Boban Jović zapušča Stožice in bo kariero nadaljeval v Krakovu. Foto: Aleš Fevžer
Boban Jović zapušča Stožice in bo kariero nadaljeval v Krakovu. Foto: Aleš Fevžer

Novim soigralcem se bo 23-letni Celjan pridružil v začetku prihodnjega tedna. Jović je zeleno-beli dres nosil od leta 2009, odigral je 171 tekem in dosegel 13 golov. Že nekaj časa je bilo jasno, da bo Jović odšel na Poljsko, toda najprej se je zdelo, da se bo to zgodilo šele poleti. Za zdaj finančne podrobnosti še niso znane.

"Hvala bogu, da se je vse skupaj končalo. V Krakovu me že nestrpno pričakujejo, tudi sam pa sem komaj čakal, da storim korak naprej na svoji poklicni športni poti," je za spletno stran Olimpije povedal Jović, ki je svojo nogometno pot začel v lokalnem celjskem klubu Šampion, se kasneje preselil v vrste Aluminija, od koder je prišel v zmajevo gnezdo.

"Veliko je bilo lepih, a tudi manj lepih trenutkov. Vendar, ko potegnem črto, ne morem pozabiti na priložnost, ki mi joj je kot 17-letnemu mladeniču ponudila Olimpija. Navsezadnje sem v Ljubljani podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, si ustvaril družino in doživel kar nekaj velikih zmag v zeleno-belem dresu. To so trenutki, ki so večji in močnejši od kakršnih koli težav," je še dodal.