnik, Firer, Črnčič , Rotman, Jahić ( 79./Dedić), Kašnik, Bratanović ( 87./Rošer), Radujko , Knezović, Eterović ( 75./Klinar).
Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


Nedelja ob 18.00:
TRIGLAV - ZAVRČ
Ob 20.30:
OLIMPIJA - KRKA

Lestvica:
MARIBOR              3  3 0 0 11:2  9
RUDAR                3  2 0 1  3:4  6
DOMŽALE              2  1 1 0  4:3  4
GORICA               3  1 1 1  3:3  4
LUKA KOPER           3  1 1 1  4:8  4
ZAVRČ                2  1 0 1  3:3  3
KRKA                 2  0 1 1  2:3  1
OLIMPIJA             2  0 1 1  2:3  1
TRIGLAV              2  0 1 1  2:3  1
CELJE                2  0 0 2  1:3  0

Eterović edini strelec v Celju
Dramatična končnica v Novi Gorici osrečila Domžale
Maribor napolnil mrežo Kopra