Arnel Jakupović je v Prvi ligi do zdaj odigral 109 tekem in dosegel 32 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je v Prvi ligi do zdaj odigral 109 tekem in dosegel 32 golov. Foto: www.alesfevzer.com

"Glede na dosedanje predstave in njegovo celotno zgodbo smo izkoristili možnost, predvsem pa njegovo veliko željo, da pripeljemo preizkušenega igralca, uporabnega na različnih položajih v napadalnem delu moštva," je dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

24-letni avstrijski napadalec ima izkušnje tako iz Italije kot Anglije. Najpomembnejša začetna postaja v karieri je bila Austria Dunaj, ki jo je po desetih letih v njeni nogometni šoli zapustil in odšel v Middlesbrough, kjer je igral za mlado ekipo. Nato se je preselil k Empoliju in pri osemnajstih letih debitiral v Serie A. V Slovenijo je najprej prišel na posodo v Domžale, kjer je pozneje postal stalni član moštva.

"Vesel sem, da smo sklenili dogovor in sem podpisal pogodbo z Mariborom. Lažje je priti v novo okolje, ki ga dobro poznaš. Potreboval bom nekaj časa, da se vrnem v tekmovalni ritem, vendar komaj čakam, da začnem novo zgodbo," je dejal Jakupović.

V trenutnem prestopnem roku so Maribor že zapustili Vid Koderman, ki je odšel v Koper, Roko Baturina (Santander), Vladan Vidaković (na posojo v Batumi) in Danijel Šturm (Aluminij). Vijoličasti bodo prvo tekmo v spomladanskem delu odigrali v nedeljo, ko bodo gostovali v Kopru. Na lestvici so četrti, za vodilno Olimpijo pa zaostajajo 15 točk.