Grabić razveselil ravnico in kotlino

Najnovejša epizoda nogometnega podkasta Žoga je okrogla je bila posvečena predvsem dogajanju v Murski Soboti in Ljubljani.

Polne tribune za dober začetek novega obdobja v Murski Soboti

"Mura je delovala energično in imela svež pristop. Po slabšem nizu rezultatov se je morala zgoditi sprememba, da se klub vrne v prave tirnice. Dejan Grabić se je zelo dobro pripravil na sicer ne najbolj razpoloženi Maribor, zelo lepo pa je bilo videti, kako se je razveselil zmage pred toliko gledalci," je po zmagi Mure nad vijoličastimi razmišljal Jože Pepevnik, ki je poudaril, da novi trener Mure predtem nikoli ni vodil ekipe, ki bi imela takšno podporo s tribun.

Dejan Grabić je po šestih letih zapustil Bravo in prevzel vodenje Mure, ki ima višje cilje kot ljubljanski razvojni klub. Foto: www.alesfevzer.com
Dejan Grabić je po šestih letih zapustil Bravo in prevzel vodenje Mure, ki ima višje cilje kot ljubljanski razvojni klub. Foto: www.alesfevzer.com

Do zmage z novim trenerjem tudi Gorica

Gorica, ki jo zdaj vodi trener Edy Reja, je dosegla prvo zmago v spomladanskem delu sezone v Celju, kjer nimajo veliko razlogov za zadovoljstvo. "Celje je bilo več pri žogi, ni pa bilo boljše, in to je velika težava te ekipe v zadnjih tednih. Bilo je tudi nekaj protestov nezadovoljnih navijačev," je dejal Marko Cirman in opozoril na težave v igri: "Težava je, da v Celju trenutno ni sistema. Igralci igrajo vsak po svoje, na individualno kakovost. Naloge so slabo razdeljene in tudi igralci se zdi, ne verjamejo v trenerjeve ideje."

Olimpija niza zmage in kazni

Ob zmagi Olimpije nad Radomljami na klopi ljubljanskega moštva ni bilo trenerja Alberta Riere, ki je po tekmi v Kopru dobil tri tekme prepovedi. "Olimpija je bila razigrana, igrala je odprto kot običajno v tej sezoni. Čeprav na klopi ni bilo trenerja Riere, je bila Olimpija boljša, kar so na koncu priznali tudi v taboru Radomelj," je o še eni prepričljivi zmagi vodilne ekipe povedal Boštjan Janežič. Na zelenici je Olimpija suverena, za zeleno mizo pa zaskrbljena. UEFA ji je naložil kazen 100.000 evrov, pogojno pa jo je izključena iz evropskih tekmovanj za tri leta.

Nogometno omizje, ki ga povezuje voditelj Luka Petrič, je govorilo tudi o zmagi Liverpoola nad Manchester Unitedom s 7:0, o možnostih, da v Angliji po 19 letih spet postane prvak Arsenal in nogometni ligi prvakov. Ta teden bomo dobili prve četrtfinaliste.