Joao Henriques. Foto: www.alesfevzer.com
Joao Henriques. Foto: www.alesfevzer.com

50-letnik je vodil ekipo na 21 uradnih tekmah. Zbral je devet zmag in osem porazov. Pod njegovim vodstvom se je Olimpija prvič v zgodovini uvrstila v skupinski del Konferenčne lige.

V zadnjem času so bile predstave zeleno-belih vse bolj blede. Nazadnje so Ljubljančani v Stožicah remizirali z Radomljami. Za vodilnim Celjem zaostajajo za šest točk.

Iz Olimpije so sporočili, da se s Henriquesom razhajajo sporazumno. Za ponedeljek ob 11. uri so sklicali izredno novinarsko konferenco, na kateri bodo znane podrobnosti novih kadrovskih premikov v klubu.

Po pisanju Nogomanie naj bi bilo vodstvo Olimpije v pogovorih z nekdanjim slovitim nemškim reprezentantom Miroslavom Klosejem. Klose je bil pred leti pomočnik trenerja v nemški reprezentanci in pri Bayernu, v pretekli sezoni pa je sedel na klopi avstrijskega prvoligaša Altacha iz Predarlberškega. Marca je zaradi slabih izidov izgubil službo.

"Trenutno sem strokovni komentator za Ligo prvakov za Nemčijo in Italijo na platformi Amazon Prime Video, to delo me veseli. Rad pa bi bil spet tudi trener. Če se bo ponudila prava priložnost, jo bom sprejel," je pred mesecem dni na dobrodelni tekmi v Stožicah pojasnil svoj trenutni status.

45-letnik je najboljši strelec nemške reprezentance v njeni zgodovini in s 16 goli rekorder po doseženih zadetkih na svetovnih prvenstvih.