Edy Reja ima ogromno izkušenj tudi v Serie A, kjer je nazadnje vodil Atalanto. Foto: EPA
Edy Reja ima ogromno izkušenj tudi v Serie A, kjer je nazadnje vodil Atalanto. Foto: EPA

Z Rejo, ki bo doživel ognjeni krst na novem položaju v soboto v Celju, v Novo Gorico prihajata tudi pomočnika Sergio Porrini in Luigi Febbrari.

Reja je rojen v Ločniku slovenskemu očetu in furlanski materi. Na položaju vezista je igral za SPAL, Palermo in Alessandrio. Skupno je v italijanskih ligah med letoma 1963 in 1975 odigral 270 prvenstvenih tekem in dosegel štiri gole.

Reja je v vlogi glavnega trenerja deloval pri Atalanti, Laziu, Napoliju, Vicenzi, Cagliariju, Genoi, Torinu, Bologni, Brescii, Lecceju, Pescari in drugih klubih.

Preizkusil se je tudi v tujini. V sezoni 2009/10 je sedel na klopi splitskega Hajduka, med letoma 2019 in 2022 je bil selektor Albanije, kjer je aprila 2019 zamenjal rojaka Christiana Panuccija. Na 38 tekmah je Albance popeljal do 14 zmag in devetih remijev, doživel je 15 porazov. Od Albanije se je poslovil konec lanskega leta.

Vodstvo Gorice se je prejšnji teden razšlo s trenerjem Miranom Srebrničem, ki je ekipo vodil v več obdobjih, nazadnje jo je prevzel 20. maja 2021.

V nedeljo je Gorica izgubila na domačem igrišču proti Domžalam z 0:2. Na lestvici je na zadnjem mestu s 15 točkami, Tabor iz Sežane ima tri točke več. Na 24 odigranih tekmah so Goričani dosegli le dve zmagi in iztržili devet neodločenih izidov ter doživeli 13 porazov.